3 Eylül 2016 Cumartesi

Haydi bre pehlivan!


Meğer ne de çok olmuş yazmayalı. Zaman yine su misali akıp gitmiş. Ben belki iki ay olmuştur derken bir de baktım nisandan bu yana yazmamışım. Hayat iteleyip durduğu için arkamızdan bir şey anlamadık geçen zamandan. İnsanoğlu işte yaranılmıyor öyle de böyle de!

Hala alışıyorum demeyeceğim çünkü artık alıştım. Yalnız herkes Türkiye'nin en iyi en güzel şehrine yerleştin dese de burası da hala bana bir nevi gurbet. Henüz ait hissedemiyorum ama tanıyorum, öğreniyorum, seviyorum. Güzel şehir izmir, insanları güzel, sokakları güzel, kafalar güzel! Yalnız havası hiç güzel değil. Tamam kışlar çok uzun sürmüyor, soğuk olsa da devamlı değil, bu kışı güzel geçirdik ama yazı berbattı! Cezayir'de ben bu kadar sıcağı hissetmemiştim, her yer klimalıydı orada, bu sene İzmir'de hele ki Haziran ayında her gün söylendim diyebilirim. Dışardan davulun sesi hoş geliyor elbet, sen İzmirdesin orası yakın burası yakın diyen çok oluyor ama kazın ayağı öyle değil. Yakın olan yerler ateş pahası, e zaten insan aylarca da tatil yapamaz ki hadi hafta sonu git, hadi git bir hafta kal tamam işte! Sanıyorlar ki biz her gün burada Alaçatı Çeşme Foça kop koptayız:)

Evin işleri hala bitmedi ama ev işi değil de bahçe işi kaldı. Bir de salondaki kocaman camın önüne iki berjer alamadım gitti. Yeni ev ve yeni hayatımızda bir dönem saç saç paraları yapmak gerektiğinden bütçe ayarlamasına odaklıyız şu an. Türkiye pahalı bir yer(miş). Her şey masraf her şey para! Hele bir de ev müstakil olunca altından kalkmak biraz zor oluyor haliyle. Öğreniyoruz!

Memlekette olmak güzel elbette doğruya doğru. Ama arada bir gitmek aklıma esmiyor da değil, hal vaziyetlerimiz malum memleket olarak. Cezayir'deki sade yaşantımız, yalnızlığımız bazen düşüyor aklıma bir gitsek diyorum. Hatta dönsek mi ki biz acaba dediğim zamanlar oldu. Kendimi cırmalıyorum şişşşt otur oturduğun yerde diye ama ne kadar devam eder bu böyle bilemem! 

Çok şükür iyiyiz. Burada hep şükrediyoruz, yaşadığımız için, başımıza bir şey gelmediği için, sağlığımız için, evimiz olduğu için... Türkiye'de yaşayabilmek bile bir mucizeymiş bunu öğrendik.

Okuyorum bol bol ama pek yazamadım işte. Hem söylenmek istemedim sıkıldığım zamanlarda, hem de biraz kendimle kalayım istedim sanırım. Hoş; bir işe de yaramadı ama olsun, denedim. 

Şimdilerde biraz serinlik var bu diyarlarda, ohh iyi geliyor. Daha da serin olsun istiyorum. Şöyle bir hırka giysek de otursak balkonda, bahçede üşüsek akşamları çorap giysek mesela. Yaz'dan hiç bu seneki kadar sıkılmamıştım. 

Bundan sonra daha sık yazarım artık herhalde, bir zahmet! Yazmazsam da dürtün beni olur  mu, hadi tuğba diye.

Haberler şimdilik bu kadar. İyiyiz, sağlıklıyız, yuvarlanıp gidiyoruz. Özlemlerim özlemelerim yine devam ediyor ama en azından kilometrelerce uzunluğunda değiller. Olabildiğimiz kadar mutluyuz! Siz de öylesinizdir umarım, ancak bu kadarına dilimiz varıyor artık çünkü!

Herkese sevgiler...

22 yorum:

  1. Tuğbacığım bir İzmirli olarak sıcaktan hiç bu yılkı kadar şikayetlenmemiştim . Yine de şükür nefes alacak bahçelerimiz var, daracık sokak içlerinde karşı komşunun çayını karıştırırken çıkardığı sesi duyarak balkon sefası(!) yapmaya çalışan çoğunluğu düşününce çok şanslıyız.
    Haklısın o Alaçatı Çeşme olayları yaz aylarında İzmirliler'in işi değildir ; yazlıkçıların hafta sonları denize girememesi misali biz uğramayız oralara... İzmir'in tadına şimdi varacaksın , hissederek koklayarak tadını çıkarmak lazım.
    Şu gurbet olayına gelince ; bazen ben de bu ülkede gurbette hissediyorum kendimi , güvensiz ve endişeli ... Ama yine de güzel memlekette yaşıyoruz , bardağın dolu tarafına bakalım!
    Öpüyorum !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün hanım inanın bu sene bezdim yazdan kış gelsin istedim hep ki normalde yazı çok severim. Cezayir'de bu kadar hiç bunalmamıştık onca sene. Neyse ki en sevdiğim zamanlar geldi artık. İzmir bu mevsimde ayrıca güzeldir sanırım. Gurbeti insan yanında götürüyor belki de bilmiyorum, o duygu gitmedi içimden. Arkadaşım da yok pek olanlar da hayat koşturmacasında,yani anlayacağınız sıkılıyorum ama evet dolu tarafından da görmek lazım bu yüzden de hep halimize şükür diyorum. Çok öpüyorum sizi sevgiler

