22 Temmuz 2013 Pazartesi

Kamp hayatımızdan detaylar

Bir süredir bahçeyi hale yola koymaya çabalıyorum. Bir yandan da verandamızı güzelleştirme çabam aynen devam etmekte. Lakin burada en ufak şeyler için bile büyük çabalar harcamak gerekiyor. Misal; banyonuzdaki ayna önündeki ışığın patlaması durumunda Türkiye'de yenisini almanız ne kadar sürüyor bir düşünün. Bizim lambamız bozuldu ve neredeyse bir aydır alamadık. Çünkü kendimiz çıkıp alamıyoruz, söylediğimiz kişiler de bir türlü bulmayı başaramıyor. Bu lamba mini bir lamba çünkü. O yüzden de her uygulama hayali kurduğumuz fikri uygulayamıyoruz. Sedir olayı da bunlardan sadece biri. Ben de artık plastik koltukların tepelerinde oturmaktan bunaldığım için eski evimizden gelen ve bu eve sığmayan pufumuzu temizleyip sanki ufak bir okuma köşesi gibi kapının hemen girişine koymayı düşündüm. Çok rahat oldu, iyi ki de düşünmüşüm. Şu anki haliyle çok da cezbedici görünmüyor biliyorum biri tekir, biri bekir modundayız ama bugün biraz güzelleştirmeyi planlıyorum. Şantiye hayatı malum, bulunduğumuz çevre de malum, her şeyimiz öyle biri tekir biri bekir ilerliyor. 


Benim pamuk kızımın uyuma hallerinden bir parça görüyorsunuz. Onunla ilgili hala yeni bir yazı yayınlayamadım. Fotoğraflarını biriktiriyorum. Zaten her gün çekim halindeyiz. Şebek kızımız bizi pek eğlendiriyor. Onu bu kadar seveceğimi düşünmemiştim ki bu kadar çok sevebildiğim için deli gibi mutluyum. Charlotte nadiren aklıma geliyor. Bazen onu çabuk unuttum diye üzülüyorum ama biliyorum ki unutmadım çünkü onun yeri bende hep bambaşka olacak ve öyle de kalacak. Uslu kedinin uslu yatış pozu koydum bu fotoğrafın ismini.


Bunlar da bezelerimiz. Biz beze deriz. Şimdilerde daha çok mereng olarak biliniyorlar, yabancı ismiyle. Ne zamandır deneyecektik, denedik nihayet. Gıda boyası da kullanınca pek şahane oldu. Bugün yeniden yapacağım. Tarifte 20 dk pişirin yazıyordu. Ben de fırınımın normal bir fırın olduğunu düşünerek 20 dkyı bekledim. Lakin yanıldım çünkü altları biraz yandı, kazımak zorunda kaldım yanıklarını. Benim fırınım sadece alttan pişirdiğinden bugün yapacaklarımı 10 dk dan fazla bekletmeyeceğim. Zaten püf noktası çıkarttıktan sonra kendi kendine soğuyup kıtırlaşmasında. Pastanedekilerden hiç bir farkı olmadı. Bence seviyorsanız kesin deneyin. 



Uzun zamandır bir diğer düşündüğümüz şeyde havaların güzelliğini fırsat bilip veranda da açık hava sineması yapmaktı. Nihayet onu da başardık. İlk denemeydi. Perdeyi kurduk, artık hep orada asılı kalacak. Ben hep romantik filmler izleme taraftarıyımdır ama işin içine beyler de girince bir aksiyon filminde karar kıldık. Şansımıza filmin yarısında kocaman kocaman dolu yağmaya başladı. Son kısmını evde izlemek zorunda kaldık. Ama bu fikir mükemmelmiş. Bundan sonra ara ara böyle açık hava sineması günleri yapmayı planlıyoruz. Çamaşır askısı görüntüyü bozuyor o yüzden görmezden geliverin lütfen, ev hali işte bir nevi :) 


Bu yolu pek seviyorum. Ofisten çıkınca hemen karşımıza gelen yol bu işte. Baharda etrafında pembe pembe minik güller oluyor işte o zaman yürümesi pek keyifli.



Bu fırçalar da ofisin hemen çıkışında duruyordu çekmeden edemedim. Renklerini ve puf puf olmalarını seviyorum. Yazları verandayı yıkarken kullanıyorum. Deterjanı veya çamaşır suyuyu yahut arap sabununu döküp foşur foşur suyla oynayarak yerleri temizliyorum. Burası çok toz toprak oluyor bildiğiniz gibi değil. O yüzden en güzeli serin serin yıkamak ve fırsattan istifade ıslanıp rahatlamak.

İnstagramda paylaştığım fotoğraflarımı beğenen arkadaşlarım o kareleri buradan da paylaşmamı istemişlerdi. Ama çok fazla olduklarından Fotoğraflar Yaşamın Aynaları adı altında açtığım fotoğraf blogumda paylaşıyorum. Bilmeyenler varsa linkten geçiş yapabilirler. Ayrıca ana sayfanın hemen sol kolonunda da zaten linki var. 

Bir müsait zamanda Alger'deki Le Bon Gibier Restorant hakkında yeni yazı yayınlayacağım. Şu anda hazırlık yapıyorum. Beğeneceğinize eminim. Cezayir yazılarına devam etmek lazım öyle değil mi?

Herkese mutlu bir hafta diliyorum. 

12 yorum:

  1. Sendeki bu yaşam enerjisiyle neye elini sürsen güzelleşir zaten, çok severek okuyorum bu günlük hayat yazılarını.
    Bir beze tarifi bulup deneyeyim ben de, evde olmazmış gibi geliyordu bana, instagram'da görünce çok heyecanlandım!
    Uslu kızınızdan bir makas alınız benim için. Balıklı gıdalar siyamların tüylerinin rengini koyulaştırır derler, bak aklıma geldi şimdi.

