23 Haziran 2008 Pazartesi

Cuma günü tatilimiz: Azazga

Cuma günü güzel bir gün geçirdik. Yorucu olmasına rağmen. Gittiğimiz yerin adı başlığımda yazdığım gibi Azazga. Evimize tam iki saat uzaklıktaydı. Belki daha yakın ama trafiği de hesaba katmak gerek tabi. Burda cumaları herkese tatil olduğundan trafik epeyce artıyor aynı türkiyede pazarları gibi.Eşimin birlikte çalıştığı bir beyin ailesi bizi davet etmişlerdi Azazga ya. Çok sevindik tabiki. O kadar tatlı bir aile ki. Cezayirliden çok Türk gibiler. Sıcak, misafirperver, güleryüzlü insanlar hepsi. İki tane de kızları var. Büyük olanın adı Asma yani Esma gibi bizdeki; küçük olanın adı da Sarah. Benden yaşça küçük olmalarına rağmen çok iyi anlaştık ikisiyle de. Ayrıca küçük kızları Sarah Türkleri çok seviyor ve Türkiyeyi de. Öyle ki odasına Türk bayrağı asmış ve İstiklal Marşını ezberlemiş. Ayrıca türkçe de biliyor. Daha da çok öğrenmek istiyor hem de. Çok da akıllı. Buradaki okulunu bitirince Türkiyede- İstanbul- da Üniversiye gitmek istiyor. Ben fransızcamı ilerletemediğim için onunla türkçe konuştuk. Eşim de anlaşamadığımız yerlerde tercümanımız oldu. Şimdi o bana fransızca öğretecek ben de ona türkçe.
Gerçekten o gün kendimi hiç yabancı gibi hissetmedim. Bizim için cezayir yemekleri yapmışlar. Onlar da çok lezzetliydi. Gittiğimiz yer onların yazlık olarak kullandıkları evleriydi. Etraf sessiz yeşillik bir alan. Evleri de çok moderndi. Benim için de böyle anlaşabileceğim kişiler bulmak çok sevindirici oldu. Hatta en kısa zamanda yeniden görüşmek için sözleştik. Birlikte güzel şeyler yapabilmeyi umuyorum.


Evlerinde oturduktan sonra bizi Azazga daki ormana götürdüler. Gerçekten orası da çok güzeldi. Her yer yemyeşildi. Yol kenarlarında bir sürü hediyelik eşya satan yerler kurmuşlar. Oraya özgü tabaklar, resimler, takılar ve daha neler neler vardı. Ve en önemlisi her yerde maymunlar vardı. O ormanın özelliği oymuş sanırım. Herkes maymunları görmeye geliyormuş. Öyle çoklar ki. Ve çekinmeden insanların yanında dolaşıyorlar. Minik bebişleri de sırtlarında onlara eşlik ediyordu. Etraftaki insanların verdiği ekmekleri o kadar güzel yiyiyorlar ki hayran kalıyorsunuz. Gözleri o kadar manalı bakıyor ki içlerinden kimbilir neler geçiriyorlar acaba diye düşünmeden edemiyorsunuz. İşte sevimli maymunlardan ve güzel hediyelik eşyalardan görüntüler..Ben herkes için bol bol baktım her şeye. Bir sürü de fotoğraf çektim.

İşte şimdi de maymunlarımız;


6 yorum:

  1. gezelim görelim :)
    maymunlar çok sevimlilerrrr :)

    YanıtlaSil
  2. Tuğbaaaaa, yazının altındaki boşluğu yokettttt :)))))

    Yeni arkadaşlar edinmene sevindim hem fransızca öğrenir hemde sıkılmazsın, bir taşla iki kuş işte.

    YanıtlaSil
  3. Ohh ne gusel bir keyif yapmissiniz.. Haftada bir gun mu tatil yanlizca??

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Margo;
    Bizim cuma günümüz aynen gezelim görelim gibi oldu haklısın:)çok eğlenceli bir gündü ama inan.Maymunları ben de çok sevdim.

    Alevcim;
    Dün yazımı kaydettikten sonra elektrikler gitti geldi sonra da internete bir daha bağlanamadım. Bu yüzden sayfadaki sorunu bugün gördüm ve hemen düzelttim. Resimlerin bazılarında da değişiklik yaptım bilgisayarım bazılarını kabul etmedi nedense.Son hali sanırım iyi oldu artık.

    Serpilcim;
    valla pek güzel geçti günümüz. Bizim de değişikliğe ihtiyacımız vardı zaten. Haftada sadece bir gün tatilimiz var evet. O da cuma günleri işte elimizden geldiğince kendimize fırsat yaratıp gezmeye çalışıyoruz.

    YanıtlaSil
  5. AZAZGA'DA GEÇİRDİĞİNİZ HAFTA SONUNA SEVİNDİM.MAYMUNCUKLARDA PEK SEVİMLİYMİŞ GERÇEKTEN.NE TATLI,MASUM BAKIŞLARI VAR.YİĞİT'İ VE SENİ DE İYİ GÖRDÜM.YAŞAMINIZI BÖYLE DEĞİŞİK DEĞERLENDİRMEYE ÇALIŞIN HEP.SELAM VE SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  6. Babacım;
    Gerçekten bizim için çok güzel bir hafta sonu oldu.İnşallah yine böyle güzel yerlere gideriz.ben zaten gezmeye bayılıyorum biliyorsun.maymuncuklar gerçekten pek sevimliler.iyiyiz biz merak etmeyin.maşallah diyelim:)oğluşunuz da kocaman öpüyor sizi..yeni yazılarda görüşmek üzeree..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)