22 Eylül 2008 Pazartesi

Buradayım

Evet hala burdayım. Yine araya zaman giriyor tabi bir de yağan yağmurlar ve internet kesintisi. bu sıralar çok sık olmuyor internet. Ben de oyalanıyorum, vakit geçirebileceğim şeyler yaratmak çabasındayım. Bugün her zamanki rutin uyanışımdan sonra aynaya bir baktım da ayy saçım başım bir tuhaf.. Bir kuaför ihtiyacı hissettim. Özledim yine kuaföre gidip saçlarıma fön çektirmeyi. Sanırım buraya geldiğimizden beri bir yere çıkmadık ya kampta ya da evdeyiz o yüzden sıkıldım biraz.Eee bir ay oluyor neredeyse geleli. Normalde ben çoğu zaman evde oturmayı pek beceremeyen biriyimdir. Yapacak bir işim olmasa dahi en azından çarşıya kadar yürür gelirdim vitrinlere falan bakmak bile iyi gelirdi izmitteyken. Burdada en çok buna ihtiyaç duyuyorum. Gönlümce dışarı çıkmak kendimi sokağa atmak ve birşey yapmasan bile sadece yürümek istiyorum. Bir de acayip alışveriş yapasım var. Rüyalarımda neler neler görüyorum kendime bir sürü ciciler alıyorum bir görseniz. Bir de şu silikon kek kalıpları, merdaneler, yumurta fırçaları falan varya onları görüyorum rüyamda. Gelirken kendime alacaktım sonra nedense durdum ve vazgeçtim sanırım şimdi aklım hala onlarda. Benim de böyle bir huyum vardır işte. Bir nevi inat. Eğer birşeyi almak ister ve alamaz ve de aklıma takarsam alana kadar o beni asla rahat bırakmaz. En son ne için böyle hissettim bilmiyorum ama bir kolyeye böyle takıntı yaptığımı hatırlıyorum. Meldacım hatırlar "tilki" diye bir dükkan var izmitte hala da var. Bir kolye uğruna her gün orayı arşınlardım. Pahalı bir kolyeydi o zaman paramı kıyıp kıymamak konusunda epeyce kararsızdım ama o kolye rüyalarıma girdi ve onu almamı istedi:)seve seve gittik tabi meldayla. O günü hiç unutmam. Tilkinin sahibinin adı Mete'ydi sanırım. Biz o gün bir heves dükkana gittik aa bir baktık kapalı tabi ben sinir oldum. Artık sürekli gittiğimiz bir yer haline geldiği için o dükkan sahibiyle de sohbetimiz oluştu tabi haliyle. Baktık kapıda not var sanırım bir yere gittim geliyorum falan diyordu. Biz de onu görünce iki cadı altına not ekledik geldik nihayet kolyeyi almaya ama kapalısınız yine gelicez gibilerinden bişey yazmıştık sanırım. Altına da melde ve tuğba anlamında M.T yazdım. Dükkan sahibinin adı da mete ya gelenler sanırım notu o yazdı sandılar.Dükkan açıldığında bunu sohbetini yaptığımızı hatırlıyorum hatta mete bey bize benim adımı nerden biliyorsunuz diye sormuştu M.T yazınca. Kopmuştuk. Ama ben nihayet kolyeyi almıştım. O zamanın parasıyla 13 milyon vermiştim. Bir de Sanatın Öyküsü adlı kitaba vermiştim 13 milyon hiç unutmam acayip koymuştu. Ama yine de kitaplar söz konusu olduğunda verdiğim paraya pek acımıyorum. Şimdiki fiyatına bakınca zaten anlıyorum hala daha pahalı o tür kitaplar.Neyse nerden geldim bu konuya hatırlamıyorum şimdi sadece içimden geldiği gibi yazıyorum.

