25 Haziran 2008 Çarşamba

Şıngırdayan Ruhum

İçimden böyle bir başlık koymak geldi nedense. Boncuklarım gibi şıngır şıngır, süslü, renkli ve kokoş olmak istedim sanırım. Bakıyorum da bazen uzun uzun onlara ne kadar süslü ve göz alıcılar, cezbediyorlar, tutuyorlar yakalıyorlar bizi ama ne kadar da yalnızlar. Ne de olsa sadece boncuklar işte. Belki de biliyorlardır içten içe, gizli gizli bizim dünyamızı ne kadar renklendirdiklerini ne dersiniz. Böyle kendilerine özgü tavırlarıyla nasıl da değiştiriveriyorlar ruh halimizi. Mutlu bir gündeysek renkli boncuklardan takar takıştırır, hüzünlüysek siyah veya koyu tonları, depsesif ve kırılgansak da morları seçeriz kimi zaman. Bazen de tam tersi sırf inat olsun diye onlara. Bazen nasıl da günümüzü geçirirken arkadaş, hayal ettiklerimizi vücuda getirirken ilham oluverirler; bazense sadece boncuk işte, evdeki dağınıklığın sebebidirler. Sinir oluruz. Yine de yapamayız onlarsız. Yani en azından ben yapamam çocukluğumdan beri takıp takıştırmadan. İyiki varsınız rengarenk gökkuşağı gibi umut dolu boncuklarım.. İşte sizin son halleriniz. Bırakalım da görsünler değil mi nasılda şıngırdamış ruhumuz..




Şimdi de cuma günü Azazga dan eşimin bana aldığı Kabil işi kolyeyle; arkadaşlarımızın bana aldığı yine Kabil işi kutuyu göstermek istiyorum.


10 yorum:

  1. hHpsi cok guzeller Tugbacim ama , Azazga'dan satin aldiklarin cok otantikmis bayildim..

    YanıtlaSil
  2. Kutuyu çokkk sevdim,iskambil kağıdına benziyor. Neler koyarsın şimdi sen onun içine :o

    YanıtlaSil
  3. gerçekten haklısın:)onlarsız yapamıyoruz çoğumuz:)bende yapamayanlardanım.En hasta zamanımda bile bir küpe takarım,üstümde boncuklu birşey ruhumu aydınlatır benim.Hatta doğumdan odama geldiğimde "küpelerimi takın" dediğimi hatırlıyorum:)))

    YanıtlaSil
  4. Tugbacim hepsi cok guzel ama en cok Azaga'dan aldigin kolyeye bayildim,gule gule kullan :)

    YanıtlaSil
  5. Sen hepsinde daha şıkır şıkır ve daha güzelsin,canımın içim.Seni çok seviyorum.Tabii tüm GALATASARAY'lıları da..........

    YanıtlaSil
  6. Ha bu arada unuttum,kutun da kolyen de çok güzel ve yakışmış.tabii güzele ne yanışmaz ki.

    YanıtlaSil
  7. Serpilcim teşekkkür ederim canım.Bende çok severek aldım otantik kolyemi ve hediye kutumu. Gelirken sana da alırım bir tane verme fırsatı olmazsa da yollarım sana türkiyeye gidince..

    Alevcim;
    valla kıyamadım daha kullanmaya kutumu.Ama evde birkaç kolyem var koyabileceğim içine ama belki değişik bişeyler de koyabilirim hani.Sana da alırım canım gelirken kutudan.Hatıra kalır.öptüm

    Güldemcim;
    çok tatlısın valla.Eminim ben de senin gibi bir delilik yaparım doğum sonrası her zaman yaptığım gibi heehe..gerçekten onlar olmadan takıp takıştırmadan yapamıyorum.

    Begümcüm;
    Kolyemi ben de seviyorum gerçekten. Biraz dalga geçmediler de değil hani ucunda minik çanları var ya yürürken ses çıkartıyor:)ve sıcak havada ağır geliyor insan.Taşları gerçek falan değil. Hatta göründüğü kadar kaliteli bişey değil ama işte cezayir hatırası diye aldım. Sana da alırım canım yollarım.öptüm

    YanıtlaSil
  8. Babacım; canım..
    Ne güzel yazıyorsun bana böyle. Şımarıyorum biraz. Bende seni çok seviyorum. Beşiktaşı da seviyoruz biz kocaman. Ne de olsa ailede çok beşiktaşlı var.Kutum ve kolyemi annemde çok beğenmiştir eminim.Size de getiririz minik bir kutu gelirken cezayir hatırası. ya da en güzeli siz geldiğinizde yanımıza burdan alırız size en güzeli..öptüm kocaman..

    YanıtlaSil
  9. Kabil işinin bir hikayesi var mı acaba? Yapıldığı yerin adı falan mı yoksa? Kolyeye bayıldım çok otantik ve şık.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Banucum;
    Kabil işinin bir hikayesi var mı bilmiyorum ama sorarım ve öğrenince hemen yazarım sana. Burda hikaye bol valla.Cezayirde halk arap soyundan kabyle soyundan gelenler diye ayrılıyor. Araplar biraz pis ve sorumsuzlar ama kabyle ler daha düzgün insanlar. Biz de yaşayarak şahit oluyoruz bunlara.Bu kutudaki işaretler de aslında bir simge.Biraz araştırayım sana yazarım canım detayları.öptüm

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)