3 Nisan 2020 Cuma

Korona Günlükleri 2 (Cezayir)


Hepinize yeniden merhaba;
Bugün öğlen itibariyle Türkiye'ye gidiş ile ilgili bilgi geldi. Yapılan konuşmalar, yazışmalar ve ülkelerin anlaşması neticesinde 4. Nisan. 2020 Cumartesi günü öğlen 14.00 te havaalanında hazır bulunmamız gerekiyor. Biz zaten her an gidecekmişiz gibi eşyalarımızı toplamıştık. Tamamlamasak bile büyük çoğunluğu hazır sayılırdı. Tabi kıyafet v.s nin haricinde evi kapatacağımız için asıl büyük iş buzdolabındaki yemekler falan. Büyük çoğunluğu tüketmeye başlamıştık zaten. Gerisini de bir şekilde halledeceğiz. 

Henüz başka hiç bir detay belli değil. Buradan tutulacak iki otobüs ile yola çıkacağız. Otobüsler bir gün evvelden gelip dezenfekte edilecek. Saat 14.00 te havaalanında olmak için en geç sabah 8.00 de yola çıkmamız gerekecek. 

Tan Türkiye'ye gideceğimizi biliyor. Hatta İzmir'e değil de dedesinin yanına İzmit'e gitmek istiyor ama bir şekilde anlatmaya çalıştım gidemeyeceğimizi. Karantina sürecini ise İzmir'den önce bir süre ufak bir butik ev de kalacağız dedik. O da şöyle anlatayım.. Eşimin Kasım ayındaki hastalığı sürecinde eniştemin İstanbuldaki 1+1 evinde kalmıştık. O oraya ufak olduğu için butik ev diyordu ve ilk gittiğimizde sevmemesine rağmen sonrasında butik evimiz çok güzel anne demeye başlamıştı. Ben de onu strese sokmamak için bir süre ufak butik ev gibi bir yerde kalacağız dedim. İşin işte en zor kısmı bu bence. 3 yaşında deli dolu bir çocukla 14 gün karantina'da kalacak olmak kısmı beni çok endişelendiriyor. 

Ayrıca buradan havaalanına gitmek 5-6 saat sürecek. Orada uçağın kaçta kalkacağı belli değil. Daha önceki postada giden arkadaşları 17.00 de havaalanına çağırıp gece yarısından sonra uçağa bindirmişler. Orada beklemek sıkıntılı, sonrasında 3 saat havada yolculuk sonrasında hayırlısıyla istanbul'a iniş ve orada beklemek kontroller falan. Daha sonrasında nakledileceğimiz karantina bölgesine nereye gideceğimiz sorusu aklımda. Önce gidenleri Kırklareline yollamışlardı oraya da varmak bir 4 saat sürüyormuş. Düşünsenize bu program büyük insan için bile ne kadar yorucu iken küçücük bir çocukla nasıl üstesinden geleceğimizi bilemiyorum. Kendimi telkin ediyorum sıkça. Umarım düşündüğümüz kadar zor olmaz ve sonunda durup geriye baktığımızda rahat bir nefes alabiliriz. Tabi bunca uzun yolculuk sırasında ve sonrasında da virüs kapmamak çok önemli. 

Tan'a anlatmaya gayret ediyorum. Bir yerleri ellememesi gerektiğini, elini ağzına sokmaması gerektiğini, yüzüne gözüne sürmemesini ama tabi benim oğlan çok enerjik ve ufak olduğu için de unutuveriyor heyecana kapılıp. Evde bile devamlı oğlum ağzına sokma oyuncaklarını, elini ağzından çek gibi diyaloglarımız oluyor. 

