28 Aralık 2008 Pazar

Likrasız çorap, karsız soğuk, şekersiz çay, ağaçsız yeniyıl ve ayakkabısız elbise

Bugün yine hava buz gibi. Yani aslında biraz abartıyorum daha önceki soğuklardan daha ılık bir hava var ama ben üşüyen bir insan olduğum için çok da farketmiyor aslında. Yalancı de bir güneş var tepemizde gülümseyen. Yalancı işte gören de bizi sıcacık ısıtıyor zannedecek. Hiç Afrika gibi değil yaa kutup gibi buralar.

Lahana modunda dolaşıyorum. Yeniyıl dileklerimde de yazdığım gibi hayatımın geri kalanını her mevsim yaz yaşanan bir yerde geçirmek istiyorum. İncecik giysilerle, soğanın üzerindeki zar gibi, ya da yumurtanın; lahananın kalın kabukları gibi değil. Komik bir benzetme oldu ama yumurtalı, soğan kokulu; zar deyince külotlu çoraplarım geldi aklıma yeni aldığım. Kışın çok üşüyen bir insanım ben. Daha doğrusu sanırım ben biraz da mutantım. İnsanları görüyorum da kışın bile ipince giyiniyorlar öyle. Vitrinler de çok da kalın olmayan tiril kollu penyeler. Ben onları giysem donarım herhalde. Ama şimdilerde eskisinden daha az üşüyorum diyebilirim. Yine de tedbir amaçlı üşüyorum diye küçük bir dükkandan külotlu çorap aldım. Bugün de giyeyim dedim ayy tanrım ne eziyet ne eziyet. Çorap likrasız çıktı. Meğer ben likralı çorapların rahatlığına nasıl da alışmışım öylee. Yukarı çekeceğim çorabı diye telef oldum. Kazık gibi estetik yoksunu bir çorap çıktı çıka çıka. Ben ne bileyim böyle olduğunu. Türkiye de şimdiye kadar hiç böyle birşey gelmemişti başıma. Öyle kozmetik ürünleri satan, küçük bir dükkandan almıştım oysa. Gülmekten öldüm. Bazı şeylerin kıymeti gerçekten kaybedilince anlaşılıyor demek ki. İşte bir dandik çorap bana bunu iyice belletti.

Türkiye'den konuştuğum herkes, okuduğum çoğu blog, izlediğim bütün haberler kar dan ve soğuktan bahsediyor. Burada ise soğuk var ama kar yok. Geçen sene kar görmüştük. Ama hangi aydı hatırlamıyorum. Hemencecik kendini gösterdi gitti görücüye çıkar gibi. Şöyle lapa lapa yağsın istiyorum ben. Hem de yılbaşı akşamı. Yeni yıla karsız girilir mi hiç yahu..Gecenin geç saatlerinde çıkıp kardan adam yapılır benim bildiğim. Yağğ yaağğğ kaaarrrrrr:) Kıskandırma beniiiiii bak herkes kar topu oynuyor.Bir de çam ağacı tabi olmalı ışıl ışıl. En tepesinde de benim ağacımın güzel bir melek olmalı. Evimin başköşesinde durmalı ve içimi aydınlatmalı. Çok istiyorum bir yılbaşı ağacı altında bir sürü hediye. Ama yok işte..Üç sene evvel Ankaradaydım yılbaşında teyzemlerde. Kocaman bir ağaç vardı süslemişlerdi ooohh süperdi. Şimdi yine süslerle kocaman ağaçlarını. Teyzem yine döktürür valla favalar, dolmalar, zeytinyağlılar, iç pilavlar.

Büyük bir istekle bekliyorum yılbaşını ve kar yağmasını. Evimizin bahçesinde birikir belki biraz. Bir de bir sürü dilek diliyorum her gün içimden. Dilek ağacım olsaydı şimdiye dalları aşağıya inmişti herhalde. Dilek ağacımın altında, pencerenin dibinde, hediyelerin hemen yanıbaşında elimde şarabım; sevdiğim yanımda ve tabi ailem ve dostlarımla girmek istiyorum yeni yıla. Bu tablo gerçekleşmese de benim hep aklımda, düşümde. Fotoğrafları bekleyeceğim artık heyecanla. Ben de şekersiz çay içme çabalarıma devam edeceğim. Kendimi arada kandırıp sanki görmüyormuş gibi yapıp çocukça, çekine çekine bir tane içine atarak bir çırpıda. Sonrada hiçbir şey yokmuş gibi havaya bakıp masum bir tavır yakınıp yazmaya devam ederek.

