10 Mayıs 2015 Pazar

Annegülüm


Anneler günü olması vesilesiyle yazıyorum. Böyle özel zamanlarda yazmayı ayrıca seviyor hem de sevmiyorum. Kararsızım. Annesi hayatta olmayan yahut ondan uzakta olan insanları düşününce yazmak çok zor geliyor. Mutlu anılarla mutlu bir gün olsun istiyorum. Malum anneler günü diye de sömüren çok insan var, buna da bozuluyorum. Nazar da değmesin diyorum bir yandan. Ama yine de yazmadan duramıyorum işte. 

Ben her çocuk gibi anne dememişim annegül demişim anneme ilk kez. Hep de mutlulukla anlatırım bunu. Bazen beni bıraksınlar günlerce konuşayım istiyorum, kendimi, hayatımı, anılarımı anlatayım. Bazen de herkes öyle çok konuşuyor ki susmak istiyorum, anılarım sadece bana özel kalsın, kimse bilmesin, değmesin. Git geller ile devam ediyor bir şekilde hayat. 

Bu fotoğrafımızı çok seviyorum. Öyle sıradan bir günde çekilmişti, bir pazar gezintisine çıkmıştık. Otobüs durağını boyamışlar, güzel bir deniz ve yelkenli kondurmuşlar. Önünde duruvermiştik, spontane ve bir o kadar da güzel...


Burada ailecek çok sevdiğimiz Bodrumdayız. Hemen evimizin önündeki deniz kenarında yine rutin olarak fotoğraf çektiğimiz mekanımız. Benim güleç annem nasıl da mutlu, Bodrum'u çok seviyor, denizi seviyor, birlikte olduğumuz için çok mutlu. Ben de onun bu güleç hallerine bayılıyorum. Süslüm benim. Her daim ojeli parmaklar, uzun tırnaklar, renkli ve süslü giysiler, ayakkabılar ve o asla doyamayacağım gülümseyişi...


Çılgınım benim. Nasıl da -benimleyken- çocukla çocuk, deliyle deli oluyor...Fiks hareketimizdir bu, neden bilmem. Pek çok ifade ediyor bizde. Lodos gibi bir nevi!


Burada yine coşmuşum :) Ankarayız. Birlikteyiz ya hep mutluyuz. 


Burada yine bir gezme gününde oyuncakçıdayız. Hulahop çeviriyoruz. Annem gençliğinde çok çevirmiş hep anlatır. Orada hem ben hem o bir süre oynadık pek eğlenmiştik, o günü gülerek hatırlıyorum. 


Burada çok sevdiğim ve her daim özlediğim Kefken'yiz. Bir akşam üzeri gezintisine çıkmıştık birlikte, Nihat Erim tepesine doğru ilerledik. Birden hava bozmuştu hiç unutmam. Fırtına çıktı gök karardı, tam da manzaraya karşı durmuşken heyecana kapılıp koştur koştur dönmüştük eve. Kefken'in birden gelen fırtınası meşhurdur. O sıra çekivermişim. Pek sevdiğim fotoğraflarından biridir. 


Burada ise Sekapark'tayız. Yine mutlulukla hatırladığım güzel günlerden biridir. Şu bakışı içimi eritiyor. Masum, sevimli ve mahzun. 

İyi ki böyle pamuk kalpli bir anneye sahibim. Her anne olan iyi olamıyor elbette ki çünkü iyi insan olmak gerekiyor özünde. Ne canavar anneler var yeryüzünde, inanmakta güçlük çektiğim, herkes anne olacak diye bir kaide de yok. Zaten olmamalı da. Ama annegülüm iyi ki annem olmuş, birlikte harika zamanlar geçirdik, geçiriyoruz. Annemi çok özlüyorum. Uzakta olmak her geçen gün daha da zor geliyor. Hele böyle özel günler içinden çıkılması mümkün olmayan bir gayya kuyusu gibi benim için. Sesini, beni öpmesini, konuşmamızı, ağlaşmamızı, sarılmamızı, şebeklik yapmamızı, bana mis kokulu yemekler yapmasını özlüyorum. Onunla aynı ortamda sadece orada olmayı bile özlüyorum. 

Anneler günün kutlu olsun canım annegülüm. Bugün okuduğum ve çok sevdiğim Yonca Tokbaş'ın dediği gibi 'Kalbi bir can için koşulsuz sevgi taşıyan herkesin Anneler Günü Kutlu olsun'. Anneleri vefat eden tüm arkadaş, dost, tanıdıklarımın da anneleri nur içinde yatsın...

