28 Ekim 2014 Salı

Güneşli bir salı ve müzik

 Fotoğraf by Swiatoslaw Wojtkowiak

İtiraf edebilirim hile yaptım. Bu yazıyı pazar gününe ithafen yazmaktı amacım, baktım salı gelivermiş. Ama doğru olan kısmı bugün de güneşli bir gün, evet, hem üzüm bağındaki amca takasıyla dolaşıyor üzüm denizlerinde. Ofiste değil yazlığın balkonundan yazıyorumdur belki de...

Pazar günü aynı bu fotoğraftaki haldeydim. Gözlerim ağır bir metale bulanmış gibiydi. Vücudum da bu sıra deli gibi yere dokunmak istiyorum. Nedense taşa toprağa çimene yatasım var. Belki dünyanın enerjisine ihtiyacım vardır, beni iyileştirmesine ve güçlendirmesine. 

İki gündür internetimiz yoktu yine. Ahh şu internet, kölesi yaptı ya bizi. Olmamasından istifade biraz mektup yazdım biraz da resim yaptım. Şimdi yine işe döndüm artık, durmaksızın yazıyorum ve hala yazacak çok şey var. Kelimeler yetse daha neleeer neleeer...

Dışarıdan tuhaf bir gıcırtı duyuluyor son yarım saattir. Biri hunharca salıncağa biniyor sanki tüm çocukluğundan yaşayamadığı o anları bir defada yaşamak istercesine. İçim gıcıklanıyor yine, hem salıncağa binmek hem de demirin kokusunu hissetmek istiyorum, tozlanmak istiyorum biraz da. 


Bahçede bir süredir duran fazla seramikler vardı. Çay demlediğimiz zamanlarda tüpten yememek için aldığımız ufak elektrikli ocağın altına koyuyorduk bu seramikleri. Beyaza boyadım önce, sonra frida geldi oturdu baş köşeye. Henüz tamamlanmadı. Daha çok yaprak çizilip boyanacak. Çok şahane olmadı ama elimdeki boyalarla ve içinde bulunduğum ruh haliyle ancak bu kadar olabildi. Fena da sayılmaz. Artık elektrik ocağının altına koyamam bunu. Evde yeni bir şey için de yer yok, ama bulacağım. Daha birkaç tane sağlam seramik var onlara da melek kızlar çizmek istiyorum belki birkaç tane de kitap. 

Daha önce pek üzerinde çalışmadığım bir proje türedi kafamda. Öykü yazmayı çok nadir denemişimdir, çok zevk alamadım, belki de başaramadığımı hissettim. Harika kurgu yaptığım da söylenemez. Ama yeni bir karakter doğdu içimde. Az biraz deli, titiz, geçmişine bağlı, pek çok sevdiğim karakterin karışımı olan bir erkek. Adı da Çetin Ceviz. Burada yayınlamaya cesaret edebilir miyim bilmiyorum ama artık ona dair birşeyler yazmayı planlıyorum. Kalemimi de biraz geliştirmek adına. Bu ismi bir anda ceviz kırarken buldum. Başkasından çalmış olmak olmasın diye de araştırdım izine rastlamadım. Ama öyle bir karakter varsa görmediğimi eklemeliyim tamamen gündelik yaşamın getirdiği sevimli bir tesadüf benim için. 

Not: Bir de yazmadan edemeyeceğim blog sayfamdaki yeni müzik listesi uygulaması var. Cezayir'in çok olmasa da Kuzey Afrika'nın, bu büyülü coğrafyanın ruhunu yansıtması maksadıyla bir müzik listesi koydum blog açılışına alt bölüme. İstediğiniz gibi durdurup ileri alabileceğiniz, şarkı seçebileceğiniz yahut kapatabileceğiniz. Pek çok insan, okuduğuma göre hoşlanmıyormuş bu tip uygulamalardan. Ben aslında güzel geri dönüşler aldım. Yine de sormak istiyorum fikirlerinizi, genel kanıya göre hareket etmek niyetindeyim. Daha çok etnik geleneksel bir model çizmeye çalışıyorum müzik listesinde, bangır bangır olmayacağına garanti verebilirim çünkü ben de okurken çok dikkat dağıtıcı müzikler dinleyemem. Bu konuda fikirlerinizi belirtirseniz memnun olurum. 

Mutlu kalın. 

