7 Haziran 2015 Pazar

Güneşi sen çekeceksin buluttan...

'...Yitirilince güneş
esmer bir bulutun gölgesinde
düşmesin yüreğine
hüznün bakır çalığına dönen sancısı
güneşi sen çekeceksin buluttan
hayatı sen yeşerteceksin
unutma.'
Ahmet Telli


 Fotoğraf: Cezayir büyük postane'nin (Grande Poste) yan sokağı. Çiçekçiler sokağı. skyscrapercity.com'dan alıntıdır.

Bu şiiri çok severim. Günün anlam ve önemine de uygun olduğuna inanarak yazmak istedim. Bu şiirin yer aldığı Yangın Yılları adlı kitabı ne severdim. Şiir kitaplarının yeri her zaman bende ayrı bir yerde olacak. 

Cezayir güneşli. Hava 25-26 derecelerde genellikle. Yağmur görünmüyor önümüzdeki günlerde ama belli de olmaz. Bazı akşamlar serin de olsa bahçede oturuyoruz. Zaten bahçe sezonu açıldı mı ben hiç evde takılmak istemiyorum. Evin kapısını maviye boyamıştım en son, şimdi onun üzerine desenler yapıyorum. Biraz battaniyemi örüyorum, bazen kitap okuyorum, arada bağ telinin üzerini hava ile kuruyan hamurla kaplayıp ilk bebek denememi de yaptım ama henüz bitmedi; zor işmiş. 


Bu gülü babam yolladı. Kefken'deki yazlığın bahçesinden. Her yer gül dolu orada ve o kadar güzel renkleri var ki. Burada da bahçede rengarenk güller var ama daha çok ofisin önündeki bahçede. Ne zaman o pembe gülleri görsem Kefken hayaline dalıyorum. Çok özledim.


Kediş devamlı yatma halinde. E malum sıcaklar da başladı. Her ne kadar hayvancığım sıcaktan börtmesin diye klimayı açıyorsam da ona fenalık geliyor. Ama buna rağmen benim diktiğim polar yastığından da ayrılamıyor. Geçen gün öğlen tatilinde eve gittiğimde onu böyle bezmiş buldum. Bakışları bile gösteriyor sıcakladığını. 


Bu da yeni sokak kedimiz. Komşuların yokluğunu fırsat bilip, arada çok sıcak olduğunda gölgelenmeye geliyor bu koltuğa. Temizlikçi paspası yıkadıktan sonra koltuğun üzerine koymuş, o da orayı kendine yer edindi. Ben de ellemiyorum gelip dinleniyor. Şu tipe bakın yahu nasıl da rahat. Ben eve girdim çıktım bana mısın demedi, o kadar yorulmuş ki deliksiz uyuyordu. Bizim kıza da hasta, bizimki de onun yolunu gözlüyor çaktırmadan:)

Bugünün neler getireceğini şu anda bilmiyoruz. Her şeye rağmen ümit etmeye devam ediyoruz. Hal pek iç açıcı görünmese de, insanlar pek umut vaat etmese de bekliyoruz iyi şeylerin olmasını. İyi insanlar iyi şeyleri hak ediyorlar! Yarınların iyi şeyler getirmesi dileğiyle...

4 yorum:

  1. Güzel günler görmek için, önce güzel bakmak gerektiğini hatırlattığın için ne güzelsin Tuğba!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cerencim ne güzelsin sen de, ne güzel yazmışsın. Her şeye, hayatın her detayına güzel bakmak gerektiğine gönülden inanıyorum ben. O geleceğine inandığımız günleri bekliyoruz şimdi hep birlikte, hayaller ve umutlarla.
      Aklımız gönlümüz şu gelen yaz mevsimiyle de hep güzelliklerle dolsun canım. Sevgiler

      Sil
  2. Şiir çok güzelmiş gerçekten umut olmasa yaşamak çok zor olurdu insanoğlu için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim çok sevdiğim bir şiirdir bu, daha pek çoğu gibi. Umut olmasa yaşamak hem zor hem de çekilmez olurdu, anlamını yitirirdi ve gerçekliğini de bana kalırsa.
      Sevgilerimle

      Sil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)