4 Nisan 2009 Cumartesi

Memleketim,evim,odam,ailem,sokaklar,insanlar v.s

İzmitteyim. Odamda yatağımın üzerine uzanmış sırtımı da pufidik yastıklarıma dayamış sessizlikte yazıyorum. Evimizin önüne şu ismini çok da komik bulduğum battı çıktı'dan yaptılar arabalar geçsin de yol rahatlasın diye. Halbuki biz yıllardır yolun gürültüsüne alışmıştık. Sanki şimdi kulaklarım duymuyormuş gibi hissediyorum. O kadar sessiz ki geceleri..


Uçak yolculuğum her zamanki gibi stresli geçti. Bu sefer kalkış güzel olmasına rağmen havada sarsıntılı anlar geçirdik. Ya da bana mı öyle geldi bilmiyorum hava epey bulutluydu. İnerken de daha önce hiç bu kadar daralmamıştım. İniş ritüeli çok uzun sürdü. Sanki dakikalarca havada asılı kaldık. Yere tekerlekleri bastığında ise uçağımız; sanki hızından milim azalmamış gibiydi ve son dakikada frene basma gereği duydu pilot. Ön koltuğumdaki yolcu ile çarpışacaktım neredeyse. Abartmıyorum gerçekten. İlk defa bu derece frene asılan ve sanki unutmuş da durmayı bir anda aklına gelivermiş gibi hareket eden bir pilot gördüm. Ama olsun herşeye rağmen beni sağa salim aileme kavuşturdu yaa ona bir kere daha teşekkür ediyorum. İnerken yeterince dua ettim zaten.


Karşılaşma anı yine heyecanlıydı tabi. O gözlerdeki parıltıyı dudaklardaki gülümsemeyi görmek stresimi unutturdu. Bir konuşma faslıdır başladı. Beni seven insanların, tanıdık manzaraların, renkli görüntülerin, aşina yüzlerin olduğu memleketime varmak duygusu içimi huzurla kapladı. Yaşayanlar daha iyi anlayacaklardır eminim bu bahsetmeye çalıştığım şeyi. Şey diyorum çünkü ifadesi zor bir kelime benim için. Bir çok manaya gelebiliyor aynı anda. Sanki içinde milyonlarca kelimeyi barındırabilecek kadar büyük; tek bir kelime gibi.


Eve vardığımızda gece epey ilerlemişti. Anneannem evde bekliyordu. Sarıldım kocaman pişmaniye saçlı meloşuma. Onu da ayrı özlemişim tabi. Her seferinde olduğu gibi babannemi aradı gözlerim sanki bir yerlerden çıkıverecek de beni hasretle kucaklayacak gibi. Eksikliğini hemencecik hissettim. Doldurulması ne kocaman bir boşluk bıraktı bana bir bilse...



Gece uyumak güç oldu. Alacağım bir sürü yeni haber vardı tabi annemden ve bir sürü gülümseyiş dolu an. Sabah da kalkması zor oldu özlediğim yatağımdan ve iskoç battaniyemin sıcaklığından. Yine de gözlerim, ellerim, kalbim sevdiğim adamı aradı. Her uzak kaldığımızda olduğu gibi. Kalktıktan sonra ilk iş balkona çıktım ve havayı içime çektim. Tabi bir de makinamı aldım ve karşı stad'taki 23 Nisan hazırlıkları yapan mutlu çocukların fotoğraflarını.


Bu ise adını bilmediğim ama çok sevdiğim balkondaki kibar çiçeğimiz.

Veee annemin benim için yaptığı Çilek süslü yanık muhallebi...


Sonra güzel bir kahvaltı yaptım ve dışarı çıktım. Bildiğim bir yerde olmanın verdiği rahatlık duygusuyla ve içimdeki varış çoşkusuyla dolaştım sokaklarda. İnsanlar sanki hep tanıdık, her sokak yepyeni, her yer tertemiz, her dükkan çok güzeldi. Ayrıca; sanki her baktığım mağazada çok güzel şeyler var gibiydi. Acaba Cezayir den sonra köyden indim şehre modunda olduğum ve bir anda bir sürü renkle ve çeşitle karşılaştığım için mi böyle hissettim bilmiyorum. Pastaneler her zamanki gibi ilk gözüme çarpan yerler oldu. Sonra taptaze ve renki görüntüleriyle manavlar. Şimdi sırada büyük bir markete gitmek var. Asıl o zaman işte oyuncakların içine bırakılan çocuk gibi hissediyorum. Tanrım diyorum ne kadar çoklar. İçindeyken farketmediğim, yaşayamadığım ne çok küçük ayrıntı. Diyalog kurmak bile ayrı bir güzel. Türkçe konuşan bir sürü insan. Küfür etseler bile o an sanki karşılarında gülümseyerek kalabilmek durumu. Sıcacık içilen türk kahvesi, dostça bir sohbet, bir kaç yeni mağaza, buram buram lahmacun kokusu, sıcak simit kokusu.. Güneşli bir gün. Daha ne olsun işte...Şimdi bana daha ne çok kelime lazım yazacak.


İşin özü şu; yeniden yuvaya dönmek..


Not: Burayı atlamak istemedim. Sevdiğim adam da yanımda olduğunda; işte o zaman mutluluk tablom tamamlanıyor. Biliyorum ki o yokken hep bir yanım eksik!

15 yorum:

  1. Tuğbacım anlattıklarını içimde hissediyorum ve yaşamak için sabırsızlanıyorum.. son 39 :)

    YanıtlaSil
  2. Tuğbacım hoşgeldin canım..
    Bize sıradan gelen şeyler senin için ne kadar da özel değil mi!
    Yaşarken kıymet bilmiyoruz maalesef..