Ankarayı çok özlüyorum bu sıralar. Çok gitmek istiyorum bu tatilimizde ankaraya. Ama bir iki gün kalmak istiyorum. Şöyle caddelerde yürümek tunalı daki dükkanlara bakmak karum un yeni halini görmek-sanırım ben görmeyeli değişmiştir:)-sonra ulus a gidip boncukçularımı ziyaret etmek , gitmişken okuluma uğramak ve arkadaşlarımla buluşmak istiyorum. Bu seferki tatilde Tuay ablamları göremedik bu yüzden üzüldüm. Ailemizin yeni üyesi nil bebeğimizin büyümüş halini görmek çok istiyorum. Tuay ablamlar yeni eve taşındılar yeni evlerini de merak ediyorum. Sonra emirhanı defneyi ve derini de özledim. Ankaranın yeri ben de çok başka. Keşke bir şey olsa da hayatımız ankarada devam edebilse. Bir melek ya da peri yok mu beni duyan şöyle sihirli sopasıyla bize bir kıyak yapıverse.

Yurt dışında olmak başka birşey. Bir de cezayir de olmak. Burayı seviyorum mistik bir yer ama son derece kısır en azından benim için. Hafta boyunca odamda yeni şeyler yaratmaya çalışıyorum geçenlerde sulu boya yaptım biraz daha bitmedi bitince göstereceğim sizlere de. Sonra yine bir sürü kitap bitirdim en son bir cinayet romanı okudum ama çok dandikti. Şİmdilerde yanımda getirdiğim renkli yünlerimden kendime minik bir atkı örüyorum. Minikten kastım aslında en bakımından dar manasında. Isınmaktan çok süs amaçlı gibi yani. Rengarenk. Elimdeki tüm renkleri kullanıyorum çizgili yapıyorum kırmızı sarı yeşil mor mavi turuncu ve beyaz. Bunları aslında minik battaniye yapmak için almıştım parça parça karelerden. Ama o biraz baydı beni bıraktım. Belki sonra yeniden devam ederim. Şİmdilik atkıyı bitirme gayretindeyim.

Daha iftara epey var. Karnım acıktı. Ne istiyorum diye sorarsanız canım bu akşam şöyle güzel bir makarna istiyor kremalı tavuklu ve körili sonra tavuk şinitsel i çok özledim yanında da minik domatesli salata istiyorum. Tatlı olarak daaa minik muzlu pastalardan istiyorum. Okul dönüşlerinde lisedeyken ve sonrasında da Aynalı fırından hep o minik muzlu pastalardan alır yerdim. Hala daha çok seviyorum o pastaları. Cezayir de pasta nedir bilmiyorlar hiç güzel değil pastalar çörekler. Üstündeki kreması lastik gibiydi en son yediğimizin bir de şekeri o kadar çok oluyor ki bir çatal bile bayıyor insanı. Cezayir de en çok naneli çay içmeyi seviyorum. Ama o da bal gibi oluyor yani şekersiz içenler falan çayı tahminimce hoşlanmayacaklardır.

Havalar bozmaya başladı. Yağmur sağanak şeklinde indirdi bugün. Ama şimdi ses yok kendisinden. Gizli bir plan yapıyor gibi. Bakalım bekleyelim ve görelim. Buranın yağmurları insanları gibi aynı. Yani bana öyle geliyor. Açıklayamadım şimdi sebebini ama bir ara yine yazarım. Bu akşam bir sürü mektup yazacağım. Yeni bir yöntem keşfettim. Mektuplarım burdan geç gittiği için türkiyeye giden birine vereceğim onları oradan yollasın diye. Şİmdi havalar da kötü malum üşenirler kesin mektupları postalamaya bunlar.İki gün sonra gidecek biri var burdan şimdiden yazsam iyi olacak mektuplarımı.

Şİmdilik bu kadar yazacaklarım. Çok karman çorman yazdım bu sefer biliyorum ama biraz da internet gidecek korkusuyla hızlı hızlı yazıyorum. Çünkü gitti mi iki gün gelmez en az.

