7 Haziran 2011 Salı

Ufak çapta taşınma durumları


Önceleri taşınma deyince daha bir korku doluyordu içim. Cezayir'de 5.kez ufak çaplı da olsa taşınınca artık eskisi kadar korku verecek bir şey olmadığını anladım..Sanırım en kötü tarafı toplamak. En azından benim için öyle. Ben en çok yeni eve yerleşme hallerini, o heyecanı, o yeni bir ev oluşturma duygusunun verdiği tuhaf hissi seviyorum. Eskiden bir yere giderken bavul yapmak da kabus gibi gelirdi bana ama şimdilerde oraya gidecek olmanın verdiği mutluluk daha ağır basıyor. Sanırım öğreniyorum yavaş yavaş ben de. Aslolan şeyin özünün gitmek olduğunu. Ve artık bavul hazırlamak en çok sevdiğim şeylerden biri diyebilirim. Zaten severek yaptığınızda inanın güzel bir hal alıyor..

Yeni kutumuzda ilk gecemizi geçirdik bile..Yani kutu gibi evimizde. Fotoğraflarını da yakında paylaşacağım. İkea'yı düşünmeden edemiyorum. Keşke burada olsaydı da bu minik evimizi o harika objelerle dekore edebilseydim. Nasıl da gözlerim parlardı, yüreğim kahkahalar atardı o zaman. 

Bugün yerleşme işimiz tamamlanacak. Zaten Tizi deki evden getirilecek eşyaları dün getirdik. Buzdolabı, fırın, yatak odası, koltuklar v.s Öğlen yemeğinden sonra da kaldığımız misafirhaneden mikro evimize kıyafetleri ve ıvır zıvırları taşıyacağız. Sağolsunlar temizlik yapan bayanlar dün bana çok yardımcı oldular, bugün de kıyafetleri taşıyacağız birlikte.. Tabi gene de ben onlardan sonra bir toparlama yapsam da en azından el birliği ile hallolmuş oluyor..Zaten yerleştirmek dediğim gibi zevkli olan kısmı.
Kediciğimizi de evimizin en kıymetlisi olarak gece yanımıza aldık. Yağmur ve çamur olduğu için her yer patileri kirlenmesin diye bir prenses edasında kucağımda taşıyarak eve aldım onu..Şaşkınlığını ve ürkekliğini görmeliydiniz. Hem üzüldüm o haline hem de güldüm..Kucağıma yapıştı adeta beni bırakmak korkuyorum diyen gözleriyle faltaşı gibi açılmış. Kimbilir neler geçiyordu aklından.. Ne çok ev değiştirdi o da, bir ara sokakta da kaldı.. Hayvan şaşkın tabi. Ama gene misler gibi uyudu bizi de hiç rahatsız etmedi. Sabah uyandığımdaysa halen tedirginliği vardı. Bugün yarın alışır sanıyorum. Dün bir ara korkudan erken doğum yapar mı acaba diye düşünmedim değil:):) O benim bir tanem, altın çileğim...

Yeni haberler ve fotoğraflarla bir dahaki postta görüşmek üzere diyorum herkese. Türkiye'den güzel haberler alıyorum çoook mutlu oluyorum. Havalar güzelleşmiş, yaza bürünmüş o ne olduğu belirsiz mevsim nihayet..Hadi bakalım..Daha sıcak hava daha çok güneş olsun gelince ben.. Denizde saatlerce öylece durmak, suyla bütün olmak ve kumda uzanıp rüzgarla gelen güneş yağı kokusunu içime çekmek istiyorum. :) 

Not: Fotoğrafı geçenlerde okuduğum bir blogda gördüm. Ama kaydetmemişim yine her zamanki gibi yerini. Ne olur aldığım kişi kızmasın bana:) Çok teşekkür ediyorum ona böyle kutu fotoları ara ara bir hal olmuştum. Son derece iyi niyetle alınmıştır..Hırsızlık değildir..

