19 Mart 2009 Perşembe

Ahh Cezayir Ahh

Neden böyle bir başlık yazdım bilemiyorum ama öyle geldi içimden işte bu sefer. Havalar yine maşallah iki gündür harika. Bir görseniz tam bahar havası. Ne sıcak ne soğuk yani. Yarın buradaki Cezayirli arkadaşım ve ailesiyle piknik yapmayı düşünüyoruz. Bugün bana mesaj yollamış yarın piknik yapalım mi ne dersiniz diye tabi biz de çok sevindik özellikle de gezme meraklısı olan ben. Tipaza diye bir yer var burada daha evvel görmemiştik. Eğer yarın hava durumu bize kıyak geçerse oraya piknik yapmaya gideceğiz. Bir güzel haber de cumartesi günü de ben Sarahlara gideceğim ve birlikte Cezayir gezisine çıkacağız. Hafta içi olduğu için dolaşmak güzel olacak. Çünkü biz hep bildiğiniz gibi hafta tatiline denk geliyoruz doğru dürüst tanıyıp öğrenemiyoruz. İnşallah cumartesi günü gün boyu güzel yerleri dolaşacağız. Hatta bir müze var bildiğim orayı da görmek çok istiyorum hatta belki bir de hayvanat bahçesi. Ben yine ailemizin fotoğrafçısı modunda makinem boynumda dolaşacağım. Yanıma fransızca konuşma klavuzumu da almayı ihmal etmiyorum tabiki. Az biraz pratik yaparım sanırım. Vizem dolduğu için de ve bana yanlışlıkla aile vizesi yerine çalışma vizesi alındığından dolayı vizem uzatılamadığı için yine Türkiye maceralarım başlıyor. Nisan 2 de çıkış yapmam gerekecek. Daha bilet almadık ama ya 1 nisan ya da 2 nisanda Türkiyede olacağım. Yine heyecan dorukta. Şimdiden gidiş stresi midir uçak stresi midir ayrılık stresi midir bilmem bir uçuk bile çıkarttım. Iyy böyle iğrenç iğrenç gitmesem bari hemencik geçse..
Uzun zamandır Cezayir ile ilgili yabancı siteleri araştırıyorum. Birkaç tane güzel site buldum tabi güzel fotoğraflar da buldum. Merak edenler ve görmek isteyenlar için işte sevdiğim Cezayir fotoları ; umarım siz de seversiniz..


Casbah dan bir kare.
Burası sanırım Casbah a giden yoldaki binalar.
Burası size daha önce de fotoğraflayarak gösterdiğim cami Kechioba. ( tam böyle mi yazılıyor bilemiyorum doğrusunu bulunca hemen düzelteceğim)


Cezayir merkezdeki binalardan genel bir görünüm.
Başkent sokakları..


Burası da El Aurasi oteli. Bizim havuz için geldiğimiz otel. Havuz pek bir küçük gibi ama aslında bayağı geniş ve güzel.

Burası da Notre Dame d'afrique kilisesi henüz göremediğimiz ve yerini bilemediğimiz. Ama son derece güzel görünüyor.
Yeni fotoğraflarla tekrar görüşmek dileğiyle..Mutlu kalın.

10 yorum:

  1. bilmiyorum orda yaşamak nasıl bişi ama bence uzaktan oldukça etnik kokulu bir yer...Allah ağız tadı versin...

    YanıtlaSil
  2. Cezayır sandıgımdan daha gelısmıs:)
    ozaman sana Türkiyeye hosgeldın dıyelım :)
    sevgiler..
    Pırıltılı cadı..

