3 Eylül 2008 Çarşamba

Aşkla yediğim yemekler

İnanın bana Türkiye'ye giderken en çok düşündüğüm ve hayalini kurduğum şey yemeklerdi. Özellikle annemin yemekleri ve tabi size sıraladığım o kocaman listedeki tüm yemekler..Zaten o listeyi okuyanlar nasıl da yemek delisi olduğumu anlamışlardır. İyi ben şimdiye kadar 100 kilo olmadım yani hayret..Ama geleceğimi pek iyi görmüyorum.

Bazı arkadaşlarım sormuşlardı o listenin hepsini yiyecekmisin diye valla çoğunu yedim diyebilirim belki içlerinde birkaç tane istisna olmuştur. Listeyi tekrar inceleyip yazarım bir dahaki sefere içinden neleri atladığımı..


Şimdi dönelim güzel yemeklere. Yemeği yemek ayrı bir zevk ama yemeğin güzelini yemek eşsiz bir duygu. Hele burda bir senedir abuk sabuk yemeklere talim olunca insan türkiye günlerini iple çekiyor her haliyle. Ben önceden böyle değildim. Bu derece homini gırtlak yani. Gurbette olmak mı beni böyle yaptı acaba. Olabilir. Benim görenler zaten tombili olmuşsun sen diyorlar. Ardından yakışmış diyorlar ama gerçek mi yoksa üzülmeyeyim diye mi bilemiyorum. Şayet bu halimden biraz şikayetçiyim. İlk defa bu kiloya geldim. Çok değil belki 56 kiloyum ama hayatım da ilk kez bu sayıyı gördüm sanki şimdi kendimi kocaman bir canavar olarak görüyorum. Biraz egzersiz yapsam aslında çok iyi olacak en azıncan sağlık anlamında. Yediklerimize şu zamanlarda dikkat etmeliyiz ki ileride sinyal vermesin vücudumuz. Şimdi canınız çekecektir biliyorum ama çektiğim güzel fotoları göstermeden edemeyeceğim sizlere. Uzaklarda olan arkadaşlarım beni çok daha iyi anlıyorlardır eminim. İşte başlıyoruz: hepsini göstermiyorum aralarından seçtim:):)


Canım babannemin en sevdiğim böreği. Adını da ben koydum zaten Babanne böreği.. Nasıl da güzel yapardı bunu. Şimdi annem yapıyor. O da çok güzel yapıyor. Babannemin kurabiyelerini de çok ama çok özlüyorum. Kokusu burnuma geldi şimdi valla. Ne de güzel yapardı kocaman kocaman şekerli o kurabiyeleri. Allah rahmet eylesin canım babanneme..onu özlüyorum çok..
Bu da annemin süper tatlısı. Adı yoğurt tatlısı. Ayy harika yapıyor zuzucum bunu da. Teyzemde arada ister annemden "gül hadi bir yoğurt tatlısı yapıver canım istedi diye:)"

Bu da en sevdiğim mezedir. Patlıcan salatası. Off şunun görüntüsüne bakın yaa. Bunu ben yaptım ereğlideyken. Ama tabi yalandan aslında. Patlıcan hazırdı kavanozda heehee:)

İzmitliler bilir Antik Pub ı bu şahane somonlu salatayı orada yedik bir akşamüstü. Valla adamlar yapmışlar. Çok güzeldi gerçekten. Somondan da feragat etmemişler yani bol bol koymuşlar..

Bu da Antik Pub da yenilen körili tavuklu salata. Benim en sevdiğim salata çeşidi. Eskiden bir yer vardı izmitte adını hatırlayamadım belki siz çıkartırsınız yürüyüş yolunda yenicuma nın orada çok güzel makarnalar yapardı körili tavuklu ve mısırlı makarnasına bayılırdım kremalı. Sonra orası kapandı aynı yer outler center ın oraya açıldı hani. Şimdi yerinde et lokantası var sanırım. Bir müddet makarna yemek uğruna oralara kadar gitmiştik ama eski yeri kadar güzel değildi malesef. Yine de oranın makarnasını özlüyorum zaman zaman..