Geçtiğimiz perşembe arkadaşım geldi eve. O günü onunla geçirdim. Yazılarımdan hatırlayacaksınız adı Sarah. O güne dair fotoğraflarla yazımı bir başka zaman yazacağım çünkü fotoğraf makinamı evde bıraktım. O gün Sarah bana güzel bir yerden bahsetmişti. Alışveriş mağazası. Adı da Fashion Planet. Gece 22:00 a kadar açıkmış. Akşam yemeğimizi yedikten sonra eşim bizi sarah'nın tarifiyle oraya götürdü. Tek katlı büyük bir mağaza. Bayan, erkek ve çocuk giyim üzerine. Bir de ne göreyim Zara'nın outlet mağazası. Deli oldum. Çok sevindim anlatamam. Çok süper şeyler vardı. Yani tabi Türkiye de daha harikaları var ama buraya göre gerçekten hepsi çok güzel ve son derece güzeldi. Ne de olsa Zara tabi. Mango dan sonra artık Zara mız da var yani. Oradan eşime bir tane polar mont bir tane de baklavalı güzel bir hırka aldık, bana da iki tane elbise aldık. Biri siyah v yakalı, biri de yeşil yuvarlak yakalı. Yün elbiseler. Hani yılbaşı gecesi program yapar da bir yere gidersek diye. Ayy sonra eve gelince aklıma geldi. Benim burada hiç topuklu ayakkabım yok. Bu sefer yine unuttum getirmeyi yanımda ayakkabılarımı. Dedim yuuh yani bana bu kadar da mı unutur insan. Balık halime döndüm yine. Zaten benden olsa olsa çiklet balığı olurdu herhalde. Şimdi elbisem var ama altına giyecek ayakkabım yok. Burada her zaman topuklu giymek mümkün olmuyor tabi. Kırk yılda bir. Yani buraya geldiğim neredeyse iki sene olacak daha bir defa giymedim. Tabi kampta topuklu ayakkabı giymek için aklımı yitirmem gerekir sanırım. Daha allaha şükür o dereceye gelmedim.

Geriye kalan son 3 gün. Sonra bir rakam değiştiriyoruz hayatımızda da bazı şeylerin değişeceğini umarak güzel dileklerle. Herşey yeniyıl da gönlünüzce olsun. Mutlu kalın.

Not: Pinocum benden de sana bir armağan şarkı olsun istedim. Ankara'nın karlı günlerine ithafen. Ben yağmasını çok istiyorum ama Ankara'da çok yağıyormuş duyduğuma göre. Yağmasın artık işte orda kıskanıyorum ben bananee:):) Sevgiler sana..


15 yorum:

  1. Keyifle okudum yazdıklarını. Umarım gelecek yıl güzel bir yılbaşı ağacın olur ve belki Türkiye' ye dönmüş olursunuz. Ve belki o zaman o minik melek ağaçta değil de senin karnında ya da kollarında olur :) İyi ve mutlu seneler...

    YanıtlaSil
  2. Bende ilk geldigim sene calismadigimdan sadece spor seyler aliyordum burada ve getirmistim..Ani bir yer gidilecekse sasirip kaliyordum..Gerci hala oyleyim..Yarisi orda burda kiyafetlerimin, bavula sigmayanlari birakiyorum filan..Acinacak haldeyiz!!
    Iyi yillar canim 2009 hep guzel seyler getirsin sizlere..

    YanıtlaSil
  3. Bende çok üşüyen hatta elinde eldiven vs. varken bile moraran bir insanım:)))O yüzden çok iyi anladım senii...Umarım kar yağar sizin oralarada...MUTLU YILLAR dilerim şimdiden:))

    YanıtlaSil
  4. Zuzucuğum 40 yılda bir topuklu giyiliyor diyorsun burda. 2 senedir de hiç giymemişsin. Daha 38 senen var önünde. Rahat ol sen, spor ayakkabılara devam :)

    YanıtlaSil
  5. Handecim;
    Bende büyük bir istekle umuyorum ki gelecek yıl yılbaşı gecesinde ağacıma bakmaktan kendimi alamayayım ve sevdiklerim de yanımda olsunlar.Türkiyeye dönme ihtimali az biraz zayıf ama hayat bu belli de olmaz.2009 bir süpriz yapar bakarsın bize:)Ve belki o zaman daaa minik melek içimde büyüyor olur inşallaah dediğin gibi canım.Çok tatlısın yaa çok güzel söylemişsin.Sana da mutlu seneler canımmm:)

    YanıtlaSil
  6. Serpilcim,
    Burda normalde kokoş olan ben bir saldım kendimi bilsen deli oluyorum bazen.Ben çocukluğumdan beri bakkala giderken bile kıyafet değiştiren insanımdır.Annem bayılırdı artık onu giyip onu çıkartırken aynanın karşısında.Hala da öyleyim ama giymeye giymeye üşenir oldum sanki artık giyinmeye.Evde öyle esince arada süsleniyorum falan ama.Keşke hep gidilecek bir yerler olsa da kokoş olsam diyorum canım.Sana da iyi yıllar canım.Mutlu kal..