23 yorum:

  1. Seramikleri yenileme fikrin güzel ben bu halini bile beğendim.
    Hikaye yazmayı ben de çok seviyorum, önemli olan yazmak bence bu yüzden en kısa sürede denemelisin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;
      Beğenmenize sevindim. Öyle ortada çirkin çirkin dursunlar istemedim.
      Hikaye yazmıyorum ben genelde, çok yazıyorum ama deneme gibi sanırım daha çok benimkiler yahut ne deniyorsa işte seviyorum yazıyorum elimden geldiğince. Yazmak gerçekten önemli harika söylemişsin, denemek lazım. Bakalım kafamda biraz bişeyler oluşuyor deneyeceğim en kısa zamanda, nasıl bir anda oluştu bu fikir ben de pek anlayamıyorum ama hadi hayırlısı bakalım.
      Sevgiler

      Sil
  2. Senin Frida`n gayet güzel olmuş, hiç haksızlık etme.
    Öykü yazmayı hiç denemedim, sanırım beceremem zaten. Öyle büyük bir hayal gücüne sahip değilim:)
    Müzik beni rahatsız etmez, tam tersi merak ederim. Yalnız benim player açmadı dinleyemedim. Yarın tekrar uğrarım:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim çok çok:) Beğenmene sevindim. Bende web'de bir yerlerde görmüştüm bu çizimi, belki de pinterestte. Can sıkıntısından işte çizeyim dedim öyle oyalanmak olsun. Bende şu ana kadar pek becerdiğimi söyleyemeyeceğim ama nedense bu sefer epey heves ettim. Bakalım nasıl olacak ben de merak ediyorum aslında.
      Player bu sıra bende de bağlantıdan ötürü sorun çıkartıyor ama normalde çalıyor. Türkiye'deki birkaç arkadaşıma da teyit ettirmiştim. Umarım bir daha uğradığında dinleyebilirsin.
      Sevgiler benden de:)

      Sil
  3. Resimdeki kadının kolye ucunda niçin tek göz var? Bilinçli bir seçim mi? Siz illuminatiye hizmet ettiginizin farkinda mısınız? Rabia

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabia Hanımcım;
      Siz biraz yanlış anlamışsınız o göz olayını. Tabi buradan çok belli olmuyor ama o tamamen nazardan koruyan göz manasında çizilmiştir oraya. Nazar boncuğunu çok severim ben, genelde de evimde yahut üzerimde kullanırım. Oraya da aslında nazar boncuğu koydum. Yani bizim kültürümüzde yeri olan bildiğiniz, kötülüklerden, fitne fesattan koruyan göz manasında.
      İlluminatiyi sadece filmlerden, kitaplardan biliyorum. Yani öyle bir oluşuma, birine veya birilerine hizmet etmek durumum yok, farkındayım ben herşeyin siz merak etmeyiniz lütfen.
      Sevgilerimle

      Sil
    2. Her gördüğümü illuminatiye yorumlamayacak kadar konuya hakim biri olarak filmlerde, kliplerde, hatta çizgi filmlerde dikkat cekmeyecek sekilde sembollerini koyan bir oluşumun reklamını yapip yspmadiginizdi merakım. Yorumcularinizin değil sizin fikriniz benim icin önemliydi. Siz de acikladiniz zaten. Teşekkür ederim. Rabia