    YanıtlaSil
  3. Canim tadini cikart :)) Ben de ozledim :)) Diger yarini da kap getir yanina :))

    YanıtlaSil
  4. Kalanchoe'ye benziyor sanki çiçek:))

    YanıtlaSil
  5. hoşgeldin hemşerim;)
    allah sizi ayırmasın...huzurun yarım da olsa sana uzunca bir müddet cezayir'de yetecektir:)

    YanıtlaSil
  6. Hoşgeldin kuzumm..cumartesi ne güzel browni yapmıştım kaçırdın yavrum:))babanın doğum günü tekrar kutlu olsun..biyonik insan ümit amca kaç yıl oldu tanıdım hep aynı hep aynı:))

    YanıtlaSil
  7. amaaaaaaaaaaaaan
    ben sana cevap yazip telimi sey edene kadar sen yine ucmussun izmit'e...mucks mucks benim icin de izmit'in simitlerinden ye bari..ay cok ozledim soyle simit beyaz peynir domates ve cay ile bir ikindi kahvaltisi yapmayi...annenlere ve ozellikle melosumuza selamlar sevgiler :))
    sana iyi maceralar

    YanıtlaSil
  8. Oohhh yani git -gel kiskaniyorum ama :(

    COk guzel guzel gecir insallah

    Bi de bana gel bak ne var senin icin ?

    YanıtlaSil
  9. Arada bir ugruyordum sana,evine döndüğüne sevindim.İnsanın kendi evi gibisi yoktur ama...
    Annenlerde çok özlemişlerdir seni,hasret giderme vaktidir..
    Eminim annen bütün sevdiğin yemekleri yapmıştır sana,tadını çıkar canım...

    YanıtlaSil
  10. Bende ödülün var canım. Bilgin olsun. Sevgiler ve bol gezmeler..

    YanıtlaSil
  11. Bilindik yüzler alışkanlıklar yaşarken fark edmesekte yoklugunu gayet iyi bildigimiz duygular doyasıya keyfini çıkarman dilegiyle .

    YanıtlaSil
  12. Hoşgeldinnnn :) Bol bol kokla sokakları ki uzunca süre yer etsin gittiğinde :)

    YanıtlaSil
  13. ohhh hoşgeldin atdını çıkart "yarın"dan da hiç ayrılmayın :)

    YanıtlaSil
  14. Nazocum;
    canım darısı senin başına diyorum canım. Geç de olsa nihayet yazabiliyorum burdayken çok sık girmiyorum nete..özlem gideriyorum..senin şafak da az kaldı valla süper canım..sevgiler

    Alevcim;
    hoşbulduk canım.görüşemedik henüz..ben yine koşturmaca halindeyim..gerçekten buraya her gelişte o sıradan şeylerin güzelliklerini yeniden keşfediyorum..öptüm canım

    Moonish;
    keşke diğer yarımı hemencik getirebilsem yanıma yaa ne güzel olurdu..tadını çıkartıyorum canım.zor olacak yine dönüş benim için..sevgiler canım

    Sevgili Sardunya;
    Adını ben hala öğrenemedim canım.belki de senin dediğin gibidir..ben bir sorayım bakayım çiçekçiye:):)

    Hemşehrim;
    hoşbulduk canım.güzel sözlerin için teşekkürler..cezayir için anı topluyorum.orada fotolara bakıp anıları tazelemek için..inşallah yeter bana.hasretlik zor tabi..öptüm canım

    Pınarcım yaa görüşemedik de daha yahu..Babama ilettim canım doğum günü mesajını.ona biyonik adam diyelim bari biz heehe:)ama göbeğini de unutmayalım dimi..

    Canım serracım;
    valla ben hemencik geliverdim yine sen yazdığında buralardaydım..senin için simit yedim ben ısırırken simitimi bu serra için dedim..seni de bu arada ışıllardayken kameradan gördük harika oldu sesini de duydukk.özlemimiz büyük valla.öptüm canım

    YanıtlaSil
  15. Sergülcüm;
    sen kıskanma canım yaa noolur ama kıskansan da haklısın valla yaa..maşallah nazar değmesin heehe..sen de gelirsin canım yakında inşallah..Benim için de ödül varmış gördüm evet ama henüz yazamadım bişeyler. teşekkür ediyorum canım.duygularımız karşılıklı ya ne mutlu bize..sevgiler

    Elifcim;
    uğradığın için teşekkürler ne iyi yapmışsın. güzel sözlerin için teşekkürler. aileyle olmak çok güzel. çok özlemişiz birbirimizi gerçekten. hasret gideriyoruz hala daha.oysa gitme zamanı da yaklaştı bile..tadını çıkartmaya çalışıyorum canım.çok sevgiler benden..

    Alevcim;
    ödül için çok teşekkürler gördüm canım geçen gün ama yazamadım..yakın zamanda yazacağım inşallah..öpüyorum kocaman.görüşeceğimiz zamanı bekliyorum.koşturmacamdan daha hala görüşemedik valla ya canım..


    Karamel mutfak;
    teşekkür ederim canım..kaybedince anlıyoruz kıymetini elimizdekilerin bazen işte.

    Tubikcim;
    ben sokakları bol bol kokluyorum valla dediğin gibi her şey bir başka güzel burda. inşallah yeter bana oralarda:):)özlem hemencik gelip yerleşiveriyor insana..ama şimdi tadını çıkartmak vakti..sevgiler

    Fundacım;
    çok teşekkürler canım sözlerin için çok tatlısınn.amin diyorum ben de güzel dileğin için..sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)