14 yorum:

  1. tuğbacım sanatın öyküsü evladiyelik bir kitap,çok iyi etmişssin almakla:) bendeki kayboldu,birine verdim sonra ne oldu bilmiyorum,lisedeyken sanat tarihi hocamız aldırmıştı.neyse yeni bir tane almalıyım:)
    buarada o duvar süslerinden ikea da var ve bir sürü internet sitesinde de satılıyor canım:)

    YanıtlaSil
  2. iyi geceler bereketli sahurlar canım http://nazardeymesin07.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Tuğbacım ne kadar tembel oldukları belli. Benim kartımda ulaşmadı hala sanırım sana.

    Sendeki kafaya taktımmı mutlaka alırım hali bendede var. Hatta en büyük zevkim bana pahalı gelen bir şeye aşık olup alana kadar onun hayalini kurmak. Aşk hali başka :)

    Muzlu rulo pasta benimde olmazsa olmazım. Ramazandan sonra yada iftardan sonra bir akşam çıkıp yemek lazım.

    YanıtlaSil
  4. Ama böyle seyrek yazınca biz seni çok özlüyoruz...Daha sık yaz lütfen :)Ah şu sihirli değneği olan perilerden bize de bir uğrasa :)

    YanıtlaSil
  5. MAsal gibi hayal gibi değil mi canım. Bende periden istiyorum gelsin düzeltsin şu dünyayı değil mi? Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  6. Güldemcim;
    hala daha o kitabım en sevdiklerim arasında yerini korur.mis gibi de durur kitaplığımda:)duvar süslerinden ikea ya bu gidişimde göremedim ama bir dahaki sefere sorarım bulamazsam.olmadı netten de sipariş verilebilir canım haklısın netten alışverişe pek alışkın olmadığım için aklıma seçenek olarak gelmiyor:)

    Sevgili Nazardeymesin;
    Bloguma hoşgeldin öncelikle.Sana da hayırlı ramazanlar ve bereketli sahurlar canım.Teşekkürler

    Alevcim;
    Valla senin kartın daha gelmedi canım bana.bekliyorum.heyecanla.
    bu kafaya takma konusunda benziyormuşuz demek birbirimize:)ben de aynen dediğin gibi aşık olup alana kadar kurup duruyorum kafamda.geldiğimde seninle muzlu rulo pasta da yiyelim o zaman tamam mı canım:)

    Handecim;
    inan her gün yazasım var ama işte böyle şanssızlık oldu bir müddettir.kış da geliyor ya yok elektrik yok bağlantı derken uzun zaman görünmüyorum bazen.ben de gelmediğimde sizleri çok özlüyorum.sana bir gün o perilerden biri uğrarsa bana da yolla tamam mı:)

    Craftcım;
    aynen masal gibi ve ben bu masalın gerçek olmasını istiyorum.düşünüyorum böyle bir şeyler karşılaşsam acaba ilk dileğim ne olurdu, belki de korkudan dilek falan dileyemezdim:)

    YanıtlaSil
  7. Şimdi şöyle bir şey...

    Blogu düzenli takip ediyorum.

    Ancak bazen her yazıya yorum yazmak zor. Çünkü okuyup düşünüyorsunuz. Bu daha güzel.

    Fakat okuyup da bir "hey" demeden geçmek de olmuyor.

    "Hey"

    YanıtlaSil
  8. bende tubili nereye kayboldu diyodum..
    o muzlu pastanın aynısını yapıyordu bizim gelin yaw..alim ben bi tarifini..önce o dışındaki süngersi keki pişiriyordu incecik falan..öğrenirim ben onu..

    YanıtlaSil
  9. Bende de aynı huy var o yüzden beğendiğim zaman almaya çalışıyorum tabi bütçem dahilimde. Gerçi herşeyi pahalı bulup pazara gidenlerdenim. Naneli çayı çok merak ediyorum gerçekten. Oralara gelmek gibi bir niyetim var tatil için ve muhakkak içeceğim tombalak çaydanlıklardan.

    YanıtlaSil
  10. Canım meleğin orad bak,elindede siğirli asası,bende selam söyle sana bi kıyak yapsın siğirli değneği ile.Yine yemekler,tatlılar,kekler.pastalar,hayırdır.Çok özlemiş gibisin buraları,daha bir ay oldu.Canımın içi seni öpüyorum.bye.Yiğit'e de selamlar öptüm.Yazılarını bende çok özledim.

