11 Ağustos 2010 Çarşamba

Cezayir'de bir ilk: Bab Ezzouar Alışveriş Merkezi


Cezayir de bir ilk gerçekleşti gerçekten de.Centre Commercial Bab Ezzouar açıldı. Görünce çok şaşırdım. Çünkü böyle olacağını beklemiyordum açıkçası. Daha önce buraya giden arkadaşım Pınar güzel olduğundan bahsetmişti Türkiye'dekilerin aynısı demişti ama ne bileyim bu kadar güzel olabileceğini düşünmemiştim bir an. Bizim alışveriş merkezlerimizin aynısından yapmışlar. Çok sevindim. Şimdi keyifle gezecek bir yerimiz daha oldu. Bence en güzel tarafı da pek çok mağazayı aynı yerde bulabilmek olacak. Çünkü birkaç tane mağaza gezmek isteyince hepsi ayrı ayrı yerlerde olduğu için günümüz ölüyordu malum bir de tatil zamanları yollarda epey trafik oluyor. Şimdi bir ihtiyaç olduğunda direk buraya gidebiliriz.
Dün iş dolayısıyla Alger'e gidilmesi gerekiyordu. Biz de arkadaşım Duygu ile birlikte gitmeye karar verdik. Çok da iyi düşünmüşüz bizim için büyük bir değişiklik oldu. Türkiye'de gibi hissettik az da olsa. Tek kafeteryası vardı henüz ama güzeldi. Alışveriş merkezi yeni açılmış olduğu için ki -sanırım ancak bir hafta olmuştur- epey kalabalıktı. Yalnız tabi kuru kalabalık vardı diyebilirim pek bir şey almıyordu kimse. Ama en alt katı aynı Türkiye'deki Real ya da Carrefour lar gibi komple market yapmışlar oraya rağbet büyüktü. Neredeyse herkes market alışverişini yapmıştı. Diğer dükkanlar biraz pahalı yalnız. Malum alışveriş merkezi işte. Hep kaliteli markalar vardı . Çoğu mağaza henüz açılmamış ama Fashion Planet yani Zara'nın outleti açıktı, Samsung açıktı, Lollipops açıktı ki harika bir dükkan gerçekten fotoğraflardan da göreceksiniz. Ayrıca Lacoste, Nike, Cat, Gucci, Mango, Starbucks, Pizza Hut, Mc Donalds, Quick, Swatch v.b gibi güzel mağazalar da tamamlanmış açılmayı bekliyor. Zamanla daha da güzel olacak eminim. Ayrıca Cinebonuslar gibi büyük bir sinema salonu da vardı içerisini göremesek de yeni filmlerde gelmiş tabi yalnız Fransızca:) Artık ilk fransızca filmimi de burada izlerim..



Bunlar internetten Google aracılığı ile bulduğum fotoğraflar. Şimdi de benim çekebildiklerim;


Bizim zamanımız biraz kısıtlı olduğu için sadece Fashion Planet ve Lollipops'u gezebildik bir de cafe de kahve içtik. Zamanla diğer mağazalar da açılınca bol bol gezeriz artık.



Bu mağazayı çok beğendim. Dizaynı renkleri içindeki malzemeler harikaydı. Tonlarına da bayıldım. Kahve ve toz pembe.Tabi Fransız markası olduğu için epey pahalı. Ama özellikle çantaları bir harika.




Mağazanın sahipleri Türk olduğumuzu öğrenince bizimle çok ilgilendiler mail adreslerimizi aldılar Tarkan'ı çok seviyorlarmış:) fotoğraf çektirmek istediler. Artık bir dahaki gidişimizde götürürüz fotoğraflarını..Şimdi de birkaç ürün göstereyim sizlere;



İşte bu kadar. Ben bu mağazayı çok sevdim umarım siz de sevmişsinizdir.

13 yorum:

  1. valla Tuğbacım güzel haber diye buna denir bizim durumumuzdakiler için:))

    YanıtlaSil
  2. Sevdecim;
    bizim gibiler için nimet nimet burası..o linklerden yeni açılacak mağazalar falan da bak bi neler görüceksin bakalım:) şaşıracaksın eminim sana birkaç tane söyleyeyim starbucks, mcdonalds, pizza hut:):):)

    YanıtlaSil
  3. ayy canım yaa süper, umarım en kısa zamanda açılırlar da sefalarını süreriz :)) bu arada bi yüz yüze gelemedik cnm denk getirsek de iftar yapsak derim ben....

    YanıtlaSil
  4. allahım neden geldik biz constantine'e... alger bile olsa yeterdi be :)

    YanıtlaSil
  5. merhaba Tugba, bende buralarda yeniyim. gezicek pek zaman bulamiyorum acikcasi, levis magazasi var mi burada? :) ayrica teknoloji magazalari ne durumda? yani fotograflardaki avmde bulunuyor mu bu tur yerler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradaki iki avm de de çok büyük olmamakla birlikte hem marketlerin içlerinde hem de ayrıca ufak çaplı mağazalar vardır.

      Sil
  6. merhaba Tugba, bende Bab Ezzouar'dayim. gezmek ve alisveris yapmak icin pek fazla zamanim olmuyor acikcasi ancak merak ettigim sey, levis magazasi var midir bu avmde? daha önce Ardis'e gittim fakat göremedim. simdi arastirirken senin sayfani görünce sormak istedim. ayrica teknoloji magazalari da var midir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Hoşgeldiniz Cezayir'e. Levis mağazası açıldı gördük evet hatta gittik baktık ama Bab Ezzouar mı yoksa Ardis alışveriş merkezinde miydi şu an tam hatırlayamadım. Ama ikisinden birinde var hatta yeni açıldı. Ardiste yoksa bab ezzouardadır. Teknoloji mağazaları da bu yerlerde tek başına yok ama içlerinde teknolojik aletler satan yerler var. Ayrıca başkentte samsung lg gibi markaların mağazaları var. oralarda bulabilirsiniz aradıklarınızı. Ayrıca Harrach denen yerde genelde teknolojik aletler telefonlar falan satılıyor. Bir de Hydra yani Sidi Yahya tarafında birkaç tane mağaza vardır.
      Sevgiler

      Sil
  7. Selam tugba hanim benim adim erman tekeli ben cezayire yeni geldim sayilir is icin. Size bisey sormak istiyorum ben baskentin gezdim ve sadece carrefour dahil 3 alisveris merkezi gordum bundan baska buyuk avm varmi acaba telefon ve laptop almam gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Msjınızı gördüm fakat bu sıra yoğunum yazamıyorum hemen. Başkentte ne yazıkki carrefour da dahil 3 tane var. Blida tarafında büyük bi market var Setif şehrine de yeni ve kocaman bir alışveriş merkezi açıldı. Telefon veya laptop için Harrach denen yere de gidebilirsiniz. Selamlar

      Sil
  8. Merhabalar biz cezayire gidecegiz is için birkac yil ordayiz ama hiçbir bilgi bulamıyorum yerleşim acisindan değerlendirme için fikirlerinizi bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Biz giderken de hiç bilgi bulamamıştım ben o yüzden bu blog sayfasını açmıştım. Gezerseniz epey bilgi mevcuttur. Yıllar içerisinde çok bir değişim olmamıştır. Merkezde olacaksanız rahat edersiniz güzel bölgeler var hydra dar el beida douera didouche mourad bildiklerim. İş yerinizin nerede olduğunu yazarsanız bildiğim bir yerse anlatırım. Biz dar el beida da oturduk el biar kouba da güzeldir. Şansınız bol olsun. Yine yazabilirsiniz hatta mail da atabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım. Sevgiler

      Sil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)