Pek güzel çekememişim yemek telaşından sanırım bu fotoyu ama yine de anlatmama yeter sanırım. Burger king in nefis Whoperrr ııı.. Her seferin de değişik bişey yemeliyim bu sefer diyorum ama kendime hakim olamıyorum. Sanırım en büyük sorunum bu ; hayatıma aşkı en ön sıralardan buyur ediyorum ve aşksız olmaz diyorum ama ben yemekleri de büyük bir aşkla yiyiyorum..!Yemeklere karıştırmamak gerek bu durumu!

İşte Leziz teyzemin enfes Perimeçleri. Güzel bir pazar sabahında kefken de yaptı bunları bizim için. Nasıl da doya doya yedim. Yapımı da çok kolay daha evvel anlatmıştım size. Türkiyedeyken ekmek hamuru alıyoruz fırından böylelikle daha yumuş yumuş oluyor. Ama burda bulamadığımdan normal hamurla yapacağım. İçine kıyma soğan koyuyoruz çiğden. Kenarlarını gördüğünüz gibi kıvırıyorsunuz. Sonra da kızgın yağ da kıymalı kısım alta gelecek şekilde bir güzel kızartıyorsunuz. Akşam çayın yanına ya da sabah kahvaltı da da süper oluyor.

İşte bu da harika bir olay. Böğürtlen. Off tatlı da oldu mu şu meret nasıl da yeniyor kaşık kaşık. Ama reçeli de ayrı bir vaka. Teyzem onu da süper güzel yapar ama bu sefer az olduğu ve vakit olmadığı için yapamadı. Bir dahaki sefere yapıcak ben de gelirken yanımda bir kavanoz getiricem..


Bu da ayrı bir güzellik tabi ki. Kadıköy de Mercan da Midye yedik. Eskiden bu tuhaf görünüşlü şeyi bana kimse yediremezdi ama bir bodrum tatilinde sahilde babamın sayesinde başladım yemeğe. Şimdi de çok seviyorum. Afiyetle yiyiyorum. Daha denemeyenler varsa benim önceden yaptığım gibi hemen denemeliler bence.


Annegülümün fırında karnıyarığı.. Ayy ayy ayyy.. Birşey demek istemiyorum bu hususta. Sevenler bilir. Karnıyarık başka birşey..Yanında da tereyağlı pilav ve cacıkla..Ayran da olur tabi..:)

Biliyorum ki karnıyarıktan sonra bu tuhaf şeyi göstermemem gerekirdi ama şimdi sıra ondaydı malesef. Bu Pina. Yani midyenin büsbüyüğü:) Ama midye gibi içi yenmiyor. İçindeki hayvansı kısmı atıyorsunuz ve şu gördüğünüz beyaz kas kısmını yiyiyorsunuz o kısım midye ile bağı sağlayan kısım. Limonla falan güzel oluyor dediler bana ama ben mantar da sevmeyen biri olarak bu şeyi hiç beğenmedim. Lastik gibiydi. Ama denenmez diye bir şey yok. Ben de sırf denemek için yedim zaten. Tuna babam elleriyle aldı bunları denizden. Görünüşleri çok güzel ama.

Sanırım etli yaprak dolmasını sevmeyen yoktur. Ben bayılırım hatta ayılır yeniden bayılırım:) ayy iğrenç bir espri yaptım ama cidden çok seviyorum bu mini mini dolmaları. Yapması bir eziyet ama yemesi bir o kadar güzel. Hemencecik de bitiveriyor bir tencere zaten. O kadar da uğraşıyorsun dimi ama..

