4 Şubat 2012 Cumartesi

Cezayir'de kar





Yine çok uzun zaman oldu yazmayalı. Hep ihmal etmeyeceğim bundan sonra diyorum ama fırsat olmuyor yazmaya. Şimdi yine bir sürü şey birikti. Bundan sonra daha bol yazacağım inşallah. 

İki gün evvel kar yağacak diyorlardı buraya da inanmıyorduk. Yağsa bile hemen geçer diyordum ben. Sabah bir uyandık kapıyı açtığımızda kar ile karşılaştık. Türkiye'de de kar görmemize rağmen çocuk gibi sevindim birden. Cezayirli personel kar dolayısıyla işe gelemedi. Yollar kapanmış arabalar çalışmıyormuş. Zaten yarın da resmi tatil var burada. Bugün de bol bol kar topu oynadık kardan adam yaptık, eğlendik. Sonra birlikte güzel bir kahvaltı ettik, yine oynadık. Kediciklerim soğuktan donmuşlar onları eve aldım peteği de yaktım şimdi dibinde kıvrılmış mışıl mışıl uyuyorlar. Yine akşam üstüne doğru kar topu oynayacağız. İyiki yağdı kar. Yarın ve öbür gün de yağacakmış hava durumuna göre. Bu kar bambaşka bir şey. Büyüteçle kar tanelerine de baktık hepsi birbirinden farklı ve o kadar güzel ki. Cezayir'de en son 2007 yılında yani benim ilk geldiğim sene kar yağmıştı ve bu kadar çok yoktu bile. Bu sefer iyice çoğaldı. Hele tenis kortumuz tamamen karla kaplandı..

Umarım birkaç gün daha yağar da kara doyarız. Yine de kar olmasına rağmen o kadar soğuk yapmadı. Türkiye'de iken donmuştuk. Yine yazacağım en kısa zamanda. Bol fotoğraflı yazılar olacak inşallah. Şimdi kar topu oynamaya devam:)


8 yorum:

  1. senin adına sevindim biz burdan oraya dolu üflemişiz kar bulutlarını grçi perşembe buralara da uğricakmış offf ki ne offf...

    YanıtlaSil
  2. bu yazıyı okuyunca üzüldüm birden, istanbul'a karın yağdığı günleri hastalıktan dolayı yatakta geçirdim ve ne yazık ki karda oynamayı bırakın yürüyemedim bile.. umarım siz doyarsınız kara :)

    YanıtlaSil
  3. kar bu sene her yere uğradı sahiden,sefanız olsun..
    ii haftalar..

    YanıtlaSil
  4. Gündüz68;
    ayy valla biz de çok sevindik. Biz de hep dedik gelirken kar getirdik diye. Gerçi geldiğimiz epey oldu ama olsun, çok istedik yapsın diye epey de yağdı. Sizin oralara da gene geliyor haberlerde duyuyoruz. Bizim için de siz karla eğlenmeye devam edin. Sevgiler kocaman.:)

    YanıtlaSil
  5. Mutlulukoyunu;
    Biz de Türkiye'de iken soğuktan hasta olduk yattık Ama kar sonradan yağdığı için biraz oynayabilmiştik yine de bu kadar kar yoktu orada. Buraya gelince doyduk kara. Umarım sen de iyileşince doya doya kar topu oynarsın. İnsan resmen çocukluğuna geri dönüyor. Bir de sonrası böyle çamur olmasa iyi olacak ama:) Kocaman sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. anne eli gibi;
    merhabalar. Çok teşekkürler. Çok uzun sürmedi safamız ama olsun hala epey bir kar var etrafta. Hemen erimesin diye dua ediyoruz biraz daha doyabilelim diye. Bu sene gerçekten her yere yağdı kar, yine de ben yazı daha çok seviyorum ne olursa olsun:):):)Çok sevgiler benden.

    YanıtlaSil
  7. wouw :D kar meleği süper

    YanıtlaSil
  8. Çocukça bir oyun işte ama eğlendik ashley:):) kar meleklerini seviyorum:)bir de melekli kar kürelerini:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)