      Sil
  2. Seni okumayı özlemişim.. Umarım biraz ferahlatır o serin rüzgarlar.. Ülkeye alışmak zaman alıyor, o kesin. Kolay gelsin.. Yavaş yavaş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cerencim inan ben de sizden gelen yorumları okumayı çok özlemişim. Alışmak gerçekten Zaman aldı bu sefer, ben Cezayir'e böyle uzun alışmamıştım hayret verici bir durum. Biz oralara fazla alışmış hatta benzemişiz buralar,insanlar bi acayip geliyor. Sağol yorumun için ağırdan alıyorum aynen dediğin gibi. Öpüyorum.

      Sil
  3. aaa yazmışsın:)
    Ben de yazıyorum düzenli ama takip ettiklerimi hiç okuyamıyorum. Şimdi seni görünce durdum okudum. Yaz hali işte hepimiz bir tuhafız. Şöyle ekim kasım gelsin daha odaklanırız. Ama arayı bu kadar açma bir dahakine..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aay canım ben de kendime inanamıyorum yazdım nihayet.yalnız sürecin bu kadar uzadığını ben hiç farketmemişim çok kızdım kendime,üzüldüm.kafa Nasıl da uçmuş gitmiş başka şeylere ve yerlere.. Ekim kasımı bekliyorum evet ve keşke hemen geçmeseler diyorum. Öpüldün çok

      Sil
  4. Ben dürterim seni, hadi hadi diye. Ama normal uzak kalmak istemen. Bazen bu aralar çok iyi geliyor insana. Bomba gibi döndüğünden eminim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dürt valla denizcim,bazen gerçekten ihtiyacım oluyor. Uzak kalmak istedim evet ama çok abartmışım ve geriye bakınca bi işe de yaramamış aslında yazmak hep daha iyi geliyor. Öpüldün canım. Bomba dönmedim yaw 😀

      Sil
  5. uzun zamandır sizi okumadığımı farkettim. İzmir'e geldiğinizi de atlamışım. Vatana tekrar hoş geldiniz.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,ben de bir süredir uzaklaşmıştım.umarım bundan sonra daha sık karşılaşırız yeni yazılarda. Sevgiler selamlar çok

      Sil
  6. Çok sıcak bir yazdı, çok sıkıntılı..Hoşgeldin tekrar tekrar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.özlemişim sizleri ve yorumlarınızı. Bence de çok sıkıntılı bir yazdı hiç sevmedim ben umarım bundan sonrakiler güzel geçer.öpüyorum çok

      Sil
  7. Benim de içimde uzun zamandan beri ilk defa bir yazma isteği. Her şeyin anlamsız geldiği bir zamanı ardımda bırakmaya çalışıyorum. İlk defa okumak ve yazmak bile anlamsız geldi. Öyle zor bir yazdı; hayattan soğutan, insanı tuhaf düşüncelere iten. Düşüncelerim bir sağa bir sola savrulup duruyor. Yollara düşmeye dair bile bir hayalim yok. Okul açılsa diyorum sadece. Sanki okulların açılması hayatımıza bir düzen getirirmiş gibi. İyi ki yazmışsın. Cümlelerinde hep o ev hali var; telaşsızlık, sanki pencerenin önünde sohbet ediyormuşuz da sen en yakın arkadaşına anlatıyormuşsun gibi. Biliyor musun, sadece beş saatliğine Paris'i görme şansım doğdu. Sen anlarsın ne hissettiğimi. :) Bir kahve içip, sevdiğim şehirde kendim için biraz ruh serinliği dileyeceğim.
    Çok özlemişim seni. Yazılarında seni bulmak ayrı güzel.
    Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlemcim,canım yazmanı,yazmayı,okumayı çok özlemişim.böyle mektup gibi veya konuşur gibi yazıyoruz ya birbirimize öyle iyi geliyor ki. Kelimeler alıp seni şuracığa getiriyor,öylesine sıcacık. Bu sene bence de anlamsız gereksiz tuhaf boş ve acayipti. Bilmiyorum içimdekilerden belki de.güzel şeyler de oluyo elbet ama yetmiyor gibi geliyor bazen gitmek istiyorum uzaklara,başka diyarlara.gelsen keşke bu taraflara ve sabaha kadar konuşsak,her şeyden. Ben gelemedim malum nedenlerden,sen gel memleketlimi de al gelin kaçın. Öpüyorum çok çok

      Sil
  8. Ig ye bir haller olmuş ve sık görüntülenenleri göstermeye başlamıştı ya, geçen aklıma geldi ben Tuğba'yı neden hiç görmüyorum ne yapıyor acaba diye. Sonra aradım gördüm mutlu oldum yazılarını da özlemişim. Hayat bu aralar belki çok daha can yakıcı ama herşey gelip geçiyor bir yazılarımız baki kalıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim teşekkür ederim. Yazmaya çok zaman ayıramıyorum, kafam da dağınık biraz, o şekilde de yazmak çok istemiyorum. Bakalım ne zaman düzene gireceğim inan fikrim yok. Öpüyorum çok. Sizler yazdıkça mutlu oluyorum.