Bu arada yorumlardan hemen fotoğrafla ilgili bir yazı geldi Zeynep'in evi blogunda görmüşüm ben meğer:) Çok teşekkür ediyorum hatırlatma için. Sevgili Zeynep'e de teşekkürler tekrar. İzinsiz aldım ama umarım beni affeder:)

9 yorum:

  1. Yeeni evinizde hep güle güle, sağlıkla oturun:)) Ben nedense başlangıçları seviyorum:)) Yeni bir ev, yeni bir iş, yeni arkadaşlar...Sanki insanı diriltiyor:) İstanbul'dan sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. güle güle otur canım nihayet biraz düzenli yaşama gececeksiniz demek, ben de ufukta bir valiz ve taşınma gözüküyor , alıştım artık :) bir de çok taşınınca evde hiç fazlalık olmuyor değil mi, sık sık elden geçiyor çünkü . e bu da iyi tarafı :)

    YanıtlaSil
  3. taşınmak bir dönem benim en büyük kabusumdu. her sene bir şekilde kendimi kutular yaparken bulurdum :)) neyse şimdi uzak kaldım da bu işlere rahatladım biraz :)
    bu arada fotoğrafı muhtemelen Zeynep'in Evi blogunda şu yazıda görmüşsündür; http://www.zeynepinevi.com/2011/05/30/ev-tasima-notlari/ paylaşayım dedim ;)

    YanıtlaSil
  4. Kolay gelsin Tuğbacım, güle güle oturun yeni evinizde.İkea Ankara'da nihayet açılıyor. Bende çok seviyorum oradaki ürünleri. Heyecanla bekliyoruz bakalım, bizde de değişecek çoook şey var :) Çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  5. Kirpikteki gözyaşı;

    çok teşekkür ederim. Ben de senin gibi düşünüyorum yeni ev olunca sanki herşey yenileniyor gibi oluyor tazeleniyor.Her gün yeni başlangıçlar yapıyor insan..En azından eve alışana kadar:)Çok sevgiler benden de:)

    YanıtlaSil
  6. Geceee;

    Çok teşekkür ederim canım. Yerleşik düzen oldu tabi biraz ama eve eşyaları yerleştirmekte biraz zorlandık küçük olduğundan. hem daha ana evdeki eşyaların da çoğu duruyor olduğu yerde. savaş alanından hallice diyebilirim:)keşke ufak bavullarla yapabilseydim taşınma olaylarını ama pek mümkün olmuyor..dediğin gibi yalnız en azından elden geçiyor herşey taşınmalardan fazlalıklar gidiyor ooh en güzeli:):)sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Plndrkn;

    Benim de aynı öyleydi gerçekten. kabus kabus..ve her taşınma durumunda kabus geri döndü gibi oluyordu:)artık yazdığım gibi endişeye mahal vermiyorum. Yalnız yorgunluk ister istemez oluyor..Fotoğrafın yeri için bilgi vermene de çok sevindim .Bazen böyle yapıyorum işte. Buluyorum beğeniyorum ama adını yazmayınca izi kalmıyor koskoca internet dünyasında:) Çok mersi. Sevgilerrr

    YanıtlaSil
  8. Deryacım;

    Ankaraya açılmasına çok sevindim. Ne güzel gideriz keyifli keyifli gezeriz. Orası ayrı bir dünya ya. İzmirde olmazsa olmaz bir durak benim için. Buralara da gelse keşke ahh ahh ne harika olurdu valla:)Şimdilik bir hayal olarak duruyor kafamda:)Çok öpüyorum canım. Sevgileeer:)

    YanıtlaSil
  9. gule gule oturun yeni evinizde :)
    bol kopuklu keyif kahveleri ve tabiki yaninda cikolata sizin olsun..mucks mucks
    tasinma & yerslesme islerinde kolayliklar dilerim arkadasim.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)