7 Ocak 2009 Çarşamba

Yine geciktirdiğim bir yazı:Yılbaşı gecemiz

Birkaç gündür bu yazıyı yazmayı istiyordum ama bir türlü fırsat olmadı. İnternetin ve bilgisayarımın azizliğine uğradım yine. Her zamanki gibi git gel'li bir ruh hali içerisindeydi internetimiz; beni çileden çıkarttı. Bilgisayarımsa ne kadar fazlalıklarını yok etmiş olsam da kaplumbağa yavaşlığında çalışıyordu günlerdir. Bugün format yeme günüydü aslında ama bilgisayarcımız olmadığından kurtardı bakalım şimdilik. Ben de daha fazla gecikmeden yazayım dedim.


Yeniyıla evimizde girdik. Geçen sene kampta girmiştik pek de haz vermemişti bize. Ne de olsa her zaman kamptayız. Bu sefer bari evde başbaşa olalım dedik. Gidilecek fazla bir yer alternatifi yoktu zaten. Yemeğimizi dışarıda yedikten sonra çerezlerimiz, cipsimiz, meyvelerimiz, ve tabi sofranın olmazsa olmazı beyaz peynir ve rakımız vardı. Ahh keşke kavunda olsaydı. Burada hala kavun bulabiliyoruz. Nasıl Türkiye de Kırkağaç kavunu meşhursa burada da Tiziouzu Kavunu meşhur ve hala satılıyor yollarda. Bu memleketin de bu özelliğini seviyorum işte meyve çok bol ve her zaman çoğu şey bulunabiliyor.



Yeni aldığım elbisemi giydim hemen eve gelir gelmez. Yeni yılda yeni şeyler almayı ve giymeyi çok seviyorum. Kocaman ailemle geçirdiğim yeni yılları özlüyorum. O zaman da herkes süslü püslü giyinir onlarca yemek hazırlanır. Kocaman hindi ve iç pilav ve çeşitli mezeler eşliğinde sohbetler edilir, bazen tombala oynanır, yeri gelir kalkılır göbek atılır..Biz pek kalkıp göbek falan atmadık tabi. Ama yine de güzel geçti gecemiz. Çok istedim aslında bir yere gitsek de şöyle eğlensek diye ama malum burası Cezayir. Pek tarzlarımız da uymuyor sanırım. Büyük otellerde eminim güzel programlar vardı ama çoğu için rezervasyonda gecikmiştik. En son sorduğumuz yerin fiyatı da dudağımızı uçuklatmaya yetti. Neredeyse milyarlar.. İki kişi için. Parayı kolay kazanılıyor zannediyor onlar herhalde. Güzelim memleketim dururken ben neden kalkayım da buralara geleyim o zaman değil mi yani kolay kazansaydım?



Eski yeniyıl akşamlarımızdan bahsetmişken onlardan da birkaç kareyi paylaşmak istiyorum sizinle, ben de yeniden hatırlamış olayım böylelikle o günleri. Zaten durup durup bakıyorum ama:)

Soldan ilk fotoğrafta Ankaradaki yılbaşı akşamı sofrasını görüyorsunuz. Çeşit süperr..En sevdiklerim. Ayrıca o kocaman şarap kadehlerine de bayılıyorum. Çok büyük keyif alıyorum onlarla şarap içerken.

Onun yanındaki benim cicikom annem. Tabi o zaman azıcık tombili. Bu fotoğraf bayağı eski. Devamında göreceğimiz gibi babannem de fotoğrafta. (Babannemi 2006 da kaybettik.) Annem düğünümüz için tam 9 kilo verdi. Maşallah tığ gibi oldu zuzum benim. Hindimizi getirirken görüyorsunuz annemi.

Altta solda İzmitteki eski fotoğrafın devamı. Soldaki kırmızılı ben. O zaman saçlarım sarıydı. Fotoda pek belli olmasa da. Yanımda ananem, babannem, sofra başında babam, amcam, yeğenim elif, yengem ve annem. Fotoyu çekende halam:) ama onu göremediniz. Onun da fotosunu koyacağım bu foto grubunda hep o çekmiş hiç çıkmamış.

Alt sağda ise Ankara akşamının devamı. Herkesi ayrı ayrı çook seviyorum. Hepsini çook özledim. Umuyorum ki bir dahaki yeniyıl da bu fotolarda eşimle biz de olacağız ve tabi Funda annem, tuna babam ve can'ın da olmasını istiyorum. Komple bir kalabalık:):)En eğlenceli kısmı da bu zaten..




Canım sevgilim bu da senin için..En sevdiğin şarkı. Senin sayende ben de çok seviyorum artık bu şarkıyı:) hadi birlikte sevmeye devam o zaman...

14 yorum:

  1. Bizde başbaşa geçirdik yılbaşını evimizde. Böyle daha çok keyif aldım gerçekten de. Fotoğraflar çok güzel ama çok küçük :( Bir daha ki fotoları daha büyük isterim :) SEvgiler...