      Sil
  4. Frida bence de çok hoş olmuş Tuğbacım. Tamamlayınca tekrar görmek isteriz:)
    Orada havalar iyiymiş ne güzel, İstanbul'da buz gibi.
    Öykü yazmak istiyorsan bir an önce işe koyulmanı dilerim. Çetin Ceviz... Bayıldım:)
    Çok çok öpüyorum seni. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Önce müzik listenden başlayacağım. Benim çok hoşuma gitti çalgıların dinlendirici ve müziğin hoş olmasından dolayı. Normalde bir sayfayı açtığımda müzik veya başka şeylerin çalmasından hoşlanmam. Ama senin müziklerin rahatsız edici değil, aksine dinlendirici. Ve sayende çok güzel sanatçıları tanımış oldum. Idir ve Yasmine Hamdan'ı bir haftadır hergün dinliyorum :) Senin blog konseptine, yazılarına, fotoğraflarına çok uyuyor bu müzik tarzı.
    Böyle güzel çizimler yapabildiğini bilmiyordum. Çok çok beğendim Frida'yı. Her gördüğünü illüminatiye yormayan, hatta nedir hiç ilgilenmemiş ben için takısı da çok güzel göründü.
    Bir deee, çok gurbetlik çekiyormuşsun gibi hissediyorum. Olmak istediğin yer bambaşkaymış ve sen zorlanıyormuşsun gibi. Yazılarını seviyorum. Bolca yaz buraya da. Okumak keyifli.
    Diğer seramikleri de nasıl boyayacağını merak ettim. Paylaş lütfen yaparsan :) Görüşmek üzere, sevgiler o sıcak topraklara..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Deniz;
      Yorumun için teşekkür ederim. Çok güzel yazmışsın, uzun uzun. Keyifle okudum, sevindim. Müzikleri beğenmene de memnun oldum. Ben de blog okurken özellikle yüksek volümden pek hoşlanmam ama bu tarz bana iyi geliyor. Seni o iki güzel sanatçıyla da tanıştırmış olduğum için mutluyum. İstersen birkaç kişi daha önerebilirim örneğin Souad Massi çok güzeldir dinle mutlaka.
      Arada can sıkıntısından çizimler yapıyorum kendi çapımda. Aslında ortaokuldan beri çizerim. Karakalem ile başladım nadiren yağlı boya da yapardım. Teyzem ressam, hep ondan feyz almışımdır. Seviyorum çizmeyi, boyamayı. Takısını ben de seviyorum:):):)
      Evet doğru bir tespitte bulunmuşsun, burada artık son seneler olduğu için gurbet daha koymaya başladı. Bir de Türkiye özlemin her geçen gün artıyor. Artık hep oradaki günlerimizin hayali ile devam ediyoruz buradaki günlerimize. Kolay değil 7 sene böyle bir yerde kalmak. Böyle güzel kelimeler duyunca inan ki benim de yazma şevkim artıyor, inanılmaz motive oluyorum. Teşekkür ederim.
      Diğer seramiklere daha geçemedim ama bu hafta 3 gün tatilimiz var. Tatilde en azından diğerlerinin de eskizlerini yapmayı planlıyorum bir aksilik olmazsa. Onları da burada paylaşırım bittiklerinde:)
      Kocaman sevgiler. Yeniden haberleşmek dileğiyle..
      Mutlu kal.

      Sil
  6. Etnik müzik diyince akan sular durur benim için. Ben Azzddine-Takassim' i tekrar, tekrar ve tekrar dinleyebilirim. Seramik fikri çok hoş. Umarım bitince görebiliriz. Ve öyküyü okumak büyük zevk olacak. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eratasarım2012;
      Müzikleri beğenmene çok sevindim. İnsana bu tür müzikler ilham kaynağı oluyor ve bambaşka diyarlara sürüklüyor. Ben de çok seviyorum. Seramiklerim bitince yeniden paylaşacağım inşallah. Öyküde de daha çok yol katedemedim ama ilerliyorum..
      Sevgiler benden de.

      Sil
  7. müzik olayı süper olmuş tuğba. blogları okurken ben de müzik açıyorum
    alttan. frida desen benim zaten çok sevdiğim bir kadın. ah keşke bana da minik bir frida çizsen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buketcim;
      Çok teşekkürler. Böyle iyi yorumlar aldığıma sevindim. Genelde herkes sevmiş müzikleri. Bu tür müzikler blog okurken iyi gidiyor.
      Frida evet senin için de özel bir kadın biliyorum:)
      Sana söz yeni postada bir frida seni bekliyor olacak:):) Şimdiden düşünmeye başladım nasıl bir şey çizsem diye:)
      Kocaman sevgiler

      Sil
  8. Yoo aksine müzikleri o kadar beğendim ki sondan bir önceki postumdaki müzik seçimim sizin müzik listenizde yer alan bir parçadan yana oldu. Ben evrensel müziklere bayılıyorum, sizin listenizde seçmiş olduklarınız da harikulade. Gerçekten. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum beğenmenize. Bakacağım sizin müzik listenize de. Bu günlerde telaş oldu hep çok blog okuyamadım. Tatilde fırsat yaratıp okuyacağım umarım.
      Çok sevgiler selamlar ve tekrar teşekkürler güzel yorumunuz için.

