14 Haziran 2008 Cumartesi

Eri ağzımdaa...

İşte kocaman bir tatil gününü daha geriden bıraktık. Yine kaldığımız yerden sanki hiç gitmemişiz gibi devam ediyoruz.
Dün cumaydı ve bizim tek tatil günümüzdü. Sabah biraz erken kalktık bu sefer. Normalde tatil günlerimizde öğlene kadar uyuyoruz. Bu sefer öyle yapmadık çünkü planlarımız vardı. Ben kendimize süper güzel ve süslü bir kahvaltı hazırladım. Ama ne yazık ki acele ettiğim için fotoğrafını çekmeyı akıl edememişim. Sonra eşimle çok sevdiğimiz Semih abimiz geldi bize kahvaltıya. Oturduk kahvaltımızı ettik güzelce.Türk çaylarımızı afiyetle yudumladık. Çünkü hafta içi lipton un o sallama tatsız çaylarından içmekten çok sıkılıyoruz. Daha sonra ben kokoş bir insan olarak biraz süslendim ve yola çıktık. La Madrak denilen yere balık yemeğe gittik.

Prayı bir görmeliydiniz siz de dün. Nasıl kalabalık nasıl anlatamam. İnsanlar akın etmişler sanki. Ve herkes pek şıktı. Cezayirin diğer yerlerine oranla burası çoğunlukla daha güzel oluyor zaten.

Eşim mümüm ve semih abinin sayesinde ne kadar deniz böceği varsa hepsinden yedik. Benim için tam bir kabustu anlatamam. Tatları hala ağzımda bir yerlerde. Tanrım neden bunları yediğimizi düşünmekten işin zevkli kısmını kavrayamadım zaten. Görünüşleri o kadar çirkin ki hepsinin. Zavallı bir karides, kızarmış bir kerevit, sanki bize bakarken ağzı sulanan şapşal tipli istiridyeler, soslu midye ama içinde o güzel lezzetli plavlardan olmayan türden, ve tabiki kalamar. Sanırım masadaki en güzel iki şeyden biri kalamar ikincisi de ekmekti:) Ay pardon pembe şarabımızı da unutmayalım soğutulmuş mis gibi. Gerçekten çok güzeldi tadi şarabın. Her ne kadar dışarda oturduğumuz için çaktırmadan servis yapmaya çalışsak da. Heyecanlı oluyor böylesi bir bakıma.

Beni öyle bir gaza getirdiler ki gidene kadar şeklini düşünüp midemin bulanmasını hissettiğim istiridyeyi lüüpp diye yediğime inanamıyorum. Tadını merak edip de biraz çiğnedim ama baktım bu böyle pek yenilesi bir mahluk değil direk yuttum. Ama sanki o tüm gün benimleydi.

Ve ben durmadan fotoğraf çektim. Bir de ağzımda erimesi için dua ettim. Lütfen korktuğum gibi olmasın ve ben bunca insanın içinde rezil olmak zorunda olmayayım diye. Eriiii ağzımdaaaaa...

Twetty i yemeğe uğraşan zavallı slyvester in, sevimli büyükanneyle tükür tükür diye bağrıştığı gibi ben de kendime yut yut yut diyordum sürekli. İşte o tuhaf şey; tadı hakkında birşey söylemiyorum çünkü deniz kokusundan ve limondan başka bir şey hissetmedim yerken.


6 yorum:

  1. Hımmm, kalamar severim ama diğerleri ııııhhhhhhhhhhhhh, yemem :))

    Kahvaltının özenli olmasını bende çok severim, özellikle pazar günleri :) Malum diğer günler işteyim !!

    YanıtlaSil
  2. Heeheh kalamara ben de bayılırım zaten görünüş olarak da en zararsızı oydu gerçekten.
    Pazar kahvaltıları gibisi var mı dimi ama..Şimdi burda biz artık cuma kahvaltıları diyoruz bu duruma tek tatil günümüz olduğu için malum:)

    YanıtlaSil
  3. kalamara bayılırım hemde nası:) kalorili olmasa her hafta kaç kere yerim ama,doğum kilolarını veriyoruz olmaz:)Buarada kalamar dışındakilere bendende "hayır":)Buarada bize olan güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz ablası:)bizde size böyle keyifli günler dileriz:)

    YanıtlaSil
  4. Ben denizden ne çıkarsa yerim ama artık midye yemiyorum çünkü asıl işlevleri düşünülünce pis hayvanlar gerçekten. Çiğ çiğ deniz kestanesi bile yerim bol limonlu hatta severim. resmi görünce ağzım sulandı valla.

    YanıtlaSil
  5. Güldemcim;
    kalori hesabı yapmam lazım valla benim de.buraya geldiğimden beri 5 kilo aldım ve bu halime hiç alışık değilim.şimdi üzülüyorum.spor yapıcak alan ve vakit de yok ekmek falan yemiyorum işte ama kalamara dayanamadım bolca yedim o gün:)
    güzel dileklerin için ben de sana teşekkür ediyorum canım..

    Banucum;
    Bana yazman ne güzel çok sevindim inan.Yazılarını takip ediyorum severek. Yine ne güzel kolyeler yapmışsın.Bu resimdeki şeye dayanamadım iğrençti.Ama midyeye bayılırım ne kadar pis de olsa kokoreç gibi aynı işte heehe:)

    YanıtlaSil
  6. İstiridye, kerevit, karides, sarımsak soslu midye, mezgit, ve kalamar. O gün iyi ki mide fesatı geçirmedim.
    Denemeden de yemem dememek lazım derim. Bence istiridyeyi de gözlerinizi kapatıp yerseniz beğenirsiniz.
    Canım çekti valla.

    Ben de Banu gibi denizden babam çıksa yerimcilerdenim.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)