27 Mart 2011 Pazar

Yeni fimo denemelerim bisküviler, kekler ve totorooooo

Cuma günümüzü anlatmak istiyorum şimdi de size. Hep iki gün tatilin nasıl da güzel bir şey olduğunu düşünüyorum böyle zamanlarda. Yaşamayanlar bilemez bir güne insan neler neler sığdırmaya çabalıyor. Oysa Türkiye'deyken iki gün bile yetmez bazen insana. Burada zamanla da yarışıyoruz aslında. Zamanı kullanmayı öğreniyoruz. 

Uyandığımda saat çok geç değildi aslında. Kalkmak istemedim düşündüm, biraz hayal kurdum biraz sıcak yatağımın keyfini çıkarttım. Sonra salona gidip tv de müzik kanalını açtım, içimi güneşle, kuş cıvıltılarıyla ve müzikle doldurdum güne iyi başlayabilmek için. Giyinip odadan çıktım ve yemekhaneden maydanoz ve ekmek almak için çıktım. Sabahın o hafif serinliği yüzüme vurdukça daha da enerji doldum, o müthiş kokuyu çektim ciğerlerime. Biraz ağırdan aldım yürümelerimi. İyi geldi. Tabi kedicikler de benimle yürüdüler. Kampımızın kedileri yani bizim eski versiyonlar, şimdilerde büyümüş hatta kocaman olanlar..

Odaya geldiğimde eşim de uyanmıştı. Ben tabi hemen kahvaltıya giriştim. İnternetten görüp çok sevdiğim bir şeyi hazırlamaya karar verdim onun için. O baykuşları benim kadar sevmese de yine de kendi sevdiğim bir şeyi de hayata geçirmek hem de ona sunmak güzel olacaktı..Aslında yemesi de bir o kadar zevkli. Daha sonra o da benim için farklı baykuş versiyonları deneyeceğine söz verdi:)



İştee baykuşummm.. Afiyetle yenilesi bir şey oluyor. Denemenizi tavsiye ederim. Genelde anneler çocukları için hazırlıyorlar özellikle de yemek yemeyen çocuklar için. Ben de eğlence olsun diye hazırladım. Bir nevi pazar kahvaltısı sayılır tabi bizimkisi..

Şimdi de sıra büyük bir heyecanla yaptığım fimolarımda. İnternette hep görüyordum fimo ile yaratılan şaheserleri. Acaba ben de onlar gibi yapabilir miyim diye düşünüp duruyordum. Ve cesaretimi toplayıp yapmaya karar verdim bu tatil gününde. Başarılı da oldum diye düşünüyorum. Yalnız ilk deneme olduğu için kolye apartı olmak üzere kullanmak istediklerime delik açmayı unuttum. Belki onları sonradan delebilir ya da silikonlayabilirim tabi tutarsa. Olmazsa da şimdilik böyle kalsınlar. Bir dahaki sefer minik halkalar için delikler açarım artık..Bakalım beğenecek misiniz :):) 


Bunlar mini mini petit beurre bisküvilerim :)


Bu da en sevdiğim animasyon kahramanı tombik Totoroo. Miyazaki'nin harika animasyonlarından sadece biri. Onu eşim yaptı benim için. Bu hususlarda oldukça kabiliyetlidir kendisi. Ne yalan söyleyeyim bazen onu kıskanıyorum :) Ben de bir tane yaptım totoro o da aşağıda. Benimki kamyon çarpmiş gibi oldu :( Onu broş olarak kullanacağım sanırım yassı olduğu için. Henüz karar vermedim..






Şimdi de toplu geçit töreniii. Minik muffinlerimi de çok sevdim ben.Çilekli ve güllü iki tane yaptım.Beyaz olan yuvarlak şey tabak :) Bir de meyveli kurabiye var yanında bir dee kiraaaz:)

Bir soru: Piştikten sonra beyaz renk fimonun rengi epey açıldı bende. Bunun için yapılacak bir işlem var mı acaba? Bir cila ya da boya atmak gerekiyor mu? Yanımda öyle bir malzeme olmadığı için ben direk fırından çıktıklar gibi kullanmaya başladım.Beyazlar buzlu cama benzer bir hal aldı. Diğerlerinde bir sorun yok sadece parlamıyorlar hepsi o biraz matlar. Bu konuda bilgi alabilirsem ilgilenenlerden çok sevinirim..

4 yorum:

  1. maalesef bu konuda hiçbir bilgiye sahip değilim ama yaptıkların çok hoşuma gittiği için yazmak istedim

    YanıtlaSil
  2. baykuş tabağından istiyoruuuumm:))

    YanıtlaSil
  3. o baykuş yokmu ya nasıl imrendim şimdik pazar kesin bende yapacağım senden gördüm kıskandım işte :)))

    Yaptıklarına süppperrrr demekten başka laf söz kelam bulamıyorum. ellerin dert görmesin canımcım ya.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)