15 Ocak 2011 Cumartesi

Kara delik olmak ve bir rica (en alt satırda)

Şimdi bu da nereden çıktı diyeceksiniz bana. Hatta yazımın başlığına bakıp merakla devamını bekleyenler de vardır eminim.  Belki de saçmaladığımı düşüneceksiniz ama ben yine de yazmaktan geri duramıyorum. Benim içinde bulunduğum duruma ithafen arkadaşımın dile getirdiği bir söylem bu 'kara delik sendromu'..Cezayir'e ne zaman gelsem iştahım feci şekilde artıyor. Türkiye'de genelde sadece özlediğim şeylere karşı inanılmaz açımdır. Örneğin bu sefer kilo verdiğimi gözlemledi etrafımdaki çoğu kişi. Şimdiye yine dönüş yaptığım bu yerde hızla kilo almaya devam edeceğim hissine kapılıyorum. Gerçekten etrafında ne varsa içine çeken, silip süpüren bir karadelik gibiyim. Sanki doymuyorum ama yooo aslında doyuyorum hatta şişiyorum ama yine de çok yemeğe engel olamıyorum. Örneğin bugün öğlen yemeğinde yarım tas çorba, bir tabak pilav, bir tabak patatesli sulu et yemeği ve bunu suyuna bandırmak suretiyle 3 dilim ekmek yedim. Abarttım. Ki türkiyedeyken hiç ekmek tüketmiyordum diyebilirim. Ya ekmeğin kokusu cezbettiğinde, ya da karşı koyamayacağım derecede sıcaksa yiyordum. Burada yemeklerden bir müddet sonra bile hemencik acıkıyorum ve bişeyler yeme ihtiyacı duyuyorum. Bisküvi, elma, kraker, kruvasan v.s. Bulabileceğim ne varsa. Niye böyle oluyor anlamıyorum. Kara deliklerin sonu malum. Bildiğime göre buharlaşarak yokoluyorlar. Bende homini homini yiyip bir karadelik edasıyla umarım sonunda buharlaşarak değil de infilak ederek yok olmam :)

 Sakız çiğnemek bir nebze olsa bu iştahımı azaltsa da yine de engelleyemiyor. Bunun dışında alternatifler üretmeye çalışıyorum. Örneğin abuk sabuk şeyler yemektense meyve yemek en mantıklısı veya daha fazla tok tutacak şeyler yemek gibi..Bu konuda fikirlere açığım. Kara delik sendromuna yakalanan başkaları da vardır belki..Bunun için bir önerisi olan varsa lütfeeeen bana yazsın!

Bunların dışında olaylar Cezayir de durulmuş durumda. Fakat Tunus oldukça kötü okuduğum kadarıyla. O gittiğimiz gezdiğimiz yerlerin yağmalandığını dağıtılığını görünce çok üzüldüm. Haklı bir sebepleri var elbet buna ben de katılıyorum ama sonuçlar insanın içini acıtıyor. Bununla ilgili en son okuduğum habere siz de bakabilirsiniz buradan

Not: Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum. Biz hafta sonu tatili yapamıyoruz diye siz de yapmayın demiyorum bakınız :):) lüften siz de güzel geçirdiğiniz haftasonlarınızı anlatıp nispet yapmayınız :):)

İkinci not: Pazar gününü güzel değerlendirin. Gezin dolaşın. Çok gezdin diyenlere aldırmayın, zamanın keyfini çıkartın. Güzel yerlere gidin, şöyle bir deniz yada göl kenarına, sonra mangal falan yapın ya da balık yiyin en olmadı kokoreç ya da ekmek ararı köfte falan. Sonra çayınızı ya da kahvenizi yudumlayın. Kapalı bir yere giderseniz de sıcak çikolata için bişeyler okuyun. Durulun, dinlenin, hayatı dinleyin..

Üçüncü not: Yazımı okuyan sevgili arkadaşlarım şimdi çok merak ederim ben çok ballandırmadan hafta sonu ne yaptığınızı yazın bana olmaz mı? :):):) Detaylarıyla. Uzuuuun uzuuuun. Öyle ki bende gitmiş kadar olayım, o havayı soluyayım biraz. Sevgiler..

