27 Kasım 2008 Perşembe

Cezayir'e dönüşüm iptal oldu

Merhaba herkese;
Buraya Cezayirden yazacaktım aslında ama şu anda hala İzmitteyim. Odamdan yazıyorum. Bugün uçmam gerekiyordu aslında ama vize işim hallolmadığı için gidemedim. Biletimi 2 aralık tarihine erteledim. Vizemi zamanında elçiliğe yollamayı ihmal etmiş şirkette bu işlerle ilgilenen kişi o yüzden yetişmedi tabi. Sürekli telefon trafiği ve yeteri kadar stresle boğuştum. Ama şimdi herşey yolunda. Daha vizem alınmadı ama umarım yine bir aksilik çıkmaz. Dün istanbula gittim vizemi almak için ama alamadım. Melda da benimle gelmişti en azından biraz hava değişikliği oldu. Kadıköy de biraz turladık. Pek de birşey anlamadık tabi stresten istanbuldan ama yine de kadıköyü görmüş oldum. Haber gelince de hemen otobüse atlayıp döndük zaten. Giderken de trenle gitmiştik. Çok eğlendim. Uzun zamandır trene binmemiştim. O kadar güzeldi ki yeniden tren yolcuğu yapmak. Çocukluğumdan beri severdim zaten. Annemler gidememiş olmama pek de üzülmediler tahmin edebileceğiniz gibi:) yanlarında birkaç gün daha kalıcak olmamdan ötürü sevinçliydiler. Ama eşimin beni beklediğini düşünüp üzüldük tabi herp birlikte. O da geleceğim zamana konsantre olmuştu çünkü. Bu duyguyu iyi bilirim. Ama az kaldı 4 gün çabucak geçicektir.
Bugün bütün gün evdeydim. Kitaplarım, kutularım, defterlerim ve eşyalarımla birlikteydim. Odamı düzenledim. Etrafı toparladım. Kitap kolilerimi gözden geçirdim. Tabi tüm bunlar epeyce uzun sürdü. Zevkle yaptığım için bayağı oyalandım zaten müzik eşliğinde şarkılar söyleyerek. Şu ana hala yatağımın üstü kitap ve ıvır zıvır dolu. Birazdan onları da toparlayacağım. Sonrada plaklarımı kutularından çıkartıp keyif yapmaya devam edeceğim güzel plakçalarımla. Bunca güzelliğin bana ait olması çok mutlu ediyor beni. Notlarımı bile atmaya kıyamıyorum. Yarın öbürgün kendi evimize taşındığımızda nasıl üstesinden geleceğimi bilmiyorum ama elbet bir düzenleme yaparım. O zaman da atabileceğimi pek sanmıyorum zaten. Odamdaki herşey benim için son derece değerli. Onlarla bir gibiyim adeta. Maddeci bir insan olmamama rağmen eşyaya çok düşkünüm. Her an her şeyim yanımda olsun istiyorum. Bu karmaşa da olmaktan memnunum. Kutularla bir düzen oluşturmaya çalışıyorum kendimce fazlalıkları kamufle ederek. Yeni fotoğraflar çekiyorum her gün. O kada çoklar ki. Elimden geldiğince hepsini paylaşacağım. Her ayrıntıyı beynimde saklıyorum buraya yazmak için. Ve her düşündüğümde ayrı zevk veriyor bana yaşadıklarım. Ailemle, arkadaşlarımla, eşyalarımla olmak güzel. Keşke yanımda eşim de olsaydı diyorum. Ama onunla geldiğimizde de bu duyguların aynılarını yeniden yaşayacağımı biliyorum.
Şimdilik haberler bu kadar. Merak etmeyin diye haber vermek istedim. Yolcuğum kısa bir süre için ertelendi. İnşallah bir sorun yaşamayız yeniden. Bana şans dileyin. Uçak korkun da yolculuk ve hazırlık stresinden uçup gitti zaten. Hani ne demiş şair..."sonunda beklediğini bildiğin biri varsa, önüne çıkan ne varsa kirlidir, sakildir, çamurludur ve kalbin doluverir ona doğru yoldayken..."

