5 Mart 2009 Perşembe

Annem döktürdü yinee

Gribal nedenlerle bir müddettir yazamamıştım bloguma. Bir de üstüne internetimiz yoktu iki gün de o yüzden kaybettim. Her gün yazmaya alışınca öyle zor oldu ki aklım hep blogumdaydı. Havalar bir sıcak bir soğuk olduğu için önce eşim sonra ben şifayı kaptık. Neyse ki antibiyotik ve vitaminler eşliğinde geçen günlerden sonra şimdi iyiyiz. Üç gün yattım. Dinlenmek iyi geldi. Bir günde bir kitap bitirdim yine. Uçurtma Avcısının yazarının Bin Muhteşem Güneş adlı kitabını okudum. O da Uçurtma Avcısı kadar güzeldi. Yine ağlamadan duramadım. İçime işledi kitaptaki tüm yazılanlar. Nasıl da acı bir hayat ve ona rağmen güzel bir hayat uğruna savaşımlar. Bir kere daha anladım ne kadar şanslı olduğumuzu bu hayatta.

Bugünlerde havaların gündüzleri güneşli olması sebebiyle içime yine bahar sevinci doldu. Ama sonra gürül gürül yağan yağmur ve delicesine esen rüzgar bahar umudunu aldı götürdü. Şimdi yine kış hallerinde lahana modundayız.

Anneme gitmeden önce Bayan Baykuş'un özenle diktiği tığ işi çantayı göstermiştim yaparım sen gelene kadar demişti. Gittiğimizde çoğu bitmişti bile. Sadece birleştirmesi kalmıştı. Onu da görmek güzel oldu annem yaparken. Bu arada güzel çanta fikri için ben Banu'ya yeniden teşekkür ediyorum çok güzel şeyler yapıyor yeni yeleğini de pek beğendim ayrıca kolyelerini de çok seviyorum çok tatlılar. Zevklerimiz çok benziyor. Sevgiler burdan ona..

İlk hali böyleydi işte. Bana da öğretti annem bu modelleri nasıl yapacağımı. Kare olanı anladım. Biraz biraz yapmaya da başladım. Bakalım devamını getirebilecekmiyim. Bence harika işler çıkartılabilir mu motiflerle.

İştee çantamın bitmiş halii. Ben çok sevdim. İçi de kocaman. Renkleri de çok şeker..Askılarını başka bir çantamdan çıkartıp buna diktirdim bir müddet kullanacağım eğer rahat edemezsem belki bir dahaki gidişte farklı bir askı yapabilirim. Bu arada çantamın aynısından Kavak Yellerindeki Su da görmüş annem. Ben hala bakamadım netten izleyecektim. Çok merak ettim. Sanırım onunki yandan askılıymış:)

Bu da sevimli ponponlarım. Bunları ben istedim fermuar kısmında dursunlar diye. Aslında daha bile çok olsunlar istedim ama öyle de çok deli işi gibi olur diye vazgeçtik iki tane yaptık. Ponpon yapması da pek kolaymış. Yeni bir sistem geliştirdik eskiden yaptığımız gibi kartondan yuvarlak keserek yapmadık. Direk elimizde parmağımıza sararak yünleri yaptık pufidik oldu bayağı..

Bu da çantamın içi. Evdeki yeşil renkte bir kumaştan astar diktirdik. Gayet de güzel oldu. Yalnız içine cep yapamadık fırsat olmadı ben burada yapmaya deneyeceğim sanırım başarabilirim..Umarım siz de benim kadar sevmişsinizdir benim gökkuşağı çantamı. Anneme de bir kere daha teşekkür ediyorum burdan. "Zuzucum harika bir çanta yapmışsın banaaa süpersin seennnn..Babam da kıskanmasın sakın o da bize gelirken harika sigara börekleri sardı bu hafta kızartacağım. Babacım sen de süpersiiiinnnn..Öptük..."

23 yorum:

  1. Çantan çok güzel olmuş canım iyi günlerde kullan.Anneninde ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. bayram şekeri gibi olmuş nefisss :)

    YanıtlaSil
  3. renkler super cok canlii
    ellerine saglik annenin sevgiler kocaman

    YanıtlaSil
  4. Çok şeker olmuş canım annenin eline sağlık. Sende öğrendiysen yenilerini yaparsın artık :)

    YanıtlaSil
  5. Çanta çok güzel de ben asıl annen ne mamalr verdi yanına, ne yemeklerle döndün eve onu merak ediyorum. Börekler, sarmalar :))

    YanıtlaSil
  6. çanta çok şahane olmuş annenizin eline sağlık özellikle renkleri çok güzel.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Evet bende gordum Kabak Yellerindeki Su'da ayni cantayi..Banu yazmisti blogunda zara'da varmis ayni canta'dan o satin almistir kesin..
    Seninkininrenkleri de cok guzel canim..gule gule kullan gokkusagi cantani :)
    Anneciginin ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  8. Çok cici cıvıl cıvıl bir çanta olmuş, baharın renkleri gibi.
    İyi günlerde kullanman dileğiyle...
    Bence seninkide çok gzel olacak öyle hissediyorum.

    YanıtlaSil
  9. şık olmuş hemşerim...Annenn ellerine sağlık sende iyi günlerde kullan...Annenin bu çantayı yaparken neler hissettiğini öyle iyi anlıyorum ki annemde ben gidince istediklerini sıralarken ben yaparım ben alırım der...Öyle tatlılarki:)

    YanıtlaSil
  10. Kıskandım valla,dediğin gibi bizim sigara böreklerinde hiç görüntü yok.Bakalım böyle bir örnek börek kim sarar.Bir kızartta görelim sigara böreklerini.Şimdiden afiyet olsun.ŞAKA ŞAKA,Öptüm ikinizi de.BYE BYE...........