      Sil
  9. Benim oğlum da yurda dönüş yaptı çok şükür sevindik biz de ama...
    Bazen korkuyorum ve ben hasretine katlanırdım keşke daha güvenli yerlerde mi yaşasaydı acaba diye düşünüyorum.
    Ne güzel yazılarınızı yeniden okumak.
    Hakikaten zor bir dönemden geçiyoruz Allah yardımcımız olsun.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Dönüş güzel ama alışmak zor. Bazen acaba dönmese miydik diyorum inanın. Tamam memlekette olmak iyi ama hayat zor, zaten kendi memleketim de olmayınca aileden de yine uzakta olunca bir şey anlamadım ben. Herkes tuhaf karşılıyor ama ben hala gurbette gibi hissediyorum bu güzelim şehirde bile. Cezayir'de daha kısa sürede alışmıştım. Bakalım sağlık olsun gerisi hallolur. Sizin de gözünüz aydın, ne güzel nasıl da mutlusunuzdur oğlunuz döndü diye, her şey gönüllerince olsun inşallah tüm memlekete dönenlerin. Çok teşekkürler yeniden. Sevgilerimle

      Sil
  10. Merhabalar yazılarınızı keyifle okuyorum içime serin bir su gibi serpiliyor yazdıklarınız ferah ve huzur verici..
    Daha önce iki ülke arasında kıyaslama olan bir yazı yazacağınız söylemiştiniz heyecanla bekliyorum ��
    Sağlıkla kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Ben de böyle olumlu ve tatlı geri dönüşler alınca çok mutlu oluyorum. Kıyaslama yazısı evet yazacaktım değil mi kafam dağınık çok atlamışım. Yazayım ve yayınlayayım kısa bir sürede tamam. Çok sevgiler selamlar

      Sil
  11. Seni çok iyi anlıyorum. Ben tüm yaz oturamadım başına blogun. Dün yazdım ilk kez. Yazı sevmiyorum, yaz temposunu, gitmeleri gelmeleri sevmiyorum aslında. Bir az evvel sonbahar gelsin düzenime geri döneyim istiyorum:)
    Türkiye pahalı, hele Çeşme, Alaçatı uçtu. Valla artık klasik oldu ama karşı tarafa geçiyorsun mis gibi yiyip içiyorsun. Daha mütevazi yerler, ben seviyorum böylesini. Daha yeni gidip geldik.
    İzmir güzel yine de, sonbahar geldi. Tadını çıkarırsın artık. O gitme duygusu bende de mevcut bakma sen. Haberlere falan bakarsam direkt pılı pırtıyı toplayıp uzaklaşalım dediğim çok oldu.
    Daha sık yaz Tuğba`cım, ben de öyle tabii:))

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım anlaşıldığımı bilmek ne güzel. Yaz iyi hoş ama fazla sıcak olunca benim dengemi fena bozuyor. Ben gerçekten baharların insanı olduğumu bu sene daha iyi anladım.
      Bu sene gerçekten uzun zaman sonra yaşayarak tr nin aslında nasıl da zor bir ülke olduğunu yeniden anladık. Mütevazi bazı yerler bile içine girilemeyecek gibi fahiş fiyatlar sunabiliyor. Yine de insan tabi buluyor bunca çeşitin arasında dişine göre bir yer.
      İzmir güzel ama işte ne biliym bana hala gurbet burası. Seviyorum alıştım ama hala ait hissetmiyorum. Küçük yerde yaşamaya alıştım belki de ondan, izmir büyük ve mesafeler uzak geliyor. Elimizden geldiğince keyfini çıkartmaya çalışıyoruz. Benim de zaman zaman daha yeni gelmemize rağmen gitsek mi dediğim oluyor, yahut acaba gelmese miydik diye düşündüğüm de. Hatta bazen ilerisi için plan yaparken başka memleketleri hayal ediyorum. Bakalım hayat ne gösterecek açtık kollarımızı bekliyoruz. Sağlık olsun da gerisi gelir bir şekilde.
      Umarım daha sık yazacağım canım. Sen sık yazma konusunda daha iyisin, ben hala bir tempo tutturamadım gitti, kağıtlara defterlere yazıyorum bu sıra sıkça..
      Sevgiler canım.

      Sil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)