9 yorum:

  1. canım annenlerle biraz daha olmana sevindim işin aslı :) ama eşinde nasıl bekliyordur şimdi seni:) neyse hayırlısı ile kavuşursunuz inşallah:) bizi habersiz bırakma :)

    YanıtlaSil
  2. canım annenlerle biraz daha olmana sevindim işin aslı :) ama eşinde nasıl bekliyordur şimdi seni:) neyse hayırlısı ile kavuşursunuz inşallah:) bizi habersiz bırakma :)

    YanıtlaSil
  3. Canim hayirlisi olsun bende dusunuyordum bu kiz ucup varmistir simdi diye :)
    tadini ciakr 4 gunun :)
    esine de sabirr diliyorum :)
    optum seni

    YanıtlaSil
  4. Hayat ne garip degil mi Tuba :)bir gun ordasin bir gun burda, ben de simdi Miami'deyim :) insallah viseni de en kisa zamanda alirsin ve sevdigine kavusursun :)
    Bu arada mektubun gelmemis hala, posta kutumdan cikmadi :( cabuk gelsin :)

    YanıtlaSil
  5. Tuğbacım demek gidemedin canım yaaa. Eşin çok özlemiş belli oluyor yorumlardan :) Ailen sevinmekte haklı ama :) Çok öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  6. Aaa bu sene bana da aynisi oldu..Esimin vizesi cikti benimki cikmadi..Turkiye'de ben 2-3 gun fazla kaldim..Tabi biz beraber gittigimizden basta ayrilik 2-3 gun oldu fazla gelmedi bana..Dolayisiyla bir sıkıntı olmadı :) daha cok keyif oldu

    YanıtlaSil
  7. [Tuğba]senin mailini alıp cevap yazmıştım. Okudun mu acaba? Cevaplamayınca merak ettim. Kızım da ben de çok hastayız.Grip olduk. O gün kızımı doktora götüreceğim için buluşamadım seninle.Çok istedim ama olmadı.Umarım bir dahaki sefere.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Güldemcim;
    bende onlarla biraz daha vakit geçireceğim için sevindim canım.ama evet yiğit de bekliyor beni orda dört gözle. yazık ona:)ama az kaldı. haber veririm canım sana merak etme. bu arada atkımı çok seviyorum ve bol bol takıyorum haberin olsun.

    Sergülcüm;
    dün kulaklarını çınlattım çokça.kalemlerimi falan topladım ayırdım düzenledim falan ayy öyle çoklar ki.sen geldin aklıma.daha uçup inemedim kuş misali el memleketine.keyfine varmaya çalışıyorum canım.öpüyorum seni.

    Sevgili Moonsun;
    canım hala yok demek mektup ayy ne sinir bir durum.geçenlerde alevin bana yolladığı kart da 4 ay sonra geldi bana umarım geç olsa da ulaşır sana. olmadı burdan yeniden yazayım da yollayayım ben canım. senden yeniden haber almak çok güzel. öpüyorum kocaman.sevgiler

    Alevcim;
    valla eşim dediğin gibi özlemiş yolumu bekliyor.ama hemen geçiyor baksana bir gün gitti bile.öptüm kocaman seni.

    Serpilcim;
    ayy böyle şeyler olabiliyor evet ama insan sinir oluyor tam da kendini gitmeye hazırlamışken yani. bizim de çok değil aslında 4 gün..inşallah bir sorun çıkmaz.öpuüyorum seni..

    Handecim;
    canım mailini aldım canım. ama yazamadım cvp yeniden kusura bakma noollur bugün sana yazıcam mail olarak da.telaş oldum baya stres falan kafamdan uçup gitmiş.bir dahaki gelişte görüşmek dileğiyle canım çok istiyorum. derine de sana da çok geçmiş olsun dikkat edin..öpüldünüz..

    YanıtlaSil
  9. hey canimm naber ? ben sarah , neredesin ??? sana bir msj attim , cezayir tel'de , ama , iletim raporu gelmdi , ama , simdi anladim ;; hmm , seni çok ozledim ,, burada herkes seni selam soyluyor , ne zaman geleceksin ?? dondugun sabirsizlikla bekliyoruzz /// optumm , Sarah

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)