31 Mayıs 2015 Pazar

Pazar notları: Rüzgarla gelen


Akşam rüzgarı epey sert esiyor. Çayımı aldım ve güneş battıktan sonraki maviliğin tadını çıkarttım bir süre. Böcekler sinekler gelmesin diye hava karardığında dahi ışığı yakmamaya direndim ama sonra caydım. Bir sokak kedisiyle sarmaşık halde, rüzgarın içinden yazıyorum. Fonda Oya-Bora Sevmek Zamanı çalıyor. 

Güzel bir gündü. Pazar olmasına rağmen güzeldi. Fazla sosyal medyaya dahil olmamaya çalıştım bugün. Dinlendim, okudum, yemek yaptım. Biraz çiçek de topladım. Evin havasını nasıl da değiştiriyor bir vazo çıtır çiçek.

Üst fotoğraftaki de bahçeden kocaman bir yabani top çiçek. Minik sarı benekli diyorum o ucundaki şeylere, hoşuma gidiyor. 


Ayın son yazısını yazmak için büyük bir çaba sarf etmem gerekti. İşler birbirini kovaladı durdu yaramaz çocuk edasıyla. Arada bizim kıza pencereden serenad yapan kediyle karşılıklı atışmalarını izledim. İki puf kuyruk epey konuştular. Bir türlü peşini bırakmıyor ki, bizimki de korkuyor tabi ama pencereye koşmayı da ihmal etmiyor. Hamak için hazırladığımız tahtaların üzerine çıkıp böyle bakıyor işte, sesi de çıkmıyor, kısık sanırım. Komşumuzun köpeğinin de olmamasını fırsat bilip bahçeyi ele geçirdi iki tipitip. Sabahları kalkıyorum sandalyelerin üzerinde aportta bekliyorlar. Fırsatını bulsalar hemen eve dalıveriyorlar. Çok üzülüyorum sokak kedilerine. Evsiz olmaları çok zor. Tabi insanlar için de öyle. Ev insanın bedeni gibi demişti bir arkadaşım aynen öyle!

Haziran'a bir adım atıyoruz şimdi, sabaha varacağız. Umuyorum güneşli zamanlarla karşılar bizi, bizim onu gözlerimiz parlayarak beklediğimiz gibi aynı. Parıldasın güneş tepemizde ve sıcak iliklerimize kadar işlesin artık. Suya kavuşsun bedenlerimiz ve soluk yüzlerimiz renklensin. Mutlu bir hafta olsun ve güzel anılarla dolsun her günümüz. 

15 yorum:

  1. Sizin minik yavrunun talibi çok desene? :) Bu hafta sonu sana iyi gelmiş belli ki. En iyisini yapmışsın, gerçekten böyle anlarda öyle gerekiyor ki insana...

    Bu arada hamak tahtaları derken? Nasıl bir şey olacak bu hamak? :)
    Derin meraklar içindeyim.
    Mutlu bir hafta olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim yavru artık büyüdü aslında ama talibi var evet:) Şebek oğlan kapımızdan ayrılmıyor. Bizimki de ne kadar sinirlenirse sinirlensin camda bekliyor:) Hafta sonu değil de güneş bana iyi geliyor.Çünkü burada hafta sonu kavramından o kadar uzağız ki sorma. Bahçede olduğum zaman iyi hissediyorum.
      Hamak yapıyor eşim. Ahşapları aldı kestik birlikte yuvarladı falan kenarlarını ölçüp biçti. Şimdi birkaç işi kaldı yapılacak son, fırsatını bulabilirse yapacak inşallah. Katlanabilen bir hamak yapıyor bana:) Bitince koyacağım bloga zaten mutlulukla:) Şu sıra hamağın ipini kendimiz mi örsek yoksa alsak mı diye konuşuyoruz ama buradaki olanaksızlıklarla örmek falan zor olur sanırım kumaşa bir sürü malzeme lazım falan filan, herhalde onu alacağız artık.
      Ben de mutlu bir hafta diliyorum sana.
      Sevgilerimle

      Sil
  2. Dingin geçirilmiş bir hafta sonu hayal benim için, ne güzel bir pazar geçirmişsiniz ohh miss

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazar günlerim aslında hep stresli geçiyor. Ama bu sefer biraz havanın da etkisiyle iyiydi. Bir de artık resmi olarak yaz mevsimine giriş yaptık ya yüzüm gülüyor:) Burada günler hep yavaş, sakin ve dingin aslında. Türkiye'ye gidince şaşırıyoruz kendimizi.
      Sevgilerimle

      Sil
  3. Daha dün gece uykuya dalmaya çalışırken bir hamak hayal etmiştim :)
    Biran önce yazın ve hamağın tadını çıkarmaya başlarsın umarım Tuğba.
    Mutlu haftalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hamak için sabırsızım ama iş yorgunluğundan bir süredir devam edemiyor eşim. Yakında devamı gelecek inşallah. Bir an önce olsun istiyorum ben de ki çok sıcaklara kalmadan keyfini sürebileyim:)
      Sana da mutlu haftalar. Sevgiler

      Sil
  4. ay evet evet deniz girelim. bi de baksanaaa, blogumda sağda var bak yeni açtığım şeyler, insta twitır pinterest feys uygun bi zamanda üye olsana istersen yaniii ben daha yeniyim bulamıyom arkadaşlarımııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihayet senin özlü sözleri gördüm altta. Bence sitenin tasarımı çok tatlı olmuş ve kullanımı kolay, beğendim. Bu arada buldum seni diğer sosyal paylaşım adreslerinden ve ekledim. Pinlemeye de başka bence yakın zamanda, o pinterest var ya tam manasıyla virüs gibi:) Oralardan da haberleşelim. Sevgilerimle

      Sil
  5. güzel haftasonu gibisi yoktur.hatta bazen 1 haftalık tatile benzeyen mutluluklar verir.
    öpüyorum,sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafta sonları dediğim o bir günün en güzel tarafı bahçede olmak. Bir günden bir haftalık enerji alabiliyor insan bazen ama işte keşke her zaman böyle olsa. Çoğunda enerji bulmakta zorlanıyorum. Tatili özledim. Bir an önce gelir umarım.
      Öpüyorum kocaman ben de
      sevgiler

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Şimdi sana yazmıştım ben de. İyi yaptın, sağol. Ne zamandır bu tip bir şey yazmamıştım, yazayım bakayım bugün. Ayrıca yorumlarıma da cevap bekliyorum yani hala:):)

      Sil
    2. köşe yazısı hangisiydi yaaa söleseneee :)))) dur hangi yorumların söleseneeee bi deee :)

      Sil
    3. Köşe yazılarım için sol sütunda gazetelerin linkleri var. Bizim Darıca Gazetesine bakabilirsin mesela şuradan link yazayım sana hemen http://www.bizimdarica.com/y1045-husnu_kuruntu.html işte burası:)
      bu arada yorumlara yanıt yazmışsın gördüm:) merci
      mim i de bugün yazacağım inşallah:(

      Sil
  7. darıcadaki yazıyı kastettin tamam :)))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)