13 Mayıs 2011 Cuma

Hayallere dalmak zamanıdır şimdi

Bazen düşünüyorum da hayallerim olmasa ben, ben olur muydum? Veya içi boş bir varlık mı olurdum ya da sahte aynı vazolardaki yapma çiçekler gibi. Hep hayallere ihtiyacımız var bence, sadece benim değil herkesin. Hayal kurmak, kendine ait hayaller biriktirmek insanı ne kadar başkalaştırıyor. Eğer yapmak istediğin şeyler, görmek istediğin yerler, gerçekleştirmek istediğin amaçların yoksa hayatta yaşamak neye yarar ki bir ot gibi..Benim hayallerim günden güne birikip çoğalıyorlar. Burada hayal biriktiriyorum bolca. Yapabildiğim ufak hayalleri yapıyorum ulaşamadıklarımı ise yine hayali bir kutuya kaldıyorum türkiyede açmak ve dört bir yana dağıtmak üzere..



Havaların güzelleştiği bu günlerde şöyle bir ortama öyle ihtiyacım var ki. İlerde bir gün kendime ait bir evim olduğunda küçük bir bahçesi veya bir verandası olmasını hayal ediyorum. Orada yazılar yazabileceğim, hayaller kurabileceğim, bir sürü ıvır zıvır iş yapabileceğim, hatta belki fasulye bile ayıklayabilirim.




Bir de en çok hayalini kurduğum şey böyle bir hobi ve çalışma odamın olması. Düzenli, geniş ve rengarenk. Buradaki evimizde böyle bir oda oluşturmuştum kendime aslında. Kocaman dolaplarım, bir sürü kutularım, güzel ahşap bir masam vardı. Kumaşlarım, kitaplarım,defterlerim, boyalarım, boncuklarım hepsi orada duruyor şimdi. O evde ne kadar da heyecanlıydım bu tarz bir alan oluşturabildiğim için. Şimdi hiç gidemiyoruz oraya. Bende buradaki kavanoz biçimli hayatımızda yapmaya çalışıyorum istediklerimi tıkış tıkış bir ortamda. Yine de burada kendime ayırabildiğim bolca zamana sahibim. Sanırım bu durum oraya olan özlemimi bir nebze de olsa azaltıyor. 



Öğrenciyken bile evime dönerken kendime çiçekler alırdım demet demet. Ankara'da yollarda her daim olurdu çiçekçiler. Hele o sümbüller vazgeçilmezdi. Evde canlı çiçek olmasını çok seviyorum. Rengarenk ve türlü türlü. Burada yapamıyorum onu. Çünkü zaten yakınlarda çiçek alabileceğim bir yer yok. En son arkadaşımız doğum yaptığında ona gül aldık bir çiçekçiden ama biraz daha kalsaydık kadının üzerine atlayacaktım. Bir insan bu kadar mı ağır, kabiliyetsiz ve yaratıcılıktan yoksun olabilir. Çiçekleri olduğu gibi verseydi inanın elimde o kadar güzel güllerden berbat bir görüntü oluşmazdı. Onları öyle sıktı ki kasaların içine sıkıştırılmış tavuklar gibi oldular adeta. Nerede bizim çiçekçilerimiz, nerede o 5 tane gül bile alsan içine yerleştirdikleri bitkilerle onu kocaman görsel bir şölen haline dönüştürebilme yaratıcılığı, nerede o ilgi, nerede o hız...Ahh Tanrım burada herşey ne kadar değerleniyor, memleketimin binbir türlü hali burada anlama bürünüyor.

Bir müddettir hayallerimde bu makina da vardı. İnternette bu Holga ile çekilen fotoğrafları görünce bayılıyordum. Birkaç arkadaşım da almış kullanmaya başlamıştı bile. Beni de heveslendirdiler. Bende dayanamayıp aldım. Daha doğrusu eşimle girdiğimiz bir lades sonucunda ben kazanınca o bana aldı:) Şimdi kargoda. Sağa salim elime ulaşmasını bekliyorum. O benim ellerime gelince, onunla aynı renkte olan ojelerimi süreceğim ilk iş, sonra kocaman gülüseyeceğim ve çıt çıt çekmeye başlayacağım.




Bu sıra saçma sapan çok şey oluyor memleketimde. Trajikomik. Yurt dışı alışverişine yasak da geldi ya artık şaşkınlıklar içerisindeyim. Kozmetik tamamen kesildi ama böyle elektronik şeylerde bir sorun olmadığını umuyorum. Zira arkadaşlarım bir problem yaşamadıklarını söylediler. Umutla bekliyorum. Her gün dua ediyorum:):)



Bu makina da aklımdaki diğer özel şey. Çocukluğumdan beri bir polaroid makinam olmasını isterdim. Bunları görünce bayıldım. Mini mini çıkarttığı fotoğraflar da bir harika. Yurt içine oranla yurt dışında oldukça ucuz. Stokta olsa ben yine de kargo riskine girmeden istanbulda bir yerden alacağım sanırım. Yakınlarda stoklarda olmasını umut ediyorum. Sonra bir sürü minik şirin fotoğraf çekeceğim. 






Ve bunlardan kendinize yapın tavsiye ederim. Her gün yanınıza alın:) Ya da yakınınıza koyun. Gülümseyebilmek her şeye rağmen hayattaki en önemli şeylerden biri. Bir sürü sebebimiz var gülümsemek için. Ve gülümsemenin bir büyüsü var her şeyi bir anda iyi edebilen. Babam şöyle dedi bana geçenlerde; sevdiğim bir sözü bana yeniden hatırlattı. Hatta ofisine de asmış:
'Gülümsemenizi yanınıza almadıysanız giyinmiş sayılmazsınız!' Sanırım böyleydi:):)


4 yorum:

  1. hobi odası çok ciciymiş sahiden!

    YanıtlaSil
  2. 'Gülümsemenizi yanınıza almadıysanız giyinmiş sayılmazsınız!' :) babanız çok haklı take a smile :) kitaplara ve hobi odasına ayrıca bayıldım hayal kurmak gibisi yok. hayallerimiz hep bizimle olsun.
    Sevgileirmle.

    YanıtlaSil
  3. Hayaller konusunda sonuna kadar katılıyorum sana Tuğbacım, bende sayfa sayfa hem kağıda döken hemde aklımı dolduran biriyim. Bazen yapabildiklerimin üzerini çiziyorum :) umarım tüm hayallerimize kavuşuruz, fotoğraf makinen de çok şirin, güzel fotolarını bekliyoruz artık öpüyorum..

    YanıtlaSil
  4. Sen o hayalleri biriktirir ve biliyorum ki buraya döndüğünde bir biiir yaparsın :) O kavanoz benzetmesi hayatı bile çiçeklendirmişsindir sen :)

    Yeni makinanı çok büyük bir merakla bekliyorum, ihi :)

    Öpüyorum çok, canım benim.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)