29 Nisan 2013 Pazartesi

Minik salyangozun hayatının bir dakikası

Bu sıra bizim buraları terk etti yine bahar, kışa mı döndük nedir? Yağmurları çok severdim eskiden ben ama artık sevmiyorum demek istiyorum. Burada yağmurlar başlayınca bitmiyor, çok inatçılar. O keskin inatlarıyla daha sıkı tutunmak istiyorlar yeryüzüne hiç gitmemecesine. Yağmurların en güzel tarafı toprağı misler gibi kokutması, güneşle birlikte yağınca o sihirli gök kuşağını bize göstermesi ve tabi minik salyangozların dünyamıza adım atmaları. 

Bu kasvetli ve biraz da soğuk zamanları elbette kitap okuyarak geçirmeye çalışıyorum. Bugün kış ruhuna epey bir bürünüp sıcak çikolata bile yaptım kendime. Ruh halim havaların etkisiyle nasıl bu kadar da çabuk değişiyor anlayamıyorum. İçimde durmadan dönen bir topaç var sanki ve midemi bulandırıyor. 

Fotoğraf çekmek yağmurlu zamanlarda zor da olsa eğlenceli oluyor. Minik bir belgesel çektik yağmur sonrasında. Minik salyangozumuzun hayatının bir dakikasına göz atmaya ne dersiniz? Onların da kendilerine göre hayalleri vardır belki de kim bilir? Bence en büyük korkuları da gelip birilerinin üzerlerine basacak olması korkusu. Ne kadar önüme dikkatlice bakıp onların yol üzerinden kaldırsam bile bazı zamanlarda içimi acıtan o ezilme sesiyle irkiliyorum. Doğa çok enteresan ve insan oğlu da çok cani. Keşke daha çok görebilsek böyle yakından onların hayatlarını belki o zaman daha yakın hissederiz kendimizi onlara.

İşte minik videom umarım seversiniz. 


Yeni videolarda görüşmek dileğiyle. Mutlu kalın. 

8 yorum:

  1. yağmurlar şehrinde doğdum ben de :)
    Trabzonda nerdeyse her gün yağmur yağar..
    o yüzden güneşe hasret büyüdüm :)

    YanıtlaSil
  2. makro lens mi aldınız kuzu siz? instagramdaki fotoğraflar da süperdi onları da eklesene :)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar blogunuzu az önce tesadüfen gördüm. Ben Betül Ankara'dan yazıyorum. Çok güzel paylaşımlarınız olmuş. Grafikerim ve fotoğraf çekmek benim de tutkum. Minik salyangozu severek izledim. Gezmek, görmek, yerinde yaşamak imkanım yok şu an. Ben de bilgisayar başında geziyorum. Buradan size sevgiler, selamlar... Betül AŞKAR...

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Merve;
    Yağmurlar sizin oralarda pek güzel diyorlar hep duyuyorum merak da ediyorum doğrusu. Yine de çok yağmasından bunaldık biz fazlasıyla güneşe hasret yaşıyoruz biz de aynen:):)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Saçaklı;
    eveeeet makro lens aldık biz telefonumuza oradan çekiyoruz bunları pek eğlenceli oluyor:) instagramdakileri de ekleyeyim olur:)öptüm

    YanıtlaSil
  6. eratasarım2012,Betül,
    bloğu bulmanıza çok sevindim:)Ankarayı çok severim ben ve şu günlerde çok da özlüyorum uzun zaman oldu hasret gidermeyeli kendisiyle:)Minik salyangozu beğendiniz demek:)fotoğraf çekmek harika bir şey gerçekten bir tutku ben de bayılıyorum. Benden de çok selamlar umarım yeniden haberleşiriz. Ben de sizin fotoğraflarınızı görmek istedim paylaştığınız bir yer varsa iletirseniz sevinirim. Çok selamlar ve sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Sıcak bir Ankara akşamından merhabalar. Ankara Olgunlaşma Enstirüsünde 2 yıl grafik ve fotoğraf alanında okudum. Daha sonra hiç işim olamadı. Ben de çalışmalarımdan oluşan bir blog hazırladım.
    http://eratasarim2012.blogspot.com/

    burada bütün çalışmalarım mevcut. Tabii ki bebeklerle ilgili çok fazla çalışmalarım da mevcut. Boş kalmayı hiç sevmeyen sürekli öğrenime açık, üretmeyi seven, fotoğraf çekmeye (özellikle macro çekimler çok hoşuma gidiyor.) meraklı ODTÜ İşletme okuyan bir oğlu ve YGS yi başarı ile atlatıp LYS ye girmeye hazırlanan bir kızı olan bir de kedisi Gürgen le yaşayan bir anneyim. :) Ticaretin, freelance çalışmanın ve iş bağlantılarının hiç birini beceremeyen anlayacağınız yaptıklarını sadece sergilemekte olan bir grafikerim. :)Logo, kurumsal kimlik, ambalaj tasarım, kitap kapakları afiş ve katalog çalışmalarının yanı sıra şimdi de keçe çalışmalarımı sergiliyorum.

    Çoğunlukla duygu ve düşüncelerimi, yaşadığım bazı komik olayları, haberleri ve o anki ruh halime göre sevdiğim müzikleri paylaştığım bir blogum daha var. Bazen hüzünlü bazen gülünç olayların olduğu canlı ve heyecanlı bir blog

    http://erayazifikiredebiyat.blogspot.com/

    beklerim. Ankara son yıllarda daha sanata ve görselliğe önem verir hale geldi. Kalenin olduğu yerler, Hamamönü tarafları güzelleşti ve gezilebilir hale geldi. Cermodern de çok güzel oldu sergiler düzenleniyor. Buradan haberler bu kadar. Sizi tanıdığıma çok sevindim tekrar sevgi ve selamlarımı gönderiyorum. Betül AŞKAR

    YanıtlaSil
  8. Betül;
    Ne güzel yazmışsın uzun uzun. Sayfana baktım ve yazını da okudum ama buradan cevaplamayı ihmal etmişim. Birbirimize benziyoruz demek ben de boş durmayı hiç sevmem illa bir şeylerle meşgul olayım isterdim. Bebekler ile ilgili çalışmalarına da göz atacağım detaylı olarak. Bu bebek yapımı çok güzel bir şey ben de istiyorum web sayfalarında gördüğüm o şahane bebeklerden yapabilmek. Ankarayı çok özlüyorum ben her zaman. Hatta dün gece Ankara'da otobüste yolculuk ediyordum meğer ankara çok değişmiş ve kızılayı bile bulamadım haahaaa sanırım ben yokken oraların değişmesinden ve benim bunu kaçırmış olmamdan korkuyorum içten içe:):) Kaleyi gezmek harika oluyor o ulustaki eskiciler falan da süperdir keşke gelsem de gezsek bol bol keyifle:) Ben de seni tanıdığıma sevindim arada yaz bana. Kocaman sevgiler ve selamlar:):)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)