16 Ağustos 2010 Pazartesi

Baykuş bardak altlığı yaptım bu seferde

Bugünlerde yine bir tembellik hakim üzerimde. Nasıl olur da ondan kurtulurum bilemiyorum. Yine öncekilerden bir nebze olsun daha iyiceyim aslında. Yemekten sonra yayılmıyor hemen atom karınca moduna giriyorum zıp zıp..Yine de sonrasında bir uyuşukluk olmuyor değil hani bünyede. Aslında işten de erken çıkıyoruz ramazan dolayısıyla, değerlendirsem o birkaç saati birkaç parça bişey diksem, kessem, boyasam yok olmuyor.. Ya tv karşısında uzanmaca ya da film izlemece..

Neyse ki bu tatil cumamız diğerlerine göre biraz daha iyi geçti. Baktım yine ev işi gücüne kaptıracağım sıkıntıdan dedim hadi tuğba KALLKKK aldım kontplakları ve kıl testeresini koydum masaya. Atölye Sergün'ü bilirsiniz onun yaptıklarına bitiyorum harika şeyler yaratıyor. Ben de heves ettim denemek istedim. Ortaokulda falan yapmıştık böyle tepsiler kalemlikler bolca az biraz tecrübem var sayılırı. Ama tabi koşullarımız zor oldu çalışma ortamı yemek masasının üzeri; aman çizilmesin, yerde gazete kağıdı; aman dökülmesin, mengene yok sıkıştıracak kontrplağı aman kırılmasın derken eziyet oldu biraz. Zaten eşim de yardımcı oldu ince detaylarda dönüşlerde. Kıl testeremizde küçük ve kalın uçlu olduğu için ben epey zorlandım. Yine de sarı inadım tutmuştu baykuş yapıcam da yapıcam diye. Neyse biraz benzedi. Aslında fotoğrafta gördüğünüz boyalı kısımları da kesmek gerekiyordu delikler olacaktı gözlerinde ayaklarında ama delme aletimiz olmadığı için boyamaz zorunda kaldım ben. Ne yapalım artık. Birazdan Sergün'e koşup zaten inceliklerini sorucam nedir bu işin sırrı diye :) Eşim dedi bile hemen kesme makinası alalım diye o da hobi canavarı olduğu için. Bence ilk iş el matkabı almak olmalı miniklerden bir de mengene tabi. Sonrasına bakıcaz artık.

Ben bu halini de sevdim ama. Şimdi üzerine bardağımı koyuyorum. Kıyamıyorum aslında pek ama :) Üzerini de ispirtolu kalemle boyadım. Umarım zamanla çıkmaz..
Baykuşlarla ilgili çalışmalarım devam edecek. Yakında yine yeni bir çalışmayla gelebilirim. Tabi tembellik yakamı bırakırsa..

6 yorum:

  1. Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Cila atsaydınız keşke çıkmazdı o zaman. Ama insan bardak koymaya kıyamaz zaten çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş
    onu öylece de bir yere koysan güzel olur :)

    YanıtlaSil
  3. sergünün yaptıklarına bende bayılıyorum ama hiç bir tecrübem yok bu konuyla o yüzden sizin gibiler güzel güzel yapınca gözüm gönlüm açılıyor ilk sefer için bence çok güzel olmuş emeklerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Canım,epeydir yazılarını okuyamamıştım.Bugün hepsini okudum.Baykuş'una da bayıldım doğrusu.Bardak altlığı olarak yazık bence,vernikleyip duvar süsü veya masa üstü süsü de olabilir,tabii zevk senin canım.Çok güzel olmuş eline sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle,yürekten yüreğe kocaman,sıcacık bir selam olsun..
    Paylaşımlarınız,kelamlarınız ve haliyle anlaşılan o ki şahsınız çok hoş,çok cici..
    Keyifle takip edeceğim inşaAllah:)
    Bardak altlığı da çok şirin,daha da mühimi el emeği,göz nuru olup,özen ve sevgi ile kavrulmuş hali.
    Libya'dan Cezayir diyarına muhabbetler olsun..
    Görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  6. çok tatlı olmuş canım :)) bayıldım.... döndüğünde tekrar görüşelim ben blogumu kapattım bu arada :( bana mail atabilirsin ama :) öptüm hoşçakal........

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)