4 Ekim 2015 Pazar

Pazar notları; Olsun varsın

 Fotoğraf: instagram/algerievuedenbas

Yarısı özenle aşağı indirilmiş eski ve yıpranmış bir panjurdan içeri doğru süzülüyor rüzgar, narin bir kuş misali. Hava yine türlü oyunlar peşinde; bir gün delicesine yakarken, ertesi gün üşütüyor. Neye elimi atacağımı şaşırdım şu son günlerde. Kalın ayakkabılar, giyecekler terletiyor, inceler üşütüyor. Hasta olmamak için büyük çaba sarf ediyoruz. Annemle babam denize girdiler bugün. Deniz çarşaf gibi. Maviye doğru attılar adımlarını ve bol bol gülümsediler. Ben de sayelerinde huzur buldum yolladıkları fotoğrafların her birinde. 

Olağan bir pazar günü işte bizim için yine. Yazmaya oturdum. Zamanı sayıyorum bir yandan. Dün çamaşırlarım rüzgarda uçmamış, sıcaktan da istifade edip hemen yenilerini yıkayıp astım. Mis gibi kokunca ev, daha bir eve benziyor. Akşam tatlı krizim tutunca da en kolayından bir mozaik pasta yapayım dedim ne kakao ne yumurta kalmış evde, bisküvi paketi elimde kalakaldım. Bakkal olsaydı hoop iniverseydim dedim içimden. Pijamalarla bakkala koştuğum zamanlar geldi aklıma. Bakkalları hep daha çok sevdim devasa marketlerden.

Fotoğraf: Alimentasyon Generale, Algerie-Wikipedia

Listeler yapıyordu ya herkes hani, bugün ben de Cezayir'den dönmeden önce yapmak istediğim şeyleri oturdum yazdım güzelce. Baktım o kadar da korkulacak gibi değilmiş, biraz gözümde büyütmüşüm. En fazla dolu dolu 3 günümü alır dedim. O da gitmek gelmekle birlikte elbette, trafik, yol vs. 

Türkiye'de yapılacakları sayacak olsam oooo sayfalarca şey yazmam gerekir. Ama şu an için sadece buraya odaklandım. Bir şekilde nasılsa su akıyor yolunu buluyor. Her şey olacağına varacak, yerleşecek, düzene gireceğiz. Asıl o telaşlar bittikten sonrası önemli, o durulma dinlenme anı bakalım nasıl olacak. Bir şehirle daha önceden hiç tanışmamış gibi yeniden tanışmak gerekecek. Bana kollarını, yollarını açacak, güzellikler sunacak mı acaba? Yoksa çetin bir savaşçı gibi savaşmam mı gerekecek onunla bilemiyorum. Aklımı kurcalayan her şeyi şu anlık erteledim, ne de olsa ertelemekte ustayız her birimiz. 

Türkiye'de başka ülkeleri tanıtmak amaçlı hazırlanan ama bir türlü Cezayir'i bulamadığımız fotoğraflı gezi kitaplarından aldım geçenlerde. Bir iki gündür onu kurcalıyorum. Daha çok fotoğraf içerenlerden de almalıyım bir tane. Bu da iyi, önerebilirim ilgilenenlere. Hem tarihi, hem bugünü anlatıyor, hem de gidip görülecek yerler hakkında bilgi veriyor, edinmek gerçekten elzem. Ben kendiminkini yazmadan önce Türkiye'de çıkmasın da diyorum bir yandan çocukça bir kıskançlıkla:)Ama kaynak olması bakımından da harika olur. Çünkü yabancı siteler haricinde kaynak bulmak epey zor, buraya gelecekler için. Cezayir herkesin aklına bir muamma, gizemli ve öngörülemez. Aslında öyle bir halinin pek olmadığını yaşadıkça anlayacaklardır. Her şehir kadar gizemi, keşfedilmeyi bekleyen pek çok detayı var, arayıp bulmak isteyene. Ama kendini kolay teslim eden bir yapısı da yok, azıcık zorlar adamı. Olsun, o hali de güzel!

Bugün de böyle geçiyor işte. Renkli kalemlerim, altı çizilecek satırlarım beni bekler. Bir de yeni yazımı bitirmeliyim. Artık yazargah.com adlı sitede de yazıyorum, hazırlığımı tamamlamanın tam sırası. İlgilenenleri, bu yeni yazı yolculuğuma da beklerim. 

Haftanızın güzel geçmesi dileğiyle.

