2 Eylül 2008 Salı

Cezayir'de birinci senem

Dün yani 1 eylül 2008 de buraya geldiğim tam bir sene oldu. Dün gibi derler ya hani aynen öyle. Hatırlıyorum o günü. Havaalanından direk evimizi görmeye gitmiştim. Fotoğraflarda görmekten farklıydı tabi ve daha da güzel. Heyecan doluydu kalbim. Yeni şehrimi gezdirmişti bana eşim ve arkadaşı serhat o gün ilk defa. Daha ilk gördüğümde beğenmiştim. Şimdi hala beğeniyorum bu eski ve yorgun ama büyülü şehri. Günler geçti ne maceralar yaşadık bu kocaman yerde. Her biri ayrı güzeldi. Sevdiğimin yanında olmak mutlu olmaktı asıl güzel olan. Bana dertlerimi sıkıntılarımı unutturan. Bir gün bile gelmemiş olmayı dilemedim. İyiki burdayım. Burada hayatı ve kendimi tanıyorum. Keşke daha çok şeyler yapabilsem ama umut ediyorum. Bir sene evvele göre az yol katettim ama içimde çok şeyleri aştım. Gün gibi ortadayım artık. Karanlık yerlerim epeyce azaldı. Bu şehrin insanlarının yüzleri çok şeyi anlamlandırmama yardım etti. Şimdi daha az yorgun ve telaşlıyım. Burada bu kadar uzun dayanabilen tek bayan olmanın haklı gururuyla gülümsüyorum. Sabırla; önümdeki zamanı sorgulamadan geçirmeye devam..Her günümüz böyle güzel olsun..

10 yorum:

  1. sevgili Tuğba,şikayet etmeyen,kendi içinde mutlu ve huzurlu bir insan olmana bayılıyorum,umarım hep böyle kalırsın :)

    YanıtlaSil
  2. Umarım çok daha güzel,içine sindirdiğin günlerin olur orada,hep mutlu kal.

    YanıtlaSil
  3. Nice senelere demiyorum orada , umarim hep degisik ve daha guzel yerler gorme imkanin olabilir..Ben oyle isterdim ama 4 senedir buradayiz!!

    YanıtlaSil
  4. Tuğba'cım yaşadıklarının sana çok şey kazandırması ya da olayların kazanım yönünü görmen çok hoş. Umarım hayatta bundan sonra dilediğin yerlerde senelerini kutlamaya devam edersin.

    YanıtlaSil
  5. Tuğba cım,gönüller bir olunca,samanlık seyran olurmuş.Daha güzel,mutlu nice sağlık dolu senelere canımın içim.Sen daha nice güzel yerler,güzel şeylere layıksın.Seni çok seviyoruz.ÖPÜLDÜZÜZ.Babişim.

    YanıtlaSil
  6. Gercekten gurbetlik zor hele ilk gunlerde pes etmek daha kolay.Pes etmeyenlerden olabildigin icin tebrik ederim.MUtlu olabilcegin yerlerde bulun hep insallah.
    Sarkida super :)

    YanıtlaSil
  7. Tuğba'cım, fimo'lara çoook sevindim, engin bir deniz, ne istersen yap. Bildiğim kadarıyla yardımcı olmak isterim sana ama en büyük kaynak google. Birde herşey aşkla oluyor hep öyle hissetmen dileğiyle.

    YanıtlaSil
  8. Aşk'ı hayatımın, Sen'e-i devriyye'i intikal-ü El Cezair'ini en mukaddes hissiyat ila barekallah eyler, bahtiyar-ı fevkaladenin sekteye tekabül etmeksizin devamını temenni ederim benim güzel karıcığım :)
    Seni seven kocan mümü, anladın sen :)

    YanıtlaSil
  9. Aşkımmmm;
    seni çok beğeniyorum. sen neler yazmışsın bana yahu şaşırdım.valla burda kala kala biz de bunlardan olduk yani.süpersin sen.hep benimle ve mutlu kal aşkla kal. seni seviyorumm.

    YanıtlaSil
  10. Güldemcim;
    teşekkür ediyorum güzel dileklerin için.arada şikayet ettiğim oluyor tabi ama bu herkeste olan bişey sanırım.umarım günlerimiz hep böyle devam eder.saol canım..öptüm

    Aylincim;
    sana da teşekkürler güzel sözlerin için.umarım herşey dediğin gibi daha güzel olur.sevgiler

    serpilcim;
    valla inan aslında değişik yerler görmek de fena olmazdı ama türkiyeye dönesim yok da değil yani.senin için de inşallah güzel değişiklikler olur değişik güzel yerleri görme imkanın olur.bakalım hayırlısı.daha bir sene burada gibiyiz biz:)

    sinemcim;
    çok teşekkürler canım sana da bu güzel sözlerin için. insan ilk zamanlarda biraz karamsar olsa da zaman muhakkak doğruları öğretiyor zamanı gelince insana.her gün yeniden öğrenmeye devam:)öpüldün

    Babacım;
    aynen dediğin gibi gönüller yanyana oldumu diğer şeyler çok da mühim olmuyor.artık aşçımız da var kocaman bir sorun çözülmüş oldu daha mutluyuz.öpüyorum kocaman seni. inşallah daha güzel zamanlar geçiririz daha güzel yerlerde..

    Serrose;
    Gurbetlik hakkaten zor sen de biliyorsun işte.zorlandığım zamanlar elbetteki oluyor ama pes etmeyi hiç düşünmedim.zaten ne olursa olsun eşimi hayatta buralarda bırakamam ben.umarım herşey daha da güzel olur zamanlar.teşekkür ederim sana da güzel dileklerin için..sevgiler

    Banucum;
    bakalım hafta sonu fimolara başlayacağız.ben de netten araştırma yapacağım bugün.inşallah güzel şeyler yaratırız.bize de değişiklik olur.ve sözlerinde sana katılmamak mümkün değil aşk olunca herşey daha güzel ve anlamlı oluyor canım.öptüm.sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)