    Banucum;
    Ayy ne güzel benden bir tane daha varmış:):)ben de tek kaldım sanıyordum türkiyede cıbıl cıbıl bayanları görünce komaya girdim resmen.Ne kadar öyle olmaya çalışsam da başaramadım.Üşümeye devam:):)üşümeye razıyım ama yeterki kar yağsın canım:)Mutlu yıllar sana daaa:)

    YanıtlaSil
  7. Tarçınım;
    Spor en rahat giyim valla.Ama bu kadar da rahat olmamak gerek dimi ama:) önümdeki 38 yılda ne kadar giyeceğim çok merak ediyorum valla.Şimdiye kadar da zaten çok giymiş sayılmam ama yani türkiyeyi kastediyorum.Bir çalışırken işte giydim o da uzun sürmemişti zaten:)muckss

    YanıtlaSil
  8. umarım güzel güzel yağar kar ve dileklerin gerçek olur.Umarım sağlıklı ve mutlu bir senede yine görüşürüz:)

    YanıtlaSil
  9. Canim Tugba, guzel yorumlarin icin cok tesekkur ederim, haklisin hem de sonuna kadar :))

    Sana yeni yilda bol bol kar ve guzel gunler diliyorum :)) Biliyor musun ben yaz gunu bile lahana gibi dolasabilme yetenegine sahibim :)) Cabucak isinsin havalar ve sen hic usume yeni yilda :))

    Mutluluk saglik ve basari hep seninle olsun yeni yilda :)) Kocaman opucukler :))

    YanıtlaSil
  10. Tugbacım,

    Yeni yıl çok mutlu keyifli gecsin..

    YanıtlaSil
  11. Güldemcim;
    Önümüzdeki bu güzel senede görüşeceğiz inşallah canım yüzümüzdeki kocaman gülümsemelerimizle.Belki yine gider kocaman köpüklü bir türk kahvesi sefası yaparız ne dersin?tüm dileklerimizin gerçek olması dileğiyle.Sevgiler

    Moonishciğim;
    Canım.Sen de bendensin yani ne güzel:)ben de yazın bile üzerime bişey almadan yatamayanlardanım:)heehe bunun üzerine uzun uzun konuşabiliriz seninle:)Yeni yıl da sıcak bir memlekette olmayı diliyorum en çok.Dediğin gibi hiç üşümemek için.Hep sıcacık olsun diye.Yeni yıl tüm güzellikleriyle gelsin bizlere.Kocaman öpüyorum ben de. Sevgiler

    Tanyacım;
    Ben de yeni yılın süper güzel geçmesini diliyorum canım. Güzel yorumun için teşekkürler.Bizim için de eğlenin.Kocaman sevgiler:)

    YanıtlaSil
  12. Tuğbacım öncelikle yeni yılını kutluyorum tüm kalbimle...

    Bende senin tam tersin pek üşümem. Kışın bile kısa kollu işe gelmişliğim vardır ama üzerime mont giyerim :) o kadar da değil. Üst süte giyinmeyi sevmem külotlu çoraptanda nefret ederim hele yünlüyse aman aman uzak dursun benden :)

    Kar yağsın ve yeni yıla gülümseyerek girin... Sevgiler, kocamannn

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Tuğba:)
    Yeni yıldan ne güzel şeyler istemişsin öyle...
    Bilmeden benim isteklerimi de dillendirmişsin...Hoş, yazını okuyana kadar bunları istediğimi bende bilmiyordum, ama şimdi eminim...İstiyoruum:)
    Tüm istek ve hayallerinizin gerçekleşmesi, umutlarınızın yok olmaması dileğiyle eşinin ve senin yeni yılınızı kutlarım...
    Kömür'ün iyi olmasına da çook sevindim:)

    YanıtlaSil
  14. Üstteki yazıyı ben yazdım ama bi yanlışlık yapmışım ki adsız diye yayınlandı, düzeltiyorum:)

    YanıtlaSil
  15. Tuğbacım bu yılbaşı Lezlz teyzen yine döktürmüş ama,dedenin sabaha karşı rahatsızlanması ve hastaneye yatması bütün programı altüst etti tabii.Yılbaşımız senin anlayacağın,tatsızdı ama dedenin iyi haberleri sevindirdi heğimizi.Sonra dün çıkardık hastaneden akşamda kutlayalım dedik ama yine de buruktu.Yine de hep birlikte olmak mutluluk vericiydi,çünkü öyle hazırlamıştık kendimizi.MUTLU YILLAR,SAĞLIKLI VE HUZUR DOLU OLSUN.Sevgilerimle.....

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)