8 yorum:

  1. Ben de bu gün birilerini kıracağım, üzerim diye korkarım. Pek paylaşım yapmam ama senin gibi dayanamam bazen:) Okulda çocuklara bile anneler günüyle ilgili resim vs. yaptırmadım çünkü okul kalabalık, neredeyse her sınıfta annesi ve babası olmayan çocuklar var:( Biri mahzunlaşsa üzülürüm.
    Yine kibar kibar, güzel güzel kutlamışsın bu günü. Annenin ellerinden, senin yanaklarından öpüyorum. Daha pek çok mutlu anlarınızın olması dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezercim aynen ben de öyle. Ama işte insan dayanamıyor paylaşmak da istiyor duygularını.
      Çok teşekkür ederim canım güzel sözlerin için. Amin canım inşallah döndüğümüzde yine mutlu güzel anılar toplamaya başlayacağız:)
      Sevgiler canım

      Sil
  2. Çok güzel Paylaşım. Anneniz de çok tatlı, güleç görünüyor. Hulahup çevirmesine bayıldım. Hem de oyuncakçı da. Ben de yaşlanınca yapıcam:)
    En son ki söz ise çok doğru. Anneliği annelik gibi yapamayan çok var. En güzel bu: "kalbi bir can için koşulsuz sevgi taşıyan"...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Annem pek güleçtir maşallah evet, ben de ona benzemişim sanırım gülmeyi çok severim. Böyle çılgınlıkları da vardır, komik ve oyuncuyuzdur biraz biz ailecek:)
      Son sözü ben de çok sevdim gerçekten çok güzel ifade ediyor söylenmek istenen asıl şeyi..
      Sevgiler benden de.

      Sil
  3. Ah tuğba seni okurken gözlerim doldu ne tatlısınız ne güzel anılar biriktirmişsiniz ne mutlu sana..
    ilk annegül demene de şaştım doğrusu, bebekler zar zor anne diyebilirken:))
    annegülün ile birlikte nice nice anneler gününü kutlaman dileğimle..
    dilerim bu şahane duyguyu sende birgün yaşarsın..
    kocaman sevgiler ve öpücükler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkür ederim. Ne mutlu bize ki güzel anılarımız hep yanıbaşımızdalar.
      İlk mi dedim tabi kesin bilmiyorum ama annem hep söyler annegül derdin bana diye anne yerine:) şimdi bile derim bazen:) İlk kelime olarak çıkmamış olabilir yanlış ifade etmiş olmayayım da.
      Güzel dileklerin için minnettarım. İnşallah canım yaşarım bir gün ben de.
      Sevgiler, ben de öpüyorum.

      Sil
  4. Ben de yapamıyorum çok paylaşım, kırarım diyorum belki, o an boşluğuna gelir birinin, ne biliyim. Aslında ne kadar güzel ve özel bir gün, sinir olduğum nokta her şey gibi bunu da ticarileştirmemiz. Almıyorum kardeşim bilmem yüzde kaçlık anneler günü indiriminizden bi şey. Bi durun ya, bi insanlar kavrasın şu günün güzelliğini. Ben anneme gider iki dal çiçek getiririm, o da koyar diğer canım çiçeklerimizin yanına, mis değil de nedir. Kafam atıyor yemin ediyorum.
    Anne ve babanızla aranızdaki bağ çok güzel, maşallah. Uzaksınız evet ama, ne demiş şair , "Özlemek de sevdaya dahil". Dönünce acısı çıkar elbet, yeter ki sağlık olsun, huzur olsun. Bu güzel anılarınıza daha nicelerini eklemeniz dileğimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sedacım;
      Gerçekten güzel bir gün ama tabi sadece bir tek güne indirgenmesini ben de sevmiyorum. Yine de bir şeyler yazmazsam da üzülüyorum. O yüzden elimden geldiğince dikkat ederek paylaşım yapmaya gayret gösteriyorum.
      Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.
      Özlemek de sevdaya dahil malesef. Özlem çok acayip bir şey, tıpkı hayat gibi, tuhaf, karmaşık. Ama çok sevmediğim bir şey. Hüzün gibi değil yani, hüznü severim. Özlemek de acıtıyor insanı. Dönünce çıkacak acısı umarım. Çok teşekkürler.
      Sevgilerimle

      Sil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)