    YanıtlaSil
  3. yine mi yaaa @:(((((((((((((((

    kiskaniyorum ama yaaaa :((
    neyse gule gule git gel
    optum cok

    YanıtlaSil
  4. aaa yine mi yolculuk:) ne güzel:) hayırlısı şekerim:)

    YanıtlaSil
  5. aaaa ama olmaz ki canım, bi ayağın Türkiye'de Tuğba :)) Güzelce git, gez, vizeni al, gel :) Fotoğraflar güzel, değişik bir havası var sanki.. Bir de sen Cezayir'den bahsedince benim aklıma hep Uçurtma Avcısı geliyor nedense :)
    Öptümmm...

    YanıtlaSil
  6. Komşu kapısı yaptın sen burayı yahuu :) Bak kıskananların çok gurbetten :)

    Havalar güzel giderde şöyle kız kıza bişeyler yer, gönlümüzce gezeriz Tuğbacım ha ne dersin? Belki sinemaya bile gideriz!

    YanıtlaSil
  7. OOo kuzum gel yavrus..THY kalkındı valla sayende:)bu arada buralarda havalar buz oraya aldanıpta zibidi gelme:-))

    YanıtlaSil
  8. Canim simdiden hayirli yolculuklar sana :)) gelmis bile zaman :) fotograflar muhtesem, senin cektiklerini de merakla bekliyorum :))

    YanıtlaSil
  9. Hemşehrim;
    valla burda yaşamak güzel aslında biz başkente şimdilik uzağız diye zor biraz ama burda kalmaya devam edersek yakında olucaz o zaman daha iyi olucak inşallah..amin canım en önemlisi ağız tadı zaten sağolasın:):)

    Pırıltılı cadı;
    canım teşekkür ediyorum. az kaldı gelmeme.telaşı sarıyor yavaştan..cezayir evet dediğin gibi sanıldığından daha güzel ama çok da gelişmiş değil. tabi mahrumiyet bölgesi de değil.yaşamadan anlamak zor.ama seviyorum ben burayı:):)

    Sergülcüm;
    kıskanma sen yaaaaa:))
    valla böyle git gel ekonomik olrak külfet canım yaa.ama mecbur oluyorum.vizemi yanlış almışlar kalamıyorum daha fazla.yoksa aslında böyle her ay hem güzel hem de dediğim gibi masraf.hayırlısı olsun bakalım. öpüyorum canım.

    Güldemcim;
    canım ben yine düşüyorum yollara valla yaa.yolların daimi elemanı oldum yani git gel..öptüm canım

    Nazocum;
    valla canım yaa hakkaten dediğin gibi oldu bir ayağım orda bir yanımın da orda olduğu gibi.özlem gidermek çok güzel böyle aslında.ama tabi zor.vize işlerim hayırlısıyla yoluna girsin de gitmeye mecbur olmak zor yoksa her istediğinde gitmek güzel tabi:)aynen senin dediğin gibi ya ben de o kitapları düşünüyorum burada olduğum zamanlarda hep.cezayir denilince:)güzeldi çok ama ya hala etkisindeyim..

    Alevcim;
    komşu komşu huuuu;
    valla kıskananlarım çok yahu..aman nazar değmesin.bilseler her uçak yolculuğunda yarı ömrümün gittiğini:)havalar güzel olsun diye dua ediyorum o zaman çok güzel olacak inşallah canım..sevgiler öpücükler

    cicim;
    valla thy kalkındı ama biz nolduk allah biliyor yani..zibidi gibi gelmem merak etme.ama az şey getiricem bu sefer.artık evden takviye yaparım hehee.öptüm şeker.künefeleri unutmayalım ok:)

    Moonishcim;
    teşekkür ediyorum canım..şu yolculuğu da atlatalım da gerisi allah kerim yani:):)yenilerini de yükleyeceğim yakında canım..öptüm

    YanıtlaSil
  10. merhabalar ben ummanda yasiyorum santiyeciyiz :) cezayir nasil bir ulke bana bilgi verebilirmisiniz siz ne is yapiyorsunuz is teklifi aldik cezayirden canbebe fabrikasi mudurluk degermin sizce tu gurbetcilere sevgiler :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)