Bu da sevgili çipura. O da pek leziz bir balık türüdür. Bunu ben tutmuş gibi yaptım çünkü bir hikayesi var hemen anlatayım. Bir gece urlada eşim kardeşi mümü can kaynım olur kendileri cem yılmazın komik repliğinden:) birlikte balık tutmaya gittik iskeleye. Ben pek becerikli değilimdir bu konularda. Biralarımızı da yudumlarken eşim bana misinaya ekmek takmayı öğretti ve denize bıraktım acemi şansı işte bırakmamla birlikte balığın gelmesi bir oldu. Tabi biz gülmekten yerlere yattık. Hatta ben tutturdum atmayalım balığı bloga koyucam fotosunu falan dedim ama kıyamadık attık. Sonra ben foto çekilemedim diye üzülünce balığımla beni avutmak için çipurayı verdiler elime al diye.. Ben de sanki kendim tutmuş gibi sevindim. Oysa benim tuttuğum kaya balığıydı bir de şundaki ihtişama bakın:)

Bursa iskender in meşhur iskenderini yemeden döner miyim hiç? Ellerine sağlık herkesin bizi öyle bir yedirdiler ki patlayacaktık az kalsın bir de tanıdık ikram üstüne ikram yaptılar ben bu iskenderin üstüne neredeyse iki tane kaymaklı ekmek kadayıfı yanında da kemalpaşa tatlısı yedim:):)inanamıyorum kendime..

Son olarak da kuzenimin ikramı olan tiramisu ve dondurma. Onu da harika yapmış valla annesi ellerine sağlık. Tiramisu sevenler biraz reklama girecek ama izmitte Valente Cafe de yiyebilirler:):)

Bu arada ben Yemek Fotoğrafçısı olmaya karar verdim:):) Nasıl fikir?

17 yorum:

  1. valla Tuğbacım afiyet şeker olsun,okurken önce acıktım gibi oldu sonuna geldiğimde doydum gibi oldu:) resimler doyurdu tıka basa:)

    YanıtlaSil
  2. Of karnım çoook acıktı!
    İnanın koyduğunuz bütün fotoğraflar sevdiğim şeylerden
    Hele ki midyeler..vurdular benii
    Ahh ahhh..!
    :))

    YanıtlaSil
  3. yAv Tugbaaa
    Ne yaptin sennnnnnnnnn :))))
    oluyorum burda :( hicbiri yok burda
    canim cektiiiiiiiii
    soyleyecek cok seyim vardi ama fotolar aklimi basimdan aldi
    dursonra karninm tokken gene gelim ben :)))

    YanıtlaSil
  4. Daha kahvaltimi yapmadim ama doydum sanki :)
    Mmm booorek olsa da yeeesek..
    56 kiloyum deyip de sonra kilo aldim deme, cok kizarim hee..Bu ne yaa kilo mu o??

    YanıtlaSil
  5. Tuğba cım benimde canım çekti valla.Sabah kahvaltı da yaptım ama yine de yiyesim geldi.Hakikaten senden iyi yemek fotoğrafçısı olur he,bi de alt yazı döşendin mi,yeme de yanın dayat derler ya.Öptüm seni yazı ve resimlerinle yorumlarını tabii ki bekliyoruz.Babanneni ben de çok özledim.Öpüyorum kocaman ikinizi de.Bye,slm....

    YanıtlaSil
  6. Afiyet şeker bal olsun. Alınan kilolar hemmen yok olsun innşallah. Hepsi çok leziz görünüyor...

    YanıtlaSil
  7. Tuğba'cığım öncelikle yorumun için teşekkür ederim bende profilinden mailini buldum sana mail yolladım.Yazın ve başlık çok güzel.Ayrıca balıklı resminde çok şeker. Birde 1. senen kutlu olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Güldemcim;
    valla dün ben bile yazarken yazımı deli gibi acıktım.hatta yemeğe gitmeden evvel yazdım hemen yemekte de yine deli gibi yedim yedim dayanamadım. gözlerimi kapatıp sanki oradaki güzel yemekleri yiyiyormuşum gibi hissetmeye çalıştım.

    Sevgili Vamos Bien;
    Fotolarımı beğenmene sevindim canım.midye artık benim de sevdiğim yiyeceklerden biri.güzel görünmüşler fotoda da.karnını acıktırdım herkesin:)artık oralarda bizim için de yersiniz bir güzel:)

    Sevgili Serrose;
    canım yaaa yaptım valla ben böyle bişeyyy:(napıym tutamadım kendimi.içimdeki o büyük aşkla yediğim yemekleri sizlerle de paylaşmak istedim.bizim gibi gurbette olanlar için haklısın valla zor bir durum.sen de ordaki değişik yemeklerin fotolarını çekip anlatsana bize merak ediyorum.