    YanıtlaSil
  11. tubacım bende yaptım aynısından:) yani annemle yaptık:) ama henüz istediğim gibi bir sap bulamadım,tamamlayınca yayınlıycam:)
    seninki süper olmuş annenin ellerine sağlık,iyi günlerde kullan canım:)

    YanıtlaSil
  12. hayatım senin bende mail adresin yokmuş:)

    YanıtlaSil
  13. aaaa süpersonik bişi buuu...
    renkler harika. tam baharlık yazlık. güle güle kullan anneciğinin eline sağlık.
    ay dur bende yapıcam :)

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Adaşım defdefimizin annesi;
    beğenmene sevindim canım..teşekkür ederim sanaaa..

    Mavi bahçeee;
    sana da çok teşekkürleerr..böyle güzel şeyler duyunca çok mutlu oluyorum eminim annem de çok sevinmiştirr..sevgiler

    Fundacım;
    gerçekten bayram şekeri gibi değil mi benzetmene bayıldımm.teşekkür ederim canımm

    Özlemcim;
    teşekkür ediyorum canımmm sana daa..

    Sergülcüm;
    renkleri iç açıcı çok..ilk başta çok cart gibi gelmişti ama şimdi çok seviyorum kullandıkça güzelleşti sankii.sevgilerr

    Alevcim;
    teşekkür ediyorum canım sana da.annem izmitteyken kare olanın örneğini öğretti bana orda denedim de güzel oldu.umarım şimdi unutmamışımdır..başarabilirsem yeni çantalar örebilirim yaşasııınn..öptüüüm senii..

    Handecim;
    canım beğenmene sevindim.annem bu sefer dolma vermedi yanımıza çünkü orada baya yedik..ama ayva reçeli yaptı verdi koca bir kavanoz sonra babam sigara böreği sardı bize.ben dayanamadım tahin pekmez bile getirdim:)akşamları homini homini götürüyorum..

    Elifcim;
    teşekkkürler güzel sözlerin için..beğenmene sevindim..

    Serpilcim;
    ben hala göremedim şu dizideki çantayı yaa merak ediyorum çook.banu demişti evet 100 tl ye satıyorlarmış ne pahalı maliyeti hiç pahalı değil valla ya..el emeği yapmak en güzeli..gökkuşağı çantamı beğenmene sevindim canımm..teşekkür ederim..öptüm kocaman..

    Özicim;
    aynen dediğin gibi yaa baharı yaşatıyor insana..yazın hele cıvıl cıvıl olur ama tabi yün yaa yazın kullanmak zor ama ben deliyim belki dayanamam kullanırım heehe..öptüm kocaman.teşekkürleer

    Hemşehriimm;
    çantamı beğenmene sevindim..kullandıkça daha çok seviyorum ben de..annem canım sağolsun hep istediklerimi yapıyor.uzakta olmanın da avantajı tabi heehe ama hep böyleydi benim için zaten bir dediğimi iki etmediler hiç canlarım..iyiki varlarr..sevgiler sana daaa..öptüm

    Babacım;
    sen sakın kıskanma ben kızartmak için börekleri dolaptan bir çıkartayım dizicem de onları sırayla ki bir boy olduklarını görsün arkadaşlarım..ellerine sağlık vallahiii.yeme de yanında yat yanii..öpüyorum kocamannn

    Güldemcim;
    aaa sen de yaptın demek ne güzel. sen de güle güle kullan o zaman çantanı canım..koy da bloga görelim yahuuu..çanta sapımı ben eski bir çantamdan çaldım güzel de oldu kullandım bugün pek rahat sen de de varsa öyle birşey değerlendirebilirsin.ben de annem bugün senin şalları anlattım pek güzel bolero gibi hani simli.belki ondan yapar banaaaa..bu arada mailim tugbatekeli@gmail.com blog da da var canım zaten..öptüm kocaman.lüle saçlı prensini de öpüyorum..

    YanıtlaSil
  15. Duygucum;
    çok tatlısın yaa teşekkür ederim..beğenmene sevindimm..öpüyorum kocaman..

    YanıtlaSil
  16. Oooo gülüme bak senn...helal vallaaa..bende istiyorum bundannn...:-))

    YanıtlaSil
  17. tağbacım çanta bir harika. rengarenk senin gibi :) bir rica şu kelime doğrulamayı kaldırsan !

    YanıtlaSil
  18. Pınarcım;
    gül'ün döktürdü valla aynen.heeh iletirim şeker derim pınar da istiyor diye heee..ben de başarırsam sana yaparım bir tane canım aşkolsun yaneee:):)

    Fullhouse;
    beğenmene sevindim canım çantamı.teşekkür ederim çok tatlısın.bu arada kelime doğrulamanın yerini bulursam kaldırıcam canım söz..şimdi araştırmaya başlıyorum..sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Çanta çok harika olmuş annenizin ellerine sağlık ve sizde güle güle kullanın..

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Derya;
    çok teşekkür ederim sana.beğenmene sevindim..sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Ben bunu şimdi gördüm, döktürmüş annem gerçekten, birde bu renginden mi yapsam ne? Ellerine sağlık en güzel günlerinde kullan:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)