29 Haziran 2008 Pazar

Sıcak mı nedir?

Burada yaşamaya alıştım derken tam bir de ne göreyim yakıcı sıcaklar gelmesin mi aniden..Amanın hiç de alışmadığım bir şeydi burada özellikle. Geldiğimden beri burasının Afrika değil de kutup bölgesi olduğu inancını taşıyordum. Son zamanlarda normale dönmüştü ama o zaman da sanki Türkiye de uzak bir yerlerde yaşadığımı hissediyordum. Şimdiyse 45 derecelik sıcaklarla boğuşuyor ve Afrika yı anlamaya çalışıyorum. Yanmak ne kelime resmen buharlaşıp uçmak üzereyim. Sıcağı çok seven biri olmama rağmen bazen dayanamayacağımı hissediyorum. Kutup ayısı mı olsaydım acaba diyorum. Patileriyle balık avlayan, biraz soğuk ve ürkütücü ama başka insanların göremediği kadar puf ve sevimli bir yaratık bence. Sanırım biraz farklıyım bu konuşarda. Örneğim köpek balıklarına da bayılıyorum. Bir o kadar gururlu , bir o kadar güçlüler. Dayanılmaz bir çekicilikleri var bence. Sonra baykuşlar ve kargalar. En asil kuşlar bence. Muhabbet kuşlarına bin kere tercih ederim onları hatta milyon kere. Nedir onlardan çektiğimiz cik cik. Kargalar renkleriyle, duruşlarıyla ve kalın sesleriyle, baykuşlarsa bakışları, gurultuları, ve katmer katmer vücutlarıyla hayatın tüm esrarını içlerinde barındırıyorlar bence. Muhabbet ve bilimum kuşlarsa sanki daha yeni yetme tipler gibiler, yada dırdırcı kadınlar..
Neyse dönelim konumuza. Sıcaklarda en güzel şey soğuk içecekler yudumlamak. Bol bol. Hatta hakiki limonata yapmak ve içine attığın naneler eşliğindeki estetikte kaybolmak. Klimalar olmasa sanırım sıcak beni yutacak. Ama klimalar da canavar gibi. Kocaman sesler çıkartıyorlar. Ne uyutuyor ne kitap okutuyor ne de güzel hayallere daldırıyorlar. Onlarsız da olmuyor işte ne çare. Birazdan odama gideceğim ve birkaç gündür elimden bırakamadığım kitabımı okumaya devam edeceğim zevkle. Sıcakta bilgisayarla uğraşmayı da pek sevmiyorum aslında. Soğuk kağıtlara yazı yazmak daha çok hoşuma gidiyor. Bilgisayarıma da fenalıklar geliyor hem sıcakta. Yazık ona!
Okuduğum kitabımın adı Alamut'a Dönüş-Güvercinin Gerdanlığı..Ben biraz okumakta geç kalmıştım bu kitabı. Bilenler bilir. Ama kesinlikle okunması gereken bir kitap. O kadar sürükleyici ki. Sindire sindire okumak istiyor insan ve hiç bitmese sanki..
Bugün başka bişey yazmak gelmedi pek içimden. Sıcaktan mıdır bilmem. Bir ağırlık bir rahatlık bir tembellik ve uyku hali var üzerimde. Göz kapaklarımı tutmam gerekecek nerdeyse ellerimle. Çizgi filmlerdeki gibi duruma uygun hayal baloncukları geçiyor kafamın üzerinden. Hani acıktığında tavuklar falan görürler ya. Ben de yatağıma uzanmış elimde kitabımla görüyorum kendimi..Sanırım biraz uzaklaşmalıyım bu sanallıktan. En azından yarına kadar. Daha fazla dyanamam.
Bu arada herkese duyurulur. Sıcaklarda en güzel içecek su. İhmal etmeyin kendinizi. Ve bol bol su tüketin. Ayrıca şunu da eklemeliyim kışın püfür püfür sigara içmeyi seven ben nedense yazın ve sıcaklarda nefret ediyorum. İçmemeye özen gösteriyorum. Bu bir bırakma başlangıcı da olabilir. Hadi hayırlısı bakalım...

