25 Haziran 2009 Perşembe

Yazlığa geldik

Geleli iki gün oldu bile. Çocukluğumdan beri vazgeçemediğim bir yer burası; Kefken. Nereye gidersem gideyim burası gibi olmuyor hiçbir zaman. Ne de olsa eski anılar, yaşanmışlıklar ve tanıdık kokular var. Biraz önce gazete almaya gittim burnuma gelen deniz kokusu, ot kokusu, evlerin önlerinden geçerkenki kendilerine ait kokuları hepsi tanıdık ve çocukluğuma ait. Bir anda bambaşka bir zamana götürüyor insanı. Yollarda yürürken kendimi görüyorum eski arkadaşlarımla top oynarken. Deniz yine alabildiğine mavi.

Dün ilk kez karadenizin serin sularıyla buluştuk. Özlemle beklenen bir buluşmaydı. Yalnız zor oldu o serinliğe dalmak. Uzun uzadıya yüzemedim ama açılışı yapmış oldum. Bir an önce ısınmasını bekliyorum ki doyasıya oynayayım dalgalarla ve sıcak kumla..

Öğlen çok sıcak olduğu için saatin biraz geçmesini beklerken bahçede oturduk. Kocaman bir bahçemiz var. Hamağımız, salıncağımız, elma ağaçlarımız, domateslerimiz, biberlerimiz. Öyle keyifli ki herşey. Çiçeklerimiz de insanın içini açıyor, rengarenk..

Güllerimiz rengarenk ve pek güzeller. Kokulu olanlardan da var. Gül şerbeti yapmayı denemek istiyorum hazır bulmuşken. Umarım güzel olur..



8 yorum:

  1. sevilmezmi böyle yer arkaaşım. doyasıya tadını çıkarman dilegiyle

    YanıtlaSil
  2. Soğuk mu su yahuu :(
    Üzüldüm bak!
    Biz de Kumcağız'a gideceğiz haftaya.
    İnşallah ısınır yoksa Alperle halim harap :)
    İyi eğlenceler..

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Karamel Mutfak;
    sevilir ama değil mi yaa valla ben de çok seviyorum. gelmeden edemiyorum. gelmezsem de aklım kalıyor.güzel dileklerin için teşekkürler.öpüldün

    YanıtlaSil
  4. Alevcim;
    valla su buz gibiydi iki gün önce. ama dün daha iyiydi.en azından bir müddet kalabildik suda.girince güzelleşiyor biliyorsun. biz de dün annemle kumcağızda girdik zaten..belki denk geliriz haftaya birlikte yüzeriz karadenizin serin sularında.alperler de kumdan kale yaparız:):)öpüyorum canım kocaman..

    YanıtlaSil
  5. Tuğba Hanım merhaba ,
    Bloğunuzu cezayir ile ilgili araştırma yaparken rastladım.İş dolayısıyla cezayire taşınma durumum var ailemi sevdiğimi herşeyimi geride bırakıp bırakmama konusunda kararsızım.Yazılarınızı okudum cıvıl cıvıl eğlenceli olduğunuz gibi yazmışsınız.Sizle cezayirde ki yaşam hakkında görüşmek isterim .

    ceren a.

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar sevgili Ceren, Dream;
    blogumu bulmanıza ve sevmenize çok sevindim.Cezayir e gelirken benim de bir sürü soru işaretim vardı. Bana mail yazabilirsiniz.oradan sormak istedikleriniz olursa size cevap yazarım ben.ama şunu unutmayın cezayir e gelmek herşeyi burada bırakıp gitmek demek değil ve olmamalı da.öyle olumsuz düşünmeyin sakın..size ait olan her şey siz nereye giderseniz gidin bıraktığınız yerde kalır.yanınıza aldıklarınız hariç..
    mailleştiğimizde daha uzun uzun konuşuruz umarım.adresim tugbatekeli@gmail.com blogda var zaten..sevgiler.mutlu kalın

    YanıtlaSil
  7. oncelikle size iyi tatiller diyeyim
    daha once size mail atmistim cezayir ile ilgili bilgi almistim belki hatirlarsiniz sizden bir sey icin yardim istiyorum turk tv kanallarini izlemek icin ne yaptiniz evime gelen uydu tamircisi turk kanallari icin ayri bir anten almam gerekli oldugunu soyledi ve onlar da tam olarak bilmiyorlar
    Saygilarimla Ufuk Aydemir

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar Ufuk bey;
    hatırladım sizi evet..biz evimizde türk kanalları izliyoruz ama avrupa olanları tabi. ayrıca anten aldık biz kocaman bişey.evdeki diğer antenle çekmiyordu sanırım..ama boyutunun ne kadar olduğunu falan hatırlamıyorum şu anda.eşime sorar size yeniden cevap yazarım ben..sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)