    YanıtlaSil
  2. fermina daza;
    Yaşam enerjim çoğu zaman tavan yapsada arada çok aşağılarda kalıyor ve ben çocukça bir deyişle aşağılar çoook yüksek diyerek korkuya kapılıyorum:) Beze tarifi bulamazsan yazarım sana süper basit tek püf nokta az pişireceksin. Tabi senin fırının alt ve üstten pişiriyordur muhtemelen benimki gibi tuhaf değildir o yüzden zorlanmazsın kanımca:)uslu kızı senin için makas almaktan ziyade mıncırırım beni makas almak kesmez:) balıklı gıda olayına şaşırdım. bizimki balık yemeği bilmiyor zaten şapşik geçen kafa verdim hanım hanım içinden etleri ayıklayıp kafaları olduğu gibi bıraktı. Charlotte olsa silip süpürürdü. Ben tüylerini ve rengini çok seviyorum koyulaşmasını istemem. Zaten uzun zamandır balıklı tavuklu falan mamalar bulamıyoruz. Demek ki çok balık vermeyeceğiz hihhihh:)Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. biz balkonda birşey görmedik keyfiten başka :) nice güzel akşamlarınız olsun!

    YanıtlaSil
  4. biri tekir biri bekir'e ayrı fotoğrafını çektiğin süpürgelere ayrı gülümsedim :))
    sinemanız da köşen de gayet hoş olmuşlar, tastamam ^_^
    internet varken yaz yaz yaz...

    YanıtlaSil
  5. Uzaklardan gelen hoş bir şarkı gibi, hayat dolu masalsı yazılarınızdan birini daha okudum. Uzaklarda olmak, ayrı olmak tabii ki biraz üzer ama dünya her yerde aynı dünya... Siz mutluysanız zaten orada da mutlu olursunuz ve güzel enerjinizi buralara kadar, bizlere kadar gönderirsiniz. Ben de dün gece aldığım mutlu haberi göndereyim size. Kızım Hukuk Fakültesini kazandı küçücük yaştan beri tek dileği avukat olmaktı hep. Mutluluğumu paylaşmak istedim...
    Tepside görünenler çok hoş. Biz beze deriz evet içine karıştıracağınız küçük draje çikolatalar ve Antep fıstığıyla lezzetlerine lezzet katılıyor benden söylemesi. :)) Açık hava sinemasına bayıldım. Çok güzel bir düşünce. Hele okuma köşesi ne kadar sakin ve huzurludur kimbilir. Bugünlük bu kadar. Sevgiler selamlar Ankara' dan...
    Betül

    YanıtlaSil
  6. Ouvv pisiciği unutmuşum. Sımsıkı sarılın ona benim için bir kere. :)))

    YanıtlaSil
  7. bezeleri ben de çok sık yaparım. çok da severim. ellerine sağlık canım
    okuma köşeniz de bence gayet de şık olmuş :)


    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Nilgüncüm;
    Valla çamaşırları bahçeye sermek de ayrı bir keyif doğrusu. Yaz aylarında evde çamaşır kurutmayı hiç sevmiyorum. Biraz güneş biraz hava alsın da kendine gelsin mis gibi çamaşırlar istiyorum:) Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Saçaklı;
    bu renkli süpürgeleri çok seviyorum ben. Ama çalı süpürgesini birşeyciklere değişmem. Sinema keyfi gerçekten süper oldu. Burada 6 ay boyunca sinema yüzü görememek berbat. Aslında daha kötüsü senelerdir tiyatroya gidemiyor olmak:( Bir nebze de olsa alıyor işte özlemimizi. Bekleriz seanslarımıza efenim:)Öpüldün kocaman..

    YanıtlaSil
  10. Betül;
    Bu harika haberinize çook sevindim. Tebrik ediyorum kızınızı da. Başarılarının devamını diliyorum. Ne mutlu sizi. Şimdi ben de üniversiteyi kazandığım zamanı anımsadım ne kadar da değişik bir duyguydu, bambaşkaydı, özeldi. Her şeyin kızınız için harika gitmesini temenni ediyorum. Tabi en çok istediği şeyi gerçekleştirmiş olmasının sevinci de apayrıdır. Keşke ben de yeniden o heyecanları yaşayabilsem. Mezun olalı 9 sene oldu hala inanamıyorum ne zaman kazandım okudum bitirdim. keyifle güzelliklerle geçsin okul yılları. kıymetini bilsin. Bezelere bir dahaki sefere dediğiniz gibi bir şeyler de katacağım teşekkür ederim. Okuma köşesi de çok güzel bir fikirmiş gerçekten test ettim onayladım çok keyifli. Benden de kocaman sevgiler ve selamlar kızınıza da öpücükler ve tekrar tebrikler. Yolu açık olsun:)

    YanıtlaSil
  11. Betül;
    Ben de yazmayı unutmuşum. Kediciği mıncırdım sevdim sizin için. Ankara'ya da sevgiler selamlar:)

    YanıtlaSil
  12. Semra Demir;
    Ben bu beze olayını evde yapmayı keşfettiğimden beri sürekli yapmak istiyorum zaten. aslında son derece kolay geldi. Benim tek sorunum büyük bir krema sıkma aletimin olmayışı. Bir tane minik var o da tam eziyet oluyor. Şu kocaman sıkma torbalarından almak istiyorum. O zaman herhalde kimse tutamaz beni her gün yaparım:)Okuma köşesini de beğenmenize sevindim. Umarım yakında güzel de bir örtü uydurabileceğim üzerine o zaman daha hoş olacaktır. Sevgiler ve selamlar:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)