    Sevgili Serpil;
    Benim de burada en çok özlediğim şey börek oluyor.kilo konusuna gelince evet haklısın çok bişey değil belki ama alışık olmayınca rahatsızlık duyuyorum.sadece biraz spora ihtiyacım var canım o kadar.

    Babacım;
    çekmez mi canı insanın çeker tabi ya.tok da olsa istiyor insan yemek görünce fotoları.yemek fotoğrafçısı olursam ama daha çok yerim sanırım o yüzden olmamam gerek:):)öpüyoruz kocaman seni.mucks

    Sinemcim;
    alınan kilolar konusundaki dileğini pek sevdim bence de hemen yok olsunlar fazlalıklar hem de hemen.yazın plajlarda incecik hatunları görmek çok sinir bozucu oluyor valla:)

    Sevgili Craft Woman;
    Mailini aldım canım ben de sana hemen cvp yazdım.yazımı beğenmene çok sevindim.Balıklı fotoyu bende çok seviyorum.bu arada birinci senem için kutlamışsın teşekkür ederim.yeniden görüşmek üzere.sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Seni hain arkadaş seni...Yapılır mı bu ramazan vakti...Bak nasıl da canım çekti...Hepsi de kafiyeli oluverdi :))

    YanıtlaSil
  10. Handecim valla haklısın ama ayyy diyorum ya dayanamadım..sen orda yersin bunların en güzellerini bir de bizi düşün..fotolara bakıp bakıp iç geçiriyorum valla her gün:)çok güzel kafiyeli yazmışsın:)

    YanıtlaSil
  11. Yemeği hazırlamama 1 saat kala olmadı bu sayfaya bakmak:)Hepsi birbirinden leziz görünüyor ama benim gözüm midyede kaldı.Teşekkürler paylaşımın için Tuğba.

    YanıtlaSil
  12. Vay be cezayirden yazıyorsun istanbuldan okuyorum. Hemde mücver yerken :<<<9

    YanıtlaSil
  13. Aylincim;
    valla bütün arkadaşlar aynı şeyi söylediler. allahtan sen yemeği yemene az bir zaman kala bakmışsın.o kadar da kötü olmamıştır:)kimbilir sen de ne güzel yemekler yapmışsındır valla yaa:)

    Sevgili Eylos;
    Bloguma hoşgeldin.İşte görüyorsun şu internet nelere kadir.taa buralardan oralara ulaşıyor yazılanlar.ne büyük mutluluk.Mücveri de ben pek severim.afiyet olsun sana. sevgiler

    YanıtlaSil
  14. tubilim yeseydin biraz:))yiğiti tutman lazım yanlız hee yuvarlayacaz onu yakında:))o ismini hatırlayamadıgın cafe M&I mı hani benim takıları sattıgım..
    bu arada gülüm'e söle o börekten istiyorum ben..

    YanıtlaSil
  15. pınarcım valla bol bol yedik gerçekten. anneme de bugün söyledim sana börek yapacak babannemin böreğinden.çok seveceğine eminim.M&I ı da hatırladım şimdi evet güzel bir yerdi ilk açıldığında yemekler falan.sen de takıları satmıştın evet tamam şimdi çaktım köfteyi..öptüm seni çok..mucks

    YanıtlaSil
  16. Tuğbacım, nefis fotolar, leziz yemekler bunlar. Böğürtlene, etli dolmaya, karnıyarığa bende bayılırım. Tiramisu tavsiyenide dinleyeceğim bayram ertesi :)

    Acıktım bak şimdi :))))

    YanıtlaSil
  17. Merhaba Tugba,
    yutkunmaktan bir hal oldum sayfada gezerken...
    Midemo kadar kaziniyor ki sigarayi biraktim diye diyet yapiyorum birdenbire tombalak bi hatun olmayayim diye...
    cok fenasin cokkkk!
    sevgiler,
    Meltem

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)