4 Aralık 2008 Perşembe

İnce belli bardakta Cezayir akşamımızın ilk çayı

Eveeett nihayet geldim. Cezayirdeyim. Onca uğraştan sonra vizem ha çıktı ha çıkmadı 3 aylık 5 aylık derken evimdeyim. Öyle yorulmuşum ki bu satırları bile göz ucuyla yazıyorum kapatmaya ramak kala. Stresli ve bol dualı uçak yolculuğumdan sonra yere ayak bastığımda anladım yorgunluğumu. Kendimi sıkmaktan çene kemiklerim sızladı resmen. Neyse ki gece pek uyumadığımdan uçakta biraz kestirebildim. Sonra eve gelirgelmez annemin özenle hazırladığı yemek kaplarını boşaltıp buzdolabına koydum. Zeytinyağlı dolmalar, börekler, zeytin, peynir v.s Neyse ki bir vukaat olmamış. Sadece az da olsa dolmanın yağı torbaya çıkmış kutusundan.
Yerleşim işlemlerini tamamladıktan sonra evimiz için alışverişe çıktık. Carrefour a gittik ama bir de baktık artık bizim alışveriş yaptığımız Carrefour'un adı değişmiş başka bir şey olmuş, hem içi de değişmiş hiç güzel de değil. Sanırım ekonomik kriz nedeniyle kapattılar Carrefour u. Oysa ne de güzeldi son zamanlarda. Bir seviniyorduk ki sormayın. Görünce pek üzüldüm. Doğru dürüst de bir şey kalmamış bayram telaşından da olsa gerek. Başka bir yerden tamamlamak zorunda kaldık alışverişimizi, tabi yemeğimizi yedikten sonra. Çok güzel bir yer keşfetmişti eşim bir arkadaşı vasıtaysıyla ben yokken burger king tarzında. O kadar güzel ki inanamadım ben görünce. Hatta tepesinde kocaman Burger King yazıyor ama tabi çakma burger king. KFC tarzında süper lezzetli tavuk kızartmaları yedik yanında da patates kızatmasıyla. Tıka basa doldu göbüşlerr.. Eve geldiğimizde de aslında elimizi kaldırmaya mecalimiz yoktu ama malum buzdolabı beklemez. Direk giriştim mutfağa. Bir güzel yerleştirdim. Eşimin de yetiştirmesi gereken işi kalmış laptopunda onunla ilgileniyor şimdi. Az evvel bana "bloguna mı yazıyorsun" dedi. Ne güzel böyle yazmak yaa..Cezayir e gelebilmek güzel ama tabi burda olunda memleketin kıymeti bambaşka. Bomboş market raflarını ve çeşit azlığını görünce geldim dedim işte o anda. Türkiye de ne çoook şey var çeşit çeşit. Raflardan seç beğen al. İlk Tansaş a gitmiştik, gelmeden evvel de Migros' a uğradık; aklıma geldi de hey allahım dedim ne bolluk ne bolluk. Ama içindeyken bilemiyor insan. Şimdi yeni aldığım ve annemle özenle kazak aralarına kırılmasın diye yerleştirdiğimiz ince belli bardaklarımızda çayımızı yudumluyoruz yorgunluğumuzu alsın bir nebze de olsa diye. Pek de keyifli böyle içmek. Burada hep sallama çay yapıldığından demlik çay kültürleri yok. Doyasıya içiyoruz evimizdeyken.
Şimdilik bu kadar yazabiliyorum bana artık uyku vakti. Hava değişiminden de olsa gerek sersemlik halleri var. Bir iki güne eskiye dönerim. Yeniden görüşmek dileğiyle..Herkese kucak dolusu sevgiler Cezayir'den:)

10 yorum:

  1. canim cok sevindim
    esin benden daha cok sevinmistir tabii :)
    sevgiler sana kocaman

    YanıtlaSil
  2. Tuğba cım evine hoşgeldin.Yiğit inde gözü aydın.Yolculuğununda iyi geçtiğine sevindim.Bolluğun olduğu yerde sıkıntınında büyük olduğunu unutma.ÖPTÜM İKİNİZİDE........

    YanıtlaSil
  3. Evine hoşgeldin Tuğbacım...

    YanıtlaSil
  4. çok haklısın hasret çekmekte, insanın kendi kültüründen uzak düşmesi çok acı bir şey. ama ne güzel kendince pozitif yönlerini de yakalayıp olumlu açılardan bakarak hayatın tadını çıkarmayı biliyorsun:) ve evet. sallama çay gibisin diye bir laf vardır bizim arkadaşlar arasında kullandığımız. çayın sallaması çay değildir, çay demleme oldu mu çaydır; içmeye doyum olmaz:)

    YanıtlaSil
  5. Hadi bakalim kavustun sonunda esine :)
    Gozunuz aydin!

    YanıtlaSil
  6. Sergülcüm;
    canım teşekkür ederim canım. ancak yazabiliyorum toparlanma faslı falan.öpüyorum canım..sevgiler

    Babacım;
    hoşbuldum babacım.yolculuk güzel geçti uykusuz olduğum için uyudum biraz. ama türbülans vardı bu sefer çok sallana sallana geldik valla.öpüyorum hepinizi kocaman.

    Alevcim;
    hoşbulduk canım. teşekkür ederim.öpüyorum.sevgiler

    Sevgili Ekin;
    söylediklerinde çok haklısın memleketten uzak kalmak zor.ama güzel yanlarını da yakalamak gerekiyor.önemli olan bu. ilerde anlatacağım güzel bir hikayem var bu da beni mutlu ediyor.çay konusunda da katılıyorum.sevemedim gitti şu sallama olayını. ama burda demleme bilmiyorlar o yüzden alıştık.evde demliyoruz güzelce.içmeye doyum olmuyor gerçekten.sevgiler.

    Serpilcim;
    canım teşekkür ediyorum. kavuştuk sonunda evet.yeni yazılarda görüşmek üzere canım. sevgiler

    YanıtlaSil
  7. süperrrr cezayir de ince belli bardakta çay keyfi harikaa,evine eşine kavuşmana sevindimm :)))

    YanıtlaSil
  8. Canım ne oldu, yazmıyorsun artık hiç blog. Cezayir'e geldin diye moralin mi bozuldu yoksa???
    :(

    YanıtlaSil
  9. Elifcim;
    güzel sözlerin için teşekkürler canım. iyiki almışım ince bellileri valla çay içmek süper bir keyif oldu.sevgiler sana..

    Canımcım,pufum,aşkım;
    hiç olur mu yahuu fırsat mı oldu yazmaya..yazacak çok şey de var ya toparlamak gerek. yavaştan tempoya girerim ben.sen merak etme..o zaman da oo ne çok yazmışşsın diyeceksin bak söyliym şimdiden..mucks

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,

    Bir arkadaşım Cezayir'den Venedik Murano işine benzer bir yüzük getirdi...internet'te araştırdım ancak bulamadım ilgili bir yer. Sizin bilginiz var mıdır Cezayir cam işçiliği hakkındı?
    Şimdiden teşekkür ederim.
    Sevgiler
    Ece

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)