13 yorum:

  1. yemek yemenin nedeni orda daha yalnız hissetmen olabilir. tr de etrafında başka kişler varken sohbet,iş güç acıktığını farketmiyor olabilirsin

    bir de akız çiğnemek daha da acıktırır, mide ağız hareketinden yemek geliyor mesajını alırmış ve çalışmaya başlarmış, çalışınca da cabucak acıkmak demek oluyor bu

    YanıtlaSil
  2. ben bu konuda kelim :) oradayken 12 kilo aldım... mutsuzmuşum sonradan anladım. seninkinin yalnızlık, hasret çekme ve bir bebek yapma isteği olabiliceğini düşünüyorum. belki de dönüp kendine sorular sorup sonra da cevaplarını bulmayı istemelisin. ben bulunabildiğini gördüm.

    sevgimle, evren...

    YanıtlaSil
  3. Kuzuumm..durumu diyetisyene vardırmadan ele alim hemen:)
    kahvaltıda yumurta yiyebilirsin haftada 2 kere falan..tok tutar özellikle haşlanmış olarak.Yumurta yediğinde peyniri azaltacaksın aynı şey çünkü ikiside protein.sonra aralarda mutlaka bişi yemen lazım.Sabahla öğle arasında bişi yemediğinde öğlen çok aç olursun ve saldırısın tabiki..diğer bir unsurda meyvalardan sonra yoğurt-süt yada ayran tüketmen.Bir elma va küçük bi kase yogurt yediğinde süt ürünü kan şekeri dengesini ayarlar ve acıkmanı engeller.başka sorun olursa yaz bana:)

    YanıtlaSil
  4. Tuğba'cım,merhaba.
    Türkiye'de iken kilon iyi idi. Biliyorsun Yiğit'in 8,5 kilo vermesi doktorunun tavsiyesi. Birbirinize göz kulak olursanız bunun altından kalkarsınız. Yukarıdaki Bebek ve Şekercinizin tavsiyeleri bana hem mantıklı hem de bilimsel geldi. İkinizi de öpüyoruz.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Tugba,
    Sanirim yalnizlik bunun sebebi. Surekli bir seyler yiyerek oyalanma istegi..Bir ara ben de yasamistim ve gidip bir kac kilo meyve almistim. canim bir sey yemek istediginde hemen meyvelere yonlendiriyordum kendimi. Yavas yavas azaldi.Baska seylerle mesgul oldum, aciksam da unutmaya calistim ogune kadar.
    Bu arada sakiz beni daha cok aciktirir.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Gece;
    kesinlikle katılıyorum sana muhtemelen o yüzden.tr de koşturmacadan insan hatırlamıyor acıktığını.gerçi oradayken de dönerler hamburgerler zorla acıktırıyor ya insanı o ayrı:)sakız çiğnemek konusunda tavsiyeni de dinleyeceğim teşekkür ederim.öpüyorum

    Novella;
    Bende ilk geldiğimde burada 12 kilo almıştım ama sonra biraz verdim.şimdi iyiyim aslında ama korumam lazım tabi..bebek yapmak fikrine pek uzağım aslında bir türlü yakınlaşamadık kendisiyle..yine de kafamda çözmem gereken çok şey var.bazen diyorum şöyle tibete falan mı kaçsam da kendimi bulsam ne iyi gelirdi kendimle karşılaşmak:)teşekkürler. sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Pınarcım;cicim;
    o zaman seni ben diyetisyenim olarak atıyorum:)dediklerini yapmaya çalışacağım.zira fil olma yolunda ilerliyorum sanırım.yoğurt fikri pek güzel..elma armut olayına da ok..yumurta da dediğin gibi yemek iyi fikir.yalnız her sabah ögghh gelir bana o ayrı..arada atarız bir iki:)ben gene sana yazarım uzuuuun uzuuuunnn..öpüyorum cicim seni kocaman.senden hala foto bekliyorum haberin ola yani:)