Bizler bir şekilde karantina'da 14 gün bir amaç uğruna olduğunu bilerek zor da olsa kalabiliriz. Ama ufacık bir odada onu nasıl oyalayacağız nasıl açıklayacağız bilmiyorum. Uzmanlar korkutmayın diyorlar, korkutmadan anlatıyorum ama onun hayal gücü bambaşka. Hep neden diye soruyor. Maskeli tiplerden de normalde çok korkuyor örneğin doktora gittiğimizde maskeli ise hep ağlardı ufakken de. Şimdi onca görevli ve biz eldivenler maskeler... Çocuk kimbilir nasıl etkilenecek. 

Ama bir de inandığım öyle bir nokta var ki ve sığındığım. Bazı özel durumlarda, anlarda, çocuklar kendilerinden beklenmedik olgunluklar gösterebiliyorlar. O zaman diyorum sanırım ne kadar mücadele ettiğimizi anlıyor, allah bir şekilde yardım ediyor. Ortama kolay adapte olabiliyorlar. Böyle olabilmesini ümit ediyorum. 

Korkmasın, üzülmesin ve belki de bu süreç onun için eğlenceli hale gelebilsin. Yanımıza bir sürü oyuncak falan aldık. inşallah alnımızın akıyla sağlıkla bu süreci tamamlar evimize gideriz.

Detayları fırsat buldukça yeniden paylaşacağım. Birilerinin okuduğunu bilmek iyi geliyor. 

Dikkatli olun! Sevdiklerimiz için ve hayallerimiz için çaba göstermeliyiz, sabretmeliyiz!



7 yorum:

  1. Canım Allah yardımcınız olsun. Yazının sonunda da dediğin gibi bir şekilde atlatırsınız. Gönlünü ferah tut. BEnce çocuklar bizlerden daha dayanıklı. Yaşayacağınız şeyi küçümsemek adına söylemiyorum ama bir şekilde mecbur olduğunuz şeyi yapacaksınız. O yüzden hiçbir şey olmayacak Allah'ın izniyle. Tan beklemediğin bir olgunluk gösterecek. Elbette çocuklarda böyle şeyler travma yaratabilir ama ben anne baba sevgisini yoğun yaşayan çocuklarda travma olacağına inanmıyorum. Yanındasınız. Bundan daha kıymetli ve önemli bir şey yok. Her ne olursa olsun siz yanında olduktan sonra Tan kendini güvende hissedecektir.
    Bu da karantina günleri anısı diye anlatılır yıllar sonra ve Tan hiçbir şey anımsamaz :)
    Çok öpüyorum seni ve Tan'ı.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Kolaylıklar diliyorum Tuğbacım. Dilerim oğluş da sıkıntı çekmeden atlatır bu süreci. Allah yardımcınız olsun. Gelecek günler güzel olsun yeter ki. Sağlıklı, kolay bir yolculuk ve sonrası diliyorum. Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  3. Hayırlısıyla gidecek ve kavuşacaksınız, Tan inanıyorum ki yardımcı olacak. Sağlıcakla kolaylıkla gidin inşallah

    YanıtlaSil
  4. haydi hayırlısıyla diyorum ♥ Güzel haberlerinizi bekliyoruz burada...
    Sağlıkla gelin, sağlıkla atlatın bu süreci inşallah

    YanıtlaSil
  5. Merak edip duruyordum ne yaptığınızı. Sonunda bakma fırsatım oldu.
    Belirsizliklerle dolu bir süreci küçük bir çocukla geçirecek olmak stres yaratır evet, ama gönlünü ferah tut sen. Yolculuk da karantina süreci de Allah’ın izniyle çabucak geçer umarım. Uzun yolculuklar için bolca sağlıklı atıştırmalık, abur cubur da iyi oluyormuş çocuklar için. Siz tecrübelisiniz yine de, eminim bu sefer de kolay atlatırsınız.
    Sağlık ve kolaylıklar diliyorum size. Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. dilerim tüm bu süreci sorunsuzca geçirir ve evinize geçersiniz. iyi yolculuklar, kolaylıklar dilerim. sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ayy hadi sağ salim gelin ^_^

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)