      Sil
  9. Yeni arka plan daha güzel olmuş, ilk önce oradan başlayayım! :)

    Şu müzik uygulaması bende bir türlü açılmıyor ama çözeceğim sorunu, kararlıyım... o yüzden şimdilik fikrimi beyan edemiyorum, etsem de müzikten ne kadar anladığımı artık hepimiz biliyoruz. :P

    boyadığın beton bloklar favorim olsa da seramik de gayet başarılı olmuş. bence hakkını yeme! yeme dedim sana! :P bi de şu çizim yeteneğinden bir kuple bana da yükle bir ara ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin;
      Arka planda ara sıra değişiklik yapmak iyi geliyor, beğenmene sevindim.
      Müzik uygulaması genelde açılıyor ama internetten ötürü bazen sekteye uğruyor sanırım. Dene de bakalım müzikleri beğenecek misin merak ediyorum?
      Beton bloklardan birini çaldılar biliyor musun? Hem sevindim biri beğendi aldı diye hem de üzüldüm çaldılar diye. Çalanın ne yaptığını da epey merak ediyorum, umarım faydalı bir şeylerde kullanmıştır. Hakkımı yemiyorum tamam. Arada güzel yaptıklarım da oluyor evet:)
      Yükleme değil de birlikte yaparız gelince öyle ümit ediyorum. O yüklemeden senden bana yapmak lazım azıcık aslında:) Çip takabilsek iyiydi de işte o teknolojiye yetişemeyeceğiz sanırım.Yanlış zamanda gelmişiz dünyaya belki de:)

      Sil
  10. Ben de blogumun ilk günlerinde böyle konseptime uygun parçalar eklemiştim açılışa. Nedense beğenmeyenler çoğunlukta oldu ben de uygulamadan vazgeçtim. Ama bence güzel bir şey :)

    Ufak tefek benim de yazma denemelerim oluyor arada sırada. Ama bir türlü cesaret bulup da yayınlayamadım. Bir göze alsam.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden bilmem yorumları yanıtlamamışım. Bu sıra kafam yine bir dünya. Ben de tereddüt ettim koyarken müziği ama olumlu yorumlar gelince o tereddütüm uçtu gitti. Şimdilik güzel, yakında biraz güncelleme yapar belki başka parçalar eklerim diyorum. Bence de güzel bir şey. Hem istemezsen kapatırsın, sesini kısarsın, istediğin parçayı da seçip çalabilirsin, fonksiyonel olmasını sevdim en çok.
      Ben de yazıyorum ama yazdığım şey ne tür bilemiyorum, çözemiyorum. En çok öykü konusunda kabiliyetsizim herhalde. Öykülerim hep bir çocuğun anlatması tadında ilerliyor ve hep mutlu sonla bitsin istiyorum. Bakalım ben de göze alamadım henüz, korkular var içimde türlü türlü. Bir gün cesaret edeceğim ama karakteri buldum ya bu da iyi bir başlangıç bana kalırsa:)
      Sevgiler

      Sil
  11. Müzik listenize bayıldım, zevkle dinliyorum. Frida da bence çok güzel olmuş. Yazma konusuna gelince; bana asıl ilginç gelen bir erkek karakteri yazmak istemeniz oldu, karşıt cinsi kendi algı ve duygularıyla yazıya dökmek bana hiç de kolay görünmüyor, Çetin Ceviz'in hikayesini merakla bekliyor olacağım. Selam ve sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorum için, listeyi beğenmenize sevindim. Beni de rahatlatıyor bu parçalar. Neden erkek karakter yazmak istedim bilmiyorum ama bir kadınla yaşamaktan yoruldum sanırım artık. Çok fazla ben var bu sıra hayatımda, biraz poirot tadında bir tip iyi gelecek diye düşündüm. Zor bir şey olacak elbette ama hayatımdaki erkeklerden çıkarımlar yaptım çokça ortaya karışık bir şeyler düşünüyorum:) En azından deniyorum. Hep istediğim bir şeydi. Yayınlamaya pek cesaretim yok ama yazmaya gayret ediyorum. Çetin Ceviz hoşuma gitti, onu daha tam olarak ortaya çıkartmadan sevdim, nedenini bilemiyorum. Tekrar teşekkürler. Sevgilerimle

      Sil
  12. Selam;
    Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim. Ben hoşlanınca sanki başkaları da sever gibi düşünerek paylaştım ve olumlu geri dönüşler aldım, memnunum gidişattan. Bir ara güncellerim yahut yeni şarkılar da eklerim diyorum, çok sıkmadan.
    Sevgiler çok:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)