25 Nisan 2009 Cumartesi

Gittim,gezdim,gördüm,eğlendim,sevdim,mutlu oldum,yoruldum ve döndüm


Merhabalar Herkese;


Ben geldim yine bilgisayarımın başına bir dolu kelimeyle. Hava beni süper karşıladı sanki biliyor gibi güneşini özlediğimi bu memleketin. Daha ayak basar basmaz gülümsedi sanki bana. Ben de bir ohh çektim. Bazen oradayken burayı özlemez insan diyorum ama özleniyor aslında. Alışıyor insan hemen her şeye. Yolculuklar da yoruyor insanı her ne kadar sevsem de. Kocaman bavulum, içimde stresim ve kafamda anılarımla taşındım yine havaalanına. Bir karman çorman olma hali. Bırakıp gitmek istemeyen çocuk bir ruh ve gidilecek yerin dolup taşan özlemi. Şimdi geldim buradayım dinlenmeye çalışıyorum. Yanımda getirdiklerime bakıp seviniyor getiremediklerim için pişmanlık duyuyorum. Ahh öyle herşeyi minnacık yapıversem de alsam yanıma.



Uçağımız giderken kocamandı ama yalnız gitmek zordu. Gelirken de yalnız değildim ama uçağımız küçüktü gürültüye katlanmak zordu. Kaç geliş gidiş oldu ben hala alışamadım. Bu şehre alıştım ama uçaklara alışamadım. Vize işleri epey zorluyor insanı. Yine bir aylık verdiler vizemi. Ben yine bir ay uzatmayla Haziran da yolcu olacağım anlaşılan. Bakalım bekliyoruz. Bir de üstüne üstlük giriş kaşemi yeni vizeme değil de eski vizeme basmasınlar mı bu kadar olur. Bugün farkettik. Tabi o telaşta ben pasaportumu uzattım kocaman bir gülümsemeyle ama aldığımda kontrol etmedim. Sonuçta vizeyi görüyor yerini de ben içine giriş formumu doldurup koyarak belirtiyorum. Şanssızlık mıdır nedir. Neyse sorun olmayacak sanırım. Haber verdik buradaki yetkiliye yanlışlık olmuş diye. Bu sefer aile vizesi alabildiler nihayet. En azından bunu hallettik. Gidip gelmek çok güzel ama çok da yorucu. Arkadaşlarım bana "senin buralarda saklandığından şüphe etmeye başladık" diyorlar. Birkaç sefer böyle vize sorunu olunca tabi sık gidip gelmek durumunda kaldım. Ama zaman yetmiyor hiç insana. Pek çok şey de yapamadım yine. İzmitte Pınarla görüşemedim. O çalışıyordu ben hafta sonları başka yerlerdeydim diğer bir kaç arkadaşımı da göremedim istediğim halde mesela şuleyi. Sonra Ankaraya gitseydim Pino ile güzel planlarımız vardı onu da yapamadık. Bir dahakine inşallah. İzmitte Alev ile görüştük bir defa o iyi oldu çok mutlu oldum. İzmir e gittiğimdeyse Güldem'le haberleştik ama benim işlerim zamanında bitmediğinden yanına gidemedim. Ne kadar üzüldüm anlatamam. Ondan da tekrar özür dilemek istiyorum beni bekledi o kadar inşallah bir dahaki sefere kendimi affettireceğim ona. Ve daha bir çok arkadaşımı bir dahaki sefere görmeyi umut ediyorum. İnanır mısınız kısa zaman olunca öyle zor ki bazı şeyler hele de uzak yerler söz konusu olduğunda. İstanbul'a da çok gitmek istemiştim oysa bu sefer Serpil'le ve Hande ile de görüşecektik oysa. Onlarla da bir türlü denk düşüremedim. Hep umut ediyorum artık ne yapayım. Bir dahaki seferlere diyorum. Umarım arkadaşlarım da beni anlayışla karşılıyorlardır. Yoksa hepsini öyle çok görmek istiyorum ki. Böyle zamanlarda sihirli güçleri olmalı insanın sanırım en güzel yol bu olurdu..



Artık bol bol yazarım yaptıklarımı. Yine fotoğraf makinam her daim yanımdaydı. Bir düğüne de gittim izmir de. Sevgili arkadaşım Pınar'ın düğününe. O da yanıma gelecek 8 Mayısta. Onun da eşi burada çalışıyor. Aynı bizim gibi onlarda evlenip balayından sonra geliyorlar Cezayir'e.. Sabırsızlıkla bekliyorum gelmesini. Herşeyin zamanla daha da güzel olacağına dair inancım katlanarak artıyor böyle güzel haberler aldıkça. Hayat; zamanla , suyun akıp yolunu bulması gibi yolunu buluyor. Biz de küçük şeylerden mutlu olmaya devam ediyoruz içimizdeki olağanüstü güçle. Şimdi bir de diyete başlıyorum. Burada aldığım kilolarımı vermek için. Sevgili Mehtap' la. Buradaki yeme içme sorunlarına karşılıklı çözüm ürettikten sonra sabırla ve azimle yolumda ilerleyeceğim. Mutlaka uğrayın derim Mehtap'ın bloguna. İçimde kocaman bir umut bulutu oluşturdu benim yazdıklarıyla..Ona şimdiden teşekkürler..Yeniden görüşmek üzere.

