14 Mayıs 2011 Cumartesi

28 Derece


Başlıktan da anlayabileceğiniz gibi bugün burada hava 28 derece. Bu sıcak bile off dedirtmeye yetti bugün inanın. Sabah ayağıma geçirdiğim siyah pantalonum öğlen vakitlerinde öyle bir daralttı ki beni soluğu tiril tiril eteğimi giymek üzere evde aldım. Hatta şıpıdık terliklerim ve şortumu giymek dahi istedim. Sonra da kendimi serin sulara atmak. Ne yazık ki bunu yapabilmek için henüz zamanım var. O zaman geldiğinde hiç geçmesin istiyorum.

Blogger'da bir sorun var sanırım birkaç gündür. Bazen sayfama ulaşamıyorum hatta yeni eklediğim yazım silindi ve yeniden yazdım. Tabi arkadaşlarımın yaptıkları yorumlar görünmüyor bu nedenle malesef. Buradan söyleyeyim dedim ki arkadaşlarım yorumları sildim zannetmesinler. Kendiliğinden oldu. Facebook'ta yazdığım an görünüyor blog yazılarım. Orada yayınlanmıştı ama blogdan silindi nedense. Neyse ki orada yayınlandığı için yazıyı tekrar yazmama gerek kalmadı direk kopyala yapıştır yaptım taslak kısmından..

En güzel mevsimin bahar olduğunu yeniden anladım. Cezayir'de yaz mevsimini yaşamak zor. Şimdilerde güneş olmasına rağmen rüzgar serin esiyor ve iyi geliyor insan o esinti. Ama yazın sanki birisi üzerinize fön makinası tutuyor gibi oluyor. İşte o zamanlarda yaz mevsimini sevmediğimi düşünüyor ve kış'a varmak istiyorum bir an evvel. Afrika'da olduğumu o zamanlarda daha iyi idrak ediyorum. Buraya geldiğimden beri ki bu da 3.5 sene oluyor daha denize giremedim. Hep havuza girdik. Bir tek Tunus tatilimizde denizin keyfini çıkartabildik doyasıya. Bu sene artık denizin de tadına bakacağım için şanslıyım. Uzaktan öyle güzel görünüyor ki ve çağırıyor kendine insanı. Güzel bir yer keşfedip sulara özgürce dalmak lazım bu sene..Ama önce Türkiye tatili var önümüzde. Onun için ayrıca heyecanlıyım. Günler geçsin geçsin artık!!!

Kokular şimdilerde daha çok yaza çağırıyor insanı. Elimi sildiğim ıslak mendilin kokusu bana deniz kenarında yediğim bir meyveyi çağrıştırıyor, sonrasında elimi temizlediğim. Kolyemin boncuklarının tadı- zaman zaman ağzıma sokarım çocukça, renkli boncukları-denizin tuzu gibi sanki az evvel çıkmışım serin sulardan. Havadaki koku yaz akşamlarının kokusunu andırıyor, ve rüzgar aynı denizden çıktıktan sonra beni hemencik üşütüveren rüzgarlarla aynı..Bu küçük çağrışımlarla anılara yolculuk yapmak ve bellek kutumdan çıkarttığım fotoğraflara göz atmak harika bir duygu. 

Umarım bu yaz her zamanki yazlarımdan daha güzel olur benim ve tüm ailem için. Bunu yüreğimin taaa derinlerinden hissederek söylüyorum. 

Mutlu Kalın ve hayal etmeye devam edin!

2 yorum:

  1. ah canım benim umarım istediklerin olur! güneşli serin günler dilerim...

    YanıtlaSil
  2. Cici kızım, İzmir Urla'da, İzmit Kefken'de Türkiye denizleri seni bekliyor.
    Bizler de, hayırlısıyla, "üçünüz için" gözlerimiz yollarda durumundayız.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)