    YanıtlaSil
  11. Sevgili bir hayat dolusu;
    yorumun için çok teşekkür ediyorum.sana hak veriyorum bazen yorum yazmak zor oluyor okumak ve düşünmek yeterli geliyor.blogumu sevmene ve takip etmene çok ama çok sevindim.Bana kocaman ve güzel bir "hey" demişsin aynından benden de sana" heeyy"..sevgiler

    Pınarcım;cicim
    valla senin gelinden öğreniverde bana da anlat acayip canım istedi ondan. evde yaparım ben de.o kadar güzel olur mu bilmem ama bak şimdiden heveslendirdin beni yaa..öptüm seni şekerim:)

    Banucum;
    valla aslında bende senin gibi pazarcı sayılırım.hatta öyleyim.çok seviyorum pazar dolaşmayı.geldiğimde ilk iş anneme ne zaman ulus pazarına gidiyoruz diyorum.o kadar güzel şeyler bulup alıyorum ki bazen arkadşlarım hep soruyorlar pazardan aldım deyince de inanmıyorlar.özellikle de düdük kadar bluzlara falan tonlarca para vermekten nefret ediyorum.pazardan birkaç tane alıyorum onun yerine değişik değişik giyiyiyorum. valla tatilde gelirsen bu taraflara bekleriz bize de.beğeneceğini umuyorum buraları.öyle bişey yaparsan cidden haber ver tamam.sana naneli çay yaparım ben öğrendim artık:)o tombik çaydanlıklardan da var bende:)öptüm

    babacım;
    valla senin sözlerini ilettim bizim meleğe bakalım bir kıyak çeker artık diyorum:)canım pasta istedi valla o aynalınınkilerden.bir de çınar pastanesinin mis kokulu kurabiyelerinden.arada bana geliyorlar biliyorsun:)daha geleli bir ay oldu ama çok özledik valla sizleri memleketi.şimdi gelsek yeridir yani heehe:)öpüyoruz biz de kocaman.bu arada size sürpriz geliyor yakında postaya verdik:)türkiyeye gelen biriyle mektup yolladım size.muckkk

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Tugba :)

    Sana uzun uzun bir mektup yazasim var, ne kadar cok ortak yonumuz varmis meger :) yazilarini okudukca anladim... Miami'ye donunce ilk isim sana yazmak olacak :)
    Kucak dolusu sevgiler Moonish'ten :)

    YanıtlaSil
  13. Mutlaka yiyelimmmm Tuğba. Burada yapılacaklar listesi yapalım. Fırsat bulursak yaparız. Ben listeye Starbucksta kahve içmeyi de ekliyorum. Hem pastayı Hoşgörden alıp oradada yiyebiliriz. Hımmm acıktım bak, iftar saati yaklaştı ya ondan herhalde :))))

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Moonsun;
    yorumuna çok sevindim. iyki yazmışsın.sana uzun bir mail yazacağım yakında sende olur.bir çok bakımdan ben de ortak yönlerimiz olduğunu düşünüyorum hemencecik ısındım sana bu da çok güzel bişey.miami ye döndüğünde sen de bana yaz.bu arada kartım geç gelir sanırım biraz burdan uzun sürüyor gelmesi bazen bir ayı buluyor.bana yazmanı sabırsızlıkla bekliyorum ve heyecanla.öptüm kocaman. sevgiler:)

    Alevcim;
    Ben şimdiden yapmak istediklerimin listesini hazırlamaya başladım. bunu her izmite gelişte yapıyorum zaten.yoksa unutuyorum bazı şeyleri sonra da üzülüyorum. bu arada starbucks fikrine bayıldım çok seviyorum ben orayı. pastamızı alıp orada güzel bir şeyler içmek harika olacak.bak şimdiden heyecanlandım.hemen geçsin günler de gelelim dimi:)öptüm seni canım.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)