9 yorum:

  1. Canim benim sag saglim ve mutlu ol gerisi muhim degil :)) En kisa zamanda iki tarafa da olan hasretliginin bitmesini diliyorum :)) Kocaman opuyorum seni Tugbacim :)

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldin tuğba... ne kadar uzun kalmışsın ve ne kadar kısa gelmiştir sana...valizini açmak ve yerleşmekle tekrar toparlanmak arasında geçen süre çok kısa gelecek sana eminim... dilerim en kısa zamanda oturma vizesi gibi bir şey alman ya da 6 aylık vizeye kavuşman mümkün olur...

    YanıtlaSil
  3. Hoşgeldin canım. Bir sıkıcı uçak yolculuğunu da atlattın sonunda. Eşinede kavuştun :) Pınar gelince daha da eğleneceğine eminim. Çok öpüyorumm seni..

    YanıtlaSil
  4. Moonishcim;
    ne güzel söylemişsin en önemlisi sağa salim geldim yaa ohh be diyorum.ben de senin gibi en kısa zamanda bu hasretlik durumların bitmesini diliyorum canım..kocaman öpüyorum seni.bu arada kumaşlarınla yaptığın şeylere de bayılıyorum vallahi seni gördükçe ben de gaza geliyorum yahu:)öptüm

    Sevgili Evren;
    hoşbulduk:)baya kaldım evet 20 gün kadar ama daha çok kaldığım zamanlarda bile hep az geldi bana.oradayken zaman kavramı farklılaşıyor.vize durumları da epey sinir bozuyor yine bir aylık alabildik.umarım senin dediğin gibi en kısa zamanda düzelir canım.çok teşekkürler..yeniden görüşmek güzel..sevgiler

    Alevcim;
    hoşbulduk canım.nihayet evet stres dolu uçak yolculuğum bitti sağa salim kavuştuk.yine panik insan ben tetikte geldim 3 saat boyunca..çok güzel zaman geçirdik seninle canım.bebeğine baktıkça beni hatırla olur mu..öpüyorum kocaman.en kısa zamanda yeniden görüşmek üzere diyorum.alpere de öpücükler..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Tuğbacım hoşgeldin :)
    Vizen ile ilgili problemlerini en kısa sürede çözebilmeni diliyorum. Yeniden bloğundaki paylaşımlarını da merakla bekliyoruz.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. hosgeldiin:)
    ne guzel bır heyecan ve degısıklık olmustur:)
    sevgılerımle

    YanıtlaSil
  7. Canim hani sormussun yaa, ben de cizim yok ama kaba taslak anlatayim...

    5"x6" iki adet
    4"x6" iki adet kesiyorsun ve dar olan parcanin dis yuzlerini birbiri ustune getirip kenara koyuyorsun sonra genis parcanin birini alip ikiye katliyorsun ve dar parcanin ustune dikiyorsun, diger gnis parcayi da ikiye katlayip ayni sekilde dikiyorsun dort tarafini ve ters ceviyorsun :))

    Keske elimde cizim olsaydi sana gonderirdim :)) biraz acemice oldu bu tarif:))

    YanıtlaSil
  8. hoşgittin arkadaşımmm...
    valla ben iş yogunluğu arasında kaç kez aradım sen gezmelerdeydin.Toplantı arasına bile fırsat bulmuştum oysaki:(neyse artık hazirana kısmetse diim..

    YanıtlaSil
  9. Deryacım;
    hoşbulduk canım.teşekkür ediyorum.inşallah en kısa zamanda çözüme ulaşır canım dediğin gibi vize sorunları.öpüyorum kocaman.

    Pırıltılı cadı;
    sana da çok teşekkürler canım.hoşbulduk. zaman geçti de geldim bile.değişiklik oldu dediğin gibi. insanın ihtiyacı var tabi zaman zaman böyle kaçamaklar yapmaya..sevgiler benden:)

    Moonishicim;
    ayy canım anlattığın için saol valla.ben şimdi burdan okuyarak yapmaya bir çalışayım bakayım.dediğin gibi çizim olmadan biraz zor ama olsun.aslında güzel anlatmışsın valla.ben acemi olduğum için bu hususta bazen anlamakta zorlanıyorum.netten falan hele tariflerden hiç anlamıyorum bazen görsen halimi:):)öptüm canım..başarırsam gösteririm sana burdan..

    Pınarcım cicim;
    arkidişim valla ya bir denk gelemedik. son gün de işlerim çok geç bitti sen oo çoktan evde olmuşsundur diye aramadım.sonra da bavul telaşı falan girdi.neyse artık bir dahaki gelişe diyorum.o zaman havalar da daha güzel olur haftasonu güzel bir program yaparız inşallah.çalışınca tabi zor oluyor ben de epey gezdim bu sefer adapazaro düzce falan heehe:):)öptüm seni canım..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)