12 Mart 2012 Pazartesi

Bir tanecik Anneannemin doğum günü


Benim canım anneannem, Meloşum'un bugün 87. yaş günü. Ne mutlu ona ki torunları, evlatları, akrabaları ve arkadaşlarıyla nice güzel gün yaşadı ve hala da yaşıyor. Yeni yaşında da sağlık, huzur ve mutlu günler diliyorum benim pamuk şekerime. 

Ananem bana ''benim sarı papatyam'' derdi eskiden hep. Bana yazdığı hatıra defterlerimin sayfalarında, yolladığı kartlarda hep öyle yazardı. Hala daha saklarım hepsini. Ananem'in yeri başkadır. Beni büyüten, benimle gezen dolaşan, birlikte kefken'de güzel günler geçirdiğim yegane kadın. O zamanında çok zorluklar çekmiş bir kadın aynı zamanda. Yine de hepsini geride bırakmış ve yoluna devam edebilmiş. Her zaman hüzün kaplıdır bu yüzden bakışları, ağlar eski günlerine, gençliğine. Ama çocukluğumdaki en güzel anılarımı paylaştığım biricik arkadaşımdır benim o.


Kefken'de, İzmit'te herkes onu bilir tanır, hürmet eder. Çünkü eski topraktır. Zamanında at üstünde gezermiş her yeri. Boşnak Ali Bey'in kızıyım dedi miydi akan sular dururmuş. Anneannem öyle bir kadınmış ki her şeyi bilirmiş. Küçükken ondan korkardım, biraz sertti. Sütün kaymağını sevmediğim için, ama o bardak bitmeden de sofradan kalkamayacağım için o bir anlık gidiverdiğinde hemen lavaboda alırdım soluğu. Sonradan itiraf ettim tabi:)Anneanne deyince onun o güzel yemekleri, sümbüller, yaz günlerinde onunla geçirdiğim tüm zamanlar, kokusu, nefesinin sesi, yumuşacık kolları, parfümünün kokusu, bana sarılışları öpüşleri, öğlen uykularımız, sabah kahvaltılarımız, tüm oyunlarım gelir aklıma. Anneannem hayatımın öyle büyük bir bölümünde var oldu ki, bir anıyı düşündüğümde içinde bir yerinde mutlaka o hep vardı, hala daha var. 

Şimdi eskisinden biraz yorgun ve sessiz ama içinde hala benim ananem saklı olan tontonum benim o hala. 


Canım benim, güzel anneannem;

seni öyle çok seviyorum ki. Benim için öyle kıymetlisin ki, hakkını hiç ödeyemem. Keşke seninle daha çok birlikte olabilsem, keşke eski günleri yeniden yaşayabilsem, keşke o çocukluk zamanlarımda şimdiki halimle olabilsem de seninle dünyanın tadını çıkartabilsem. Sağlıklı ve sıhhatle geçsin yeni yaşında günlerin. Hep güzel şeyler düşün, güzel hayaller kur, şükret ve kocaman mutlu ol sen. Bak bütün çocukların, ailen etrafında, yanında. Herkes seni çok seviyor bunu sakın unutma. Yazın seninle kefkende balkonda oturacağız yine, sohbet edeceğiz. Az kaldı yakında yeniden kavuşacağız benim pamuk şekerim.

İyi ki doğdun, nice mutlu ve sağlıklı senelere:)

9 yorum:

  1. Maşallahhhhhh
    anneannen hala çok güzel kimbilir gençliğinde ne kadar güzeldi :))
    bayıldım ben bu anneanneye
    doğum günü kutlu olsun anneanneciğinin nice sağlık uzun yıllar dilerim yüzünden gülücükler hiç eksik olmasın.
    maşallah çok güzel hanım ......

    YanıtlaSil
  2. Ayyy bi daha maşallah diyeyim hakikaten güzel kadınmış :))
    Ayy dede bana kızmasın hadi ben kaçtım :))

    YanıtlaSil
  3. Tuğbacım ne kadar şanslısın, maşallah anneannene allah sağlıklı uzun ömürler versin, bu arada annenle birbirleirne çok benziyorlar.

    YanıtlaSil
  4. sevgili Tuğba ne güzel bir doğumgünü hediyesi olmuş ananene ve annen ne kadar benziyor saçları bile aynı ...keşke benimkide yaşasaydı 4 yıl olacak bu nisanda benimde hayatımın büyük bir bölümünü kaplıyor ananem beni o büyüttü sayılır hakı çok vardır bende ölmeden önce 3.5 ay bende kaldı çok sevdi evimi kızımla birlikte olmak çok hoşuna gitti ama birden hastalandı ve istanbula zor yetiştirdim oğlunu kızını gördü ve bizi bıraktı...ama hatıralar bizimle neyapalım hayat...benimde senin süt kaymağı gibi bir hikayem var dayım rahmetli oda çok disiplinliydi yumurtanın beyazı ille yiyeceksin dedi aldım ağzıma sonra tuvalete gittim ne yapayım hala yiyemmmemm:)))sevgiler gel beklerim yemek var bol bol ...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Yıldız;
    Çok teşekkür ederim güzel yorumun için. Gençliğinde de evet çok güzelmiş. Bu fotoğraf birkaç senelik ama gene güzelliğinden bir şey kaybetmiş değil hala da süslüdür yüzükleri küpeleri kolyeleri her daim vardır:)Maşallah evet.Dede erkenden vefat etmiş ne yazık ki. Bilmem belki bu güzel sözleri duysa mutlu olurdu o da:) Çok teşekkürler. Allah sağlık versin canım en önemlisi o zaten. Çok sevgiler ve selamlar

    YanıtlaSil
  6. Deryacım;
    Çok teşekkür ederim canım. Gerçekten çok benziyorlar değil mi. Annemin de saçlar beyaz ya o yüzdenden benziyor:) İkisi de pişmaniye gibi ben onlara öyle diyorum heehe:) Ben de anneme çok benziyorum sanırım ben de yaşlanınca bu pişmaniye ikilisine üçüncü olarak katılacağım:):)Öptüm canım sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Pozitif Pembe;
    Merhabalar ve kocaman teşekkürler güzel yorumun için. Benzer bir hikayemiz de varmış:) süper. Herhalde çocukların hep vardır değil mi böyle anıları ama eski çocukların şimdikileri değil heehe:)Ananeler babanneler çok önemliler gerçekten. Onlar gidince çok büyük boşluklar oluyor hayatımızda ama iyiki güzel anılarımız var yoksa ne yapardık.Allah rahmet eylesin nur içinde yatsın ananeciğin de. Çok sevgiler ve selamlar:)

    YanıtlaSil
  8. Tuğbacım
    ziyaret ve yorum için teşekkür ederim...

    Lokum tadı lokum gibi pek olmuyor daha çok tavuk göğsü lezzetinde ama gül suyu koyma fikri harika kokulu olur damla sakız ise daha çok özleşmesini sağlar denemeni tavsiye ederim mutlaka başarırsın zor değil ama donma süresi zaman alıyor o kadar.
    Sevgiler......

    YanıtlaSil
  9. Yıldız Hanım;
    Hemen yanıtlamışsınız ne kadar sevindim çok teşekkürler. Sanırım sakız koyarsak ki ben sakızlı muhallebi delisi olduğum için hemen aklıma sakız fikri geliyor, belki daha çok lokuma benzeyebilir. Hemen denemeyi düşünüyorum bir aksilik olmaz da yaparsam size sonucu yazarım:)
    Sevgi ve selamlarımla:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)