15 Temmuz 2013 Pazartesi

Kurşun asker, atlı karınca, dev çiçekler ve rengi bilinmeyen ojeler


Rüyalarım her zaman birazcık tuhaf, birazcık şenlikli, nadiren de olsa kasvetli ve sıkıcıdır. Çoğunlukla fantastik bir film edasında olurlar. Belki de fazla hayal kurduğum içindir, yahut masallara inandığımdan da olabilir. İki gün oldu bir rüya gördüm ve delicesine gülerek uyandım, güldüğümün de farkındaydım. Ne manaya geldiğine bakmak istemedim çünkü ben içimden iyiye yordum öyle olsun istedim. Zaten okuyunca göreceksiniz, dandik rüya yorumu sitelerinden de bulamayacağım figürler içeriyordu rüyam :)

Büyük bir mağazadaydım. Birisi bana hediye alacağı için orada bulunuyordum. O kadar çok şey istemediğimi anlatmaya çalıştım fakat çalışanlar torbalara kıyafetleri doldurup durdular, bedenlerine, renklerine, tarzlarına bakmadan. En sonunda devasa bir kot pantolon dikkatimi çekmişti poşetlerin birinde. Buna ne gerek var, hem kim bana bu kadar çok şey almak ister ki diye sordum. Onu yaşlı bir amcaya vereceğimi söylediler. Hediyeyi alanın da kim olduğu belli değildi. Sonra mağazanın içinde dolaşmaya başladım. Bir sürü ojelerin olduğu yere geldim. Ojelerin rengi daha önce hiç görmediğim renklerdi ve isimleri de belli değildi. Sadece parlak ve açık renk olduklarını hatırlıyorum. Sanki sihirli bir yerlerden alınmış gibilerdi. O sırada bana bir Türk kahvesi ikram ettiler. Kahve her yere öyle çok dökülmüştü ki ve krema kıvamındaydı, doğrusu böyle güzel bir mağazaya hiç yakıştıramadığımı anımsıyorum. Bu duruma şaşıp kalmışken kenarında duran keçeden küçük süs çiçeği gördüm. Çok şık ve sevimliydi. Onu aldım ve saçlarıma iliştirdim. Sonra mağazanın diğer ucunda beni bekleyen eşime doğru döndüm ve çiçeğime bak ne kadar da güzel değil mi diye sordum? O sırada aynadan kendimi gördüm ve o kafamdaki minicik çiçek kocaman olmuş, devasa bir heykele dönüşmüştü adeta. Eşim ise koltukta üzerinde kurşun asker giysisiyle oturuyordu. Aynı oyuncaklarında olduğu gibi. Yalnız kafasında kocaman bir şapka vardı. Şapka ise büyük bir çimenlik alanın ortasında duran atlı karıncaydı. Atlar dönüyordu ve sirklerdeki eğlenceli ortamı hatırlatıyordu insana. Ona baktım ve benim çiçeklerim daha güzel dedim. Sonra mağazadakiler eşliğinde gülmeye başladık ve kocaman kahkahalarla güldük.

Rüyam işte böyleydi. Kafamdaki kocaman çiçek, rengini bilmediğim ojeler, eşimin başındaki atlıkarınca şapka çok enteresan ve güzeldi; gizemli ve sihirliydi. Mutlu ve eğlenceliydi rüyada her şey. Böyle rüyalar görmeyi seviyorum. Genelde fantastik filmler izlemişsem böylelerini görüyorum ama o günün gecesinde de film falan izlememiştim. Umarım güzel şeylere işarettir her bir detay..

Mutlu kalın.

5 yorum:

  1. Çok güzelmiş masal gibi geldi bana da

    YanıtlaSil
  2. T.C Nilgün Komar;
    Amin canım teşekkürler umarım hayra çıkar evet:) İyi düşünelim iyi olsun. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. GeCe;
    Bana da anlatırken masal gibi geldi aynen canım. Böyle rüyalar görsem keşke hep, mutlu uyanıyorum böyle rüyaların sonrası sabahlarda:) Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. komşu, korkuyorum! hem bu rüyayı görmenden hem de hatırlayıp yazabilmenden, imdaaak! :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)