16 Haziran 2008 Pazartesi

Rengareennkkkk

Burada oyalanmanın bir yolu da benim için izmitten getirdiğim renkli ve de çok renkli yünlerimle birşeyler örmek. Bu konuda pek becerikli sayılmam aslında. Bilenler bilir sadece lastik ve haraşo örebiliyorum. Ama burdaki yeni arkadaşım bana yine yanımda getirdiğim kalın tombiş ve de renkli tığlarımla yünlerden motif örmeyi öğretti. Şimdi bazen canım sıkıldığında ya da başka bir şey yapmak istemediğimde onları örüyorum. Henüz bir tanesini bile bitirmedim ama devam ediyoruz hırsla. Bir örnek buldum netten çok hoşuma gitti onu da size göstereyim.


Bunun gibi renkli bir minik battaniye örmek istiyorum. Hiç alışkın değilim aslında böyle şeylerle uğraşmaya ama insan kendine yeni bir şeyler üretebilmeli diye düşünüyorum.
Aslında uğraşmam gereken daha önemli şeyler var. Bu yüzden bazen kendime kızıyorum. Otur iki ingilizce çalış ya da fransızca alıştırma falan yao dimi. Arada yapıyorum işte ama her zaman canım istemiyorum. Sıkılıyorum. Fransızca zor bir dil tabi bu bir bahane değil ama çalıştığım zaman pratik yapmadığım için fazla hemen unutuyorum. Konuşmaya çekiniyorum aslında biraz da. Sanırım dile pek de yatkın biri değilim. Çocukluğumdan beri ingilizce şarkıları falan hemen ezberleyiveriyorum hafızama kaydediyorum ama konuşmaya gelince iş hıııkk diye kalıyorum tabiri caizse. Şimdi yine eskisine nazaran az daha cesaretim var ama yeterli değil. Ve açıkçası çok çabuk da hevesim kırılıyor yapamayınca hepten bozuluyor somurtuyorum ve hiç elimi sürmek istemiyorum.
Neyse allahtan kitaplarım kalemlerim ve yazacak kelimelerim var.
Tabi tembellik etmemeye gayret göstermek gerek. Armut piş ağzıma düş diye bir şey yok burda.


Örgü örmek insanı psikolojik olarak da rahatlatıyor. Psikologlar da bazı durumlarda örgü örmeyi öneriyorlarmış duyduğum kadarıyla. Bu güzel bir rahatlama metodu. Vakti olanlar için tabiki. Ne de olsa ortaya kendi emeğinle güzel bir şeyler çıkartmak mutluluk verici.


Yazın takılan merserize fularlara da bayılıyorum. Özellikle mangonun modelleri de tercih sebebi.

Bu arada değişik tasarımlar hakkında bilgi sahibi olmak yeni modeller görmek istiyorsanız ve benim gibi moda hoşunuza gidiyorsa modaturkiye ilginizi çekebilir diye düşünüyorum.





9 yorum:

  1. kesinlikle tığ işi çok zevkli, bana terapi gibi geliyor. En üstteki motifler hem çok basit hemde çok hoş. Şal bile yapılabilir. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  2. Örgü konusunda senden bir farkım yok. Çok iyi atkı bere örerim ama gerisi annemin elinden öper. Anneciğim ustadır, belkide hep çalıştığım için fırsatım olmadı ama genlerimde maharetli bir anne var nasılsa :)

    Fotoyu sevdim, renkli ve şirin...

    YanıtlaSil
  3. çok sevimli bir model,bende kışa deneyebilirim.Zaten beğendiğim herşeye atlıyorum :) evde yarım yarım işler dolu:)
    bence kesinlikle dil konusunda cesaretli ol,varsın yanlış olsun cümleler ne olur ki:)

    YanıtlaSil
  4. Canımın içi,sen zaten renkli bir kişiliğe sahipsin,öyle doğdun ve doğduğun da da bizim dünyamızı da renklendirdin.İyiki varsın,hep varol,hep sevdiklerinle ol.Seni çok seviyoruz,sevgiyle kal.........

    YanıtlaSil
  5. Banucum;
    inanırmısın bana da aynen öyle geliyor tığ ve yün işi hatta takı falan da yapmak aynen öyle.Çok güzel modeller buluyorum ama örnek nasıl çıkar bilmediğimden pek bişey yapamıyorum birinin bana gel bakalım deyip göstermesi lazım..

    Alevcim;
    bazen görüyorum böyle insanlar deli gibi neler neler yapıyorlar üzülüyorum ben yapamıyorum diye.valla kabiliyet işi işte.annem de ne güzel şeyler örüyor bana ama ben bu konuda ona hiç benzememişim malesef.yakında ördüğüm battaniyenin ufak parçalarını da göstericem size bu modeldeki kadar güzel değil ama napalım artık.hatıra kalır.cezayirden bana:)

    Güldemcim;
    Modeli ben de pek beğendim. Ama aynısından yapamadım benim model yuvarlak oluyor.Resmini çekip koyucam bloga bir ara azcık daha büyüteym de şimdilik daha çok küçük.Zaten daha henüz bir motif yapıyorum:)bir kaç seneye ancak bitiririm sanırım.Dil konusunda da cesaretlendirdiğin için saol canım. Valla çok çok haklısın aslında.Aşmam lazım biraz kendimi:)

    YanıtlaSil
  6. Canım babacım beniiiimmm...Ayy bana sen ne güzel de yazmışsın. valla ağlatıcaksın beni..siz de benim için rengarenk bir dünya yarattınız.böyle olmamın böyle sevgi dolu olmamın ve sevilmemin sebebi sizlersiniz.iyiki varsınız.çook ama çook tarif edemeyeceğim kadar çok seviyorum sizi ben.bu arada daha geleli çok az oldu ama çok özledim bile ben sizi. az kaldı yakında görüşürüüüüzzz..öpüyoruum.

    YanıtlaSil
  7. Sen yaptin sandim resimdekileri..yap aynilarindan becerebilirsen :)

    YanıtlaSil
  8. aynı şeyleri istiyoruz demek ki bu ara :) ben de küşük motiflerden pastel renklerde bir bebek battaniyesi yapmak istiyorum. bakalım becerebilecek miyim?

    YanıtlaSil
  9. Serpilcim;
    valla evet bende becerebilirsem işte yapıcam bunun gibi minik minik.Biraz yol alayım gösteririm yaptıklarımı canım..

    Esracım;
    Bloguma hoş geldin. Bana yazdığını görmek ne güzel.Bu ara ortak şeyler istemişiz demekki ki evet. Valla insan değişiklik arıyor işte bazen.Ben biraz uğraştım ama becerdim şimdilik senin de yapacağından eminim çünkü ben aslında gerçekten tığ konusunda pek kabiliyetsizdim ben yaptıysam herkes yapar inan:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)