7 Eylül 2008 Pazar

Fimo çılgınlığımız

Türkiye'den gelirken aldığım şeylerin arasında fimo hamurları da vardı ama onların fotolarını çekmemiştim. Unutmuşum:) Cuma günü tatilimizde evimize gitmedik bu sefer. Yeni gelen Türk aşçımız bize güzel bir tatlı ve kek yapacağını söylemişti kaçırmak istemedik. Ama melsef hala yapmadı:( onların yerine sütlaç ve puding yaptı ve kendini affettirdi. Sanırım tatlı ve kek yakında gelecek. Tatil günümüzü burda geçirmek de epey eğlenceli oldu. Öğlen biraz odamızı temizledik ve sonra fimolarımızı açtık. Eşim birkaç video izlemişti youtube dan ama kaydetmemiş. Biz de aklımızda kaldığı kadarıyla gördüğümüz çiçek motifli boncukları yapmaya koyulduk. Çok harika olmadı ama başlangıç için bence gayet iyi bir çalışmaydı. Son derece de eğlenceliydi. Şimdi netten fimoyla ilgili araştırmalara başladım. Daha güzel şeyler yapabilmek umuduyla. Fimolarımız odamızda bizi bekliyor. İşte cuma günü tatilimizde bizi oyalayan sevimli fimolardan ortaya çıkanlar:
Biraz renk eksiğimiz vardı yeni de olduğumuz için önce bir deneyelim dedik. Bu başlangıç aşamasıydı çiçeklerimizin:)




Daha sonra bu motif oluştu fakat videoda izlediğimiz kadarıyla eksik yerler olduğunu farkettik ve bazı renkleri az kullandığımızı. Yeni deneme de daha güzel olacağını düşünüyorum.



Böyle bir sürü minik boncuk yaptık ama daha pişmemiş hali bunlar. Eve gidince ilk iş pişiricem minik boncuklarımı. Ama gelirken fimo için vernik almamışız. Verniklemezsek ne olur bilemiyorum. Deneyeceğiz bakalım. Bu boncuklar bile bana yeter. Bir sürü yapabilirim bu boncuklardan. En azından yeniden türkiyeye gidip boncuk alana kadar:)


Bu da eşimin bana yaptığı küpe ve kolye ucu. Minikleri kendime küpe yapacağım diğer büyük olan da kolyem olacak..Yaşasııınnn:) Bakalım pişince neye benzeyecekler çok merak ediyorum. O hallerini de sizinle paylaşacağım pişince.

Bu da benim biricik eşim. Küçücük odamızda benim için fimo hamurlarını hazırlarken. Hamurları açmak için silikon merdanemiz olmadığı için oda spreyi şişesini kullandık:) İşte insanın isteyince herşeyi başarabileceğine güzel bir örnek:)

13 yorum:

  1. Allah nazardan saklasın beraber birşeyler yapmanın keyfi çok başka değil mi :)

    YanıtlaSil
  2. Canım valla çok haklısın. Kafa dengi olmak çok önemli. O da benim gibi çılgın biraz.Birlikte güzel vakit geçiriyoruz.Çocuk gibiyiz:)

    YanıtlaSil
  3. Aman aman nazar değmesin bize lütfen..

    YanıtlaSil
  4. Canım ne şekersiniz maşaallah. Ne güzel ufacık bir paylaşımda da olsak yoktan birşeyleri var ederek elele vermek. Süpersiniz walla ne diyeyim...

    YanıtlaSil
  5. nazar degmesin :))
    ellerinize saglik
    ve iyi gunlerde kullan simdiden :)

    YanıtlaSil
  6. nazar değmesin canım :)

    YanıtlaSil
  7. Çok ttalısınız yahu...Motifin güzelliği o kadar önemli değil...Önemli olan birlikte paylaşmak ve heyecan duymak...Sevgiler...

    Bu hamurlardan çok güzel yüzükler yapıyorlar. Sen işi ilerlet ben de isterim mutlaka :))

    YanıtlaSil
  8. Cok guzel..Bende burda fimo diye aldim firina attim ama yamuldu ,degilmis megersem ;)
    Cok guzel seyler cikartacak bu ikili eminim ,bekliyoruz yeni cikan urunleri..

    YanıtlaSil
  9. Süperrr, ilk deneme için süpper valla.

    YanıtlaSil
  10. Sinemcim;
    Çok teşekkür ediyorum sana.gerçekten ufak tefek şeyler de olsa böyle yapılanlar ama ortak bir paylaşım olunca daha zevkle oluyor.seviniyoruz biz de çocuk gibi..

    Sevgili Serrose;
    teşekkür ediyorum sana da. pişirince pek bir zevkli kullanacağım gerçekten.sevgiler

    Güldemcim;
    sana da teşekkürler.pişmiş hallerini de beğenirsiniz umarım.

    Handecim;
    çok haklısın canım önemli olan ne yaptığın ve nasıl olduğu değil tabiki birlikte yapmış olmak.tabi güzel olunca da ayrı bir mutluluk.netten yüzük yapımına bakacağım. başarırsam sana da güzel bir tane yaparım söz:)

    Serpilcim;
    Teşekkür ediyorum canım.şansın yaver gitmemiş senin anlaşılan ama umarım bulursun orada fimolardan. biz de burdan bakacağız belki buluruz ümidiyle.hatta vernik de bakacağız inşallah.beğendiğine sevindim. yeni modeller yapınca paylaşacağım yeniden. sevgiler

    Banucum;
    beğenmene sevindim.umarım daha güzellerini de yapacağız.önerilerin olursa bu hususta bekliyorum.sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Yaw ben daha yeni yeni bu kıza blog yazman lazım diye fikfikliyodum..neler yapıyormuş bu kıs böle..bişi yazmıyo uyus diye bakmıyodum aştı kendini..fimo falan nerden buldun kızım fimoyu izmitte:))
    fotoları bekliyorum..nasıl çıkmış kızım şişko çıkmışsa koyma:))

    YanıtlaSil
  12. Tugbacim cok tatli gorunuyor bu fimo denilen sey!Sanki boyle yumusak sekerler gibi :) tadı oyle diildir heralde :) Allah mutlulugunuzu daim etsin eşinle,nazar da degmesin size lutfeen :) kocaman opucukler yolluyorum sana.

    YanıtlaSil
  13. Pınarım şekerim cicim;
    baaak nasıl da yazıyormuşum dimi amaa. sen bundan sonra ara ara bak ben genelde yazıyorum. senle fotolarımızı da koyucaktım eğer çok çok çekilseydik.lise fotolarını koyayım istersen heehee:) zaten onlarda pek fazla sayılmaz:)yanımda olsalar koyardım valla hee..senin bana yaptığın şahane yemekleri de çok koyasım vardı ama çekmedik yemeğe daldık:)fimo da süper güzel bişey sen de al bak eminim şahane şeyler yaparsın sen..öptüm seni cicim..mucks..

    Begümcüm;
    hoşgeldin canım yeniden.aynı dediğin gibi şeker misali bir hamur bu. ama kokusunu ben hiç beğenmedim hastane gibi kokuyor:)ayrıca göründüğü kadar da yumuşak değil epey sert ama elde yumuşuyor yine de oyun hamuru gibi değil.çok zevkli ama pişirilmesi de ayrı bir güzel olay bence.güzel dileklerin için teşekkür ediyorum sana.nazar değmesin inşallah.öptüm seni. ben de takip ediyorum canım blogunu bu arada..sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)