14 yorum:

  1. Cezayir'i çok merak ediyorsam sebeplerinden biri de sensin Tuğba. İnşallah bir gün giderim o zaman eminim sana çok danışacağım.
    Dilerim yeni başlangıçlarında tüm güzellikler seninle olur. Sevgiyle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esracım;
      Ben bile senelerdir yaşamama rağmen Cezayir'i hala merak ediyorum:) Merak güzeldir, yazdıklarımla bunu yaşattığıma sevindim. İnşallah bir gün gelir görürsün. Geldikten sonra da düşündüklerini yazmalısın, öylesi beni acayip heyecanlandırıyor. Acaba diyorum farklı gözler neler görüyor?
      Güzel dileklerin için teşekkür ederim.
      Sevgiler canım

      Sil
  2. Hemen yazargah'a gidiyorum tuğbacm, tebrikler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buketcim;
      Yeni yazılarımı okuyup fikrini belirtirsen memnun olurum. Yeniyim henüz. Bir giriş yazısı yazmıştım, bugün de ilk yazıyı yollayacağım. Teşekkür ederim. Sevgiler

      Sil
    2. okudum Tuğba, giriş olarak güzel ama biraz kısa gibi geldi. her yazdığın bizi alıp götürüyor zaten daha ne olsun. yenilerini de heyecanla bekliyorum

      Sil
    3. Buketcim, ana yazı niteliğinde değildi o yazı zaten, bir giriş bir tanıtım gibiydi. Dün de bir girizgah yolladım, bir iki güne yayına girer. Yavaş yavaş başlıyoruz bakalım. Burada kelime sınırlaması yok o yüzden istediğim kadar yazabiliyorum çok abartmadan tabiii:) Teşekkür ederim canım güzel tatlı sözlerin için de. Öpüyorum

      Sil
  3. Sevgili Tuğba, yine ne güzel anları toplayıp, nakletmişsin buraya.
    Bende en az sizin kadar heyecanlıyım tekrar dönmeniz ile ilgili.
    Ama her şey çok güzel olacak bence.
    yazargah.com'a gittim ama senin yazılarını göremedim ben. :(
    Onun dışında kitap için o kadar doğru bir adressin ki. :)
    Çook sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ersincim;
      Teşekkür ederim güzel sözlerine. İnşallah dediğin gibi güzelliklerle karşılar yeni hayatımız bizi. Ben de epey heyecanlı aynı zamanda da stresliyim. Yazargah'a yeni katıldım. Bir giriş yazım var. Bugün de yenisini yollayacağım internetim müsaade ederse:(
      Kitap için düşündüklerin de mutlu etti beni, acayip de motive oluyor bu tür geri dönüşlerle, sağol.
      Çoook sevgiler benden de..

      Sil
  4. En altlardaymışsın, gördüm şimdi. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh bir an ben de tereddüt ettim acaba nerdeyim diye:) Zaman zaman göz atar da fikrini beyan edersen sevinirim:) Görüşmek üzere

      Sil
  5. Çook eskiden evimiz kitaplarla, ansiklopedilerle doluydu. İçinde bir kitap vardı. Her ülkeyle ilgili kısa bilgiler veriyordu. Sonra taşınırken bütün o kitaplar ne olduysa kayboldu. Şimdi sen gezi kitaplarından bahsedince nasıl özendim anlatamam. Sayfaları çevirip fotoğraflara bakmak ne keyifli olurdu şimdi. Senin kitabın da çıktığında ilk koşturanlardan olacağım :)
    Yazargah'a gidiyorum buradan da. O halde yeni yazılarında bol bol görüşeceğiz. Tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O eski günlerdeki kitaplıkları, kocaman ağır ansiklopedileri hatırlıyorum. Bir çoğu bizde hala duruyor. Aklım en çok da teyzemlerin kütüphanesindeki disney ansiklopedilerindedir halen. Umarım kaybolmamışlardır diye düşünüp duruyorum:)
      Gezi kitapları okumak, hele ki bolca fotoğraf içerenlerini, harikadır, büyük keyif alırım. Umarım ben de başarıyla bitiririm bir gün kitabımı da duyururum buralardan:) Düşününce bile heyecan basıyor.
      Yazargah'a yeni yazıyı bugün yolladım. Bir iki güne yayında olur. Müsait oldukça okursan ve fikrini belirtirsen memnun olurum. Nasıl geri dönüşler olacağını çok merak ediyorum.
      Görüşmek üzere canım. Teşekkürler. Sevgiler

      Sil
  6. Yazargah'ı şimdi öğrendim. Yazdıklarını çok seviyorum, orayı da takip edeceğim mutlaka. Ayy Aslı Erdoğan da varmış hem, ne güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni başladım oraya yazmaya. Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için, beni çok motive ediyorlar inan ki. Takip etmene memnun olurum. İnternetim el verdiği an yeni yazıyı ekleyeceğim, hazır şu anda:) Aslı Erdoğan da var evet ben de mutlu oldum görünce:)
      Sevgiler çok

      Sil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)