    YanıtlaSil
  2. Aşkımm, teşekkür ederim şarkı için. Artık her ziyaretimde dinlerim. Seni seviyorum, hastasıyım senin, seni seven kocan, anladın sen kanımca. :))

    YanıtlaSil
  3. Handeciiimm;
    evet biz de başbaşa pek keyif aldık inan. Fotoları beğenmene sevindim. Azcık şekil yapmak istedim ama küçük oldular evet.Bir dahakileri daha kocaman yapıcam söz veriyorum:)Sevgileerr

    YanıtlaSil
  4. Sevgilicim;
    Ne demek yahuuu sen seversin de ben çalmaz mıyım?Je vous en prie demek istiyorum sana o zaman heehee:):)ben de senin hastasıyım delüüüümm benüümmm..Seni öpüyorum koskocamaan işteeeee:):)Faaleeeee

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir yılbaşı geçirmişsiniz...
    Yılbaşı geceleri ;bazen kalabalık, bazen başbaşa, ikisi de farklı bir güzellikte oluyor...

    YanıtlaSil
  6. Basbasa gecirilen bir yilbasi himm kulaga romantik geliyor.Bu ulkede meyve lezzetsiz ve pahali kiskandim :(
    sarkiya gelince benim favorilerimden dir o hatuna bayilirim
    iyi senelerrr

    YanıtlaSil
  7. Nice güzel yılların olsun ve nice güzel yılbaşı akşamları...

    Not: Şarkıya bayıldım bu arada harika...

    YanıtlaSil
  8. inşallah en yakın zamanda kocaman ailenle yılbaşı yemekleri bayram yemekleri yersin...başbaşa olmanın tadı da ayrıdır aslında...Şarkı harika...

    YanıtlaSil
  9. güzel bir yılbaşı olmuş canım,kocişle başbaşa:) inşallah ileride daha kalabalık yine sağlıklı mutlu aile toplantılarınız olur:)

    YanıtlaSil
  10. Chers ces images de l'attaque menée par l'armée israélienne contre des civils à Ghaza j'ai vu les photos et très perturbée en raison de son mépris pour les droits de l'homme et pour les enfants je ne savais pas que les choses vont dans la bande de ghaza cette photo vous Varseltha D'entre vous le savent aussi ce qui se passe S’il vous plaît identifier ceux qui ont réussi

    http://www.elfarra.org/gallery/gaza.htm

    YanıtlaSil
  11. Insanin evinde sevdikleriyle birlikte olmasi en guzeli, hmm basbasa olmakta guzel ama :)) Kocaman opuyorum seni Tubacim :))

    YanıtlaSil
  12. Başbaşa olmakta güzel ama yeni yıla kalabalık girmek daha güzel değil mi Tuğba. Seneye umarım biz de, siz de dilediğimiz yerde, dilediğimiz kişilerle gireriz yeni yıla :)

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Demli hayat;
    Teşekkür ediyorum güzel yorum için güzel bir akşam geçirdik evet.ve dediğin gibi kalabalık olmanın da yalnız olmanın da tadı başka başka.kocaman sevgiler selamlar

    Sergülcüm;
    bu sefer dışarda geçirmeyi düşünmüştük ilk başta canım ama sonra planlar suya düştü.yine de lezzetli meyvelerle:)homini homini yedik.orada tatsız olmasına üzüldüm.inanır mısın bazı meyveler burda türkiyeden bile güzel yani..hem de öyle pahalı da değil.öpüldün kocaman. bu hatunun şarkılarını ben de sevdim bu arada eşim sayesinde artık:)

    Sevgili Aydan Atlayan Kedi;
    bu ismi yazarken bile gülümsüyorum inan pek güzel ve çook sevimli.Kedicik aydan atlasın ama bişey olmasın ona sakın:):)şarkıyı beğenmene sevindim canım.güzel bir yeni yıla giriş oldu.bundan sonra her zaman güzel olsun hepimiz için inşallah..öptüm.sevgileerr

    Sevgili gündüz68;
    canım ben de hep bunu düşünüyorum inşallah en kısa zamanda ya da bir dahaki yılbaşına kalabalık bir aile girişi yaparız yeniyıla:)öpüyorum.şarkıyı sevmene sevindim:)

    Güldemcim;
    kocişimle başbaşaydık evet tv miz her kanalı çekmese de eldekilerle idare etmeye çalıştık.güzel oldu yani.inşallah izmire falan taşınırsak bir gün böyle sizinle de güzel geceler geçiririz canım, gezer dolaşır eğleniriz..öpüyorum kocaman..

    Moonishciiimm;
    evet canım sevdiklerimle birlikte kendi evimde olmak çok isterdim onları ağırlamak falan böyle heyecanla.inşallah o da olacak bir gün.Şimdi zaten başbaşa zamanların tadını çıkartıyoruz.uzakta olmanın güzel yanı da bu..öpüyorum bende koskocaman canım:)

    Nazocum;
    valla canım ben şimdiye kadar hiçbir yılbaşında dışarı eğlenmeye çıkmadım desem inanırmısın.yalnızca ankaradayken arkadşlarıma gitmiştim bir kere.sonra da hep ya ailenin yanına döner ya da zaten orada olurdum.bu sene değişiklik olsun dedik ama olmadı. artık önümüzdeki senelerde inşallah. siz de biz de şöyle güzel yerlerde açalım sezonu seneye inşallah:):)dimi ama yaa:)öpüyorum kocaman seni canım..sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Senin yılbaşı sofranda nefis ama,bizim sofraların keyfide farklı ama değilmi.Neyse başka yenş yıllar da birlikte olmak üzere,bye bye......öpüyorum sizleri,nice mutlu yıllar ad birlik te olmak dileğiyle.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)