11 yorum:

  1. Canim insallah sicaklar sayesinde sigaradan kurtulursun..Icme yaa cok kotu ogkk..birak sen onu :)

    YanıtlaSil
  2. Bende insallah vesile olur birakmana temennisindeyim
    Ama Haydins once davranmis
    ama gonuller bir olsun yaw

    YanıtlaSil
  3. İnşallah bırakırsın, canı gönülden temennim. Nem durumu nasıl? 45 dereceyi düşünemiyorum İstanbul'da, oy oyy oyyyy.

    YanıtlaSil
  4. Ay ya sana sabır diliyorum cnm nedir 45 derece valla ben sıcağı hiç sevmiyorum ya kendimi senin yerine koydum da aman bol bol su iç.. sigara yı da bırakmana vesile olur umarım ya

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzel, iç ferahlatıcı bir blog burası. İzninle seni de arkadaş listeme ekliyorum.Güzel paylaşımlara...Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Tuğba cım burası da çok sıcak.Farklı değil yani,dün baban la da konuştuk hele İzmir kaynıyormuş.Bol bol sıvı içecekler alın ve SİGARA dan uzak durun.öpüyorum ikinizi de.SİZİ ÇOOOOK KOCVAMAN SEVİYORUZ.

    YanıtlaSil
  7. Serpilcim;
    Gerçekten çok kötü bişey şu sigara bir de bile bile lades yani bizim yaptığımız.sıcaklar bir hayıra vesile olur inşallah canım.

    Serrose;
    Haydins önce davranmış ama olsun gönüller bir olsun dediğin gibi canım.İnşallah başarırız..

    Banucum;
    Burası feci sıcak ama allahtan nem yok.Gerçekten oraları düşünemiyorum bu sıcakla ve nemli haliyle.tanrım dayanılmaz bişey olur herhalde..

    Sevgili Jemand;
    Sabır dileklerin için teşekkür ederim gerçekten burda insanın her durumda sabıra ihtiyacı var.Bol su içmeye çabalıyorum ama tuvalet ihtiyacı hissettirmesi deli ediyor sürekli su içme durumunda.Gerçi ona da alışıyor insan ama bir müddet sonra.çoook içmekte yarar var gerçekten.zaten içmeden duramıyorsun ki..

    Sevgili Maviye yolculuk;
    Bloguma hoşgeldin öncelikle. Seni gördüğüme sevindim.Ayrıca blogumu beğenmene de çok sevindim. Ben de bloguna bakıcam az sonra.Arkadaş listene ekleyebilirsin canım ne güzel bir mutluluk benim için.Yeni yazılarda görüşmek üzere.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Babacım;
    Valla alıyoruz haberleri oralardan hakkaten siz de yanıyormuşsunuz.Hele izmir daha sıcaktır valla izmitten.Siz de dikkat edin sıcaklara su için.Zaten biz içmeden duramıyoruz.Sigaraya gelince de valla zaten iğrenç oluyor sıcakta sigara birbirimizi gaza getirirsek yakında bırakıcaz inşallah.öpüyoruz kocaman.Biz sizi daha kocaaaamaaaannnn seviyoruuuzzzzz...Mutlu kalın..

    YanıtlaSil
  9. zuzucummmm,45 derece sıcaklıkları bende blirim marmaristen. Senind edediğin gibi soğuk su içmek insanı biraz olsun serinletiyor. birde buz gibi suyun altına girip duş almak o kadar iyi geliyorki anlatamam sana.ama sen sakın soğuk suda duş alma hasta olursun valla.inşallah sigarıyı bırakabilrisiniz en çok buna sevinirim.
    öptüümmmmmmmmmmmm
    Elif Dinç

    YanıtlaSil
  10. güzellik sayfanı çok beğendim vede çok duygulandım yaşlanıyormuyum ne sigarasız hayat sağlık demektir ikinizide öptüm sizleri çok seven halanız Nükhet DİNÇ

    YanıtlaSil
  11. Halacım;
    Blogumu beğendiğine sevindim. Artık bol bol okursun. Daha dur bakalım ne yaşlanması ayol:)duygulanmak güzeldir.özleştik de ondan.geleli daha çok olmadı yanınızdan ama bende şimdiden çok özledim valla ama neyse az kaldı gelicez yakında inşallah.öpüyoruz kocaman.seni seviyoruz.en çok da ben tabiki:):)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)