    Babacım;
    şekercinizin yorumunu beğenmişsin ya o zaten bilir öyle şeyleri..bana bir sürü tavsiye verir şimdi heeh.burda can sıkıntısında hep yiyesim geliyor valla..kilo vericez inşallah üzerinde çalışıyoruz yiğitte ben de. umarım bir dahaki görüşmemizde bizi daha zayıf bulursunuz:)öpüyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Narçiçeğirengi;
    merhabalar.öncelikle söylemeliyim ki bu rengi çoook severim ben..nar ı da çiçeğini de ayrıca:) teşekkürler yorum için. bende sanırım ofise meyve istiflemeliyim bolca..en güzeli ve sağlıklısı.zaten meyveyi de severim..bu ara özellikle çilek yiyesim var.yoğurtla karıştırıp yiyince güzel oluyor tok da tutuyor..işlerle meşgul olunca da dediğin gibi unutuyor insan.sakız konusundanda şu dak itibariyle vazgeçtim:)acıkmak istemiyorum daha çok:)aslında en güzeli bolca salata..ama tr deki o güzelim yeşilkler harika salatalar nerdeeee..eve gitsek yapıp getiricem inan ki:)sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  9. Ben de durmadan birşeyler yemekten, atıştırmaktan vazgeçemediğimden anlayabiliyorum. Ama benimki ne can sıkıntısı ne boş zaman.. Yemek yemeyi seviyorum ondan =) Ofiste çekmecem hep doludur, evde bilgisayar başında kuru kuru oturmam. Bunun çaresi nedir bilmiyorum. Meyve yemeyi de sevmem. İşim gücüm bisküvi, kek, çikolata..Ha bu arada ben iyi bir örnek değilimmm =)
    Allahtan kilo almaya çok müsait değilim.

    Bu arada hemşeriyiz. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Bingo!
    Kara delik Sendromu tabi ya :)
    Tuğba'cığım takriben 2 hafta önce çok cici bir hanım taşındı,apartmanımıza. (Türk)
    Onunla sohbet ederken,konu bu kilo alma mes'elesine geldi.Benim -öğrenciliğim de dahil- yurt dışı maceram hemen hemen 7 senelik
    ve şu kanaate vardım ki,gurbet adama feci kilo aldırıyor! :)
    Bahsettiğim bayan,nicedir kilo almak istiyormuş.Ben de hiç merak etme dedim,özellikle Libya'da bunu çok kolay başarabilirsin! Geldiğinden bu yana ve 2.5 kilo aldığını söylüyor. (Kendimden hiç bahsetmeyeyim:)))
    İştah tavan yapmış durumda.
    Akıbetimiz hayr ola :)

    Cezayir'deki olayları okudum.Libya'da benzer durumlar söz konusu fakat duruldu gibi.Dilerim tez zamanda daha da düzelir.
    Huzur gelir..

    Hafta sonu ne yaptın dersen,bilirsin bende sendenim:)
    Buralarda tatil 'cuma'
    İple çekiyorum o yüzden!

    Kalbi sevgi ve selamlarımla

    YanıtlaSil
  11. aynen aynen, bu son gidişimin dönüşünde türkiyede hiç bir şey yememiş kilo vermişim ama buraya bir döndüm pir döndüm ne bulduysam yedim aslında yemiyor semiriyordum.ne kadar yanında arkadaşında olsa ki bu da ben oluyorum hep bir şeyler eksik,hep sıkıntılı, dün akşam konuştuğumuz gibi kocalarımız gibi large olmayı başabilirsek bu sendromuda yenebiliriz :)

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Canımın içi,sen şekersin zaten şekercini dinle.Sigara ve yiyeceklerinize dikkat edin.Sigarayı bırakın ca da açlık hissi artacak ve yeme ihtiyacı duyacaksınız,aman dikkat.Stresi ve özlemi azaltacak bişeyler keşfedin.Ben mesela sigarayı bırakınca oyalanmak için tesbin kolleksiyonuna başladım ve oyalandım.Birbirinize dikkat edin,sizleri çok seviyoruz.Öptük kocamannnnnn.CANIM

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)