16 Mayıs 2015 Cumartesi

Verandamızda bahar halleri


Veranda'da geçiyor şimdilik bazı akşamlarımız ve eğer rüzgar yoksa cuma sabahı kahvaltılarımızı hep burada yapıyoruz. Şantiye hayatı işte, neresinden tutarsan tut bir şekilde elinde kalan bir yerleri oluyor. Malzeme eksik kalıyor, gidip istediğin şeyi alamıyorsun, bulamıyorsun. Yine de bir şekilde hayat geçip gidiyor. Veranda veranda dedim umarım çok şahane bir yer beklemiyordunuz. Burası nev-i şahsına münhasır bir yer, yani ne öyle modern ne de çok fazla eski sayılır. Mavi beyaz çizgili kumaşlar evlerin balkonlarını kapatmak için kullanılıyor genelde. Bana plaj havasını yaşattığı için pek seviyorum. Sanırım cicoz da bahçedeki kanepeyi ve kumaşı sevdi, bu sıra hep dışarda olmak istiyor. 


Bir evde her şey birbirinden farklıysa bizim oralarda çingene çadırı gibi olmuş derler. Bizim veranda da biraz öyle, biliyorum. Perdeler daha önce burada bizimle yaşayan arkadaşım Duygu'nun bıraktığı perdeler. Öğleden sonraları ve akşamın erken saatleri çok güneş aldığından oturulamadığı için elimizdeki perdeleri değerlendirelim dedim. Hem çok yol ağzı olduğu için evimiz; perdeyle kapanması da iyi oldu. Oturup kitap okumak için çok ideal bana kalırsa. Çok fazla rüzgar olduğunda perdeleri yerinde tutmak zor oluyor o da ayrı bir konu. 


Yemek yediğimiz bu masayı majorelle mavisine yeni boyadık hatta son katını henüz atmadık. Üzerinde dekoratif amaçlı kullandığımız hasır yuvarlak süsü de yine biz yaptık ve tabi masanın arkasında duran ahşap bank'ı da. Onları aşamalarıyla birlikte ayrıca yazacağım. O bankın ahşaplarını el testeresiyle keserken video bile çektik, zevkli ama bir o kadar da yorucuydu. Burada böyle hobilerle uğraşmak harika oluyor, hem zaman değerleniyor hem kendi yarattığımız eşyalarla ortam güzelleşiyor. Bambuları da eşim tutturdu mesela, kanepe olarak kullandığımız yatağı da bir yerde bulup onarıp, temizleyip boyadık. Tunus'tan aldığımız fenerler de paslanmıştı onları da elden geçirdik. 
 

Kapının içindeki mavi kısmı da yeni boyadım. Kenar çizgisi henüz boyanmadı, koyu mavi kısma desen de yapacağım bir boş vakitte. Stencil çalışmalarımız da içimizi açıyor. Daha sırada Zeki Müren, Barış Manço, Müslüm Gürses de var. Elektrik ocağımızda çay demliyoruz akşamları. Yanındaki ahşap ayaklı lambamız da bizim gibi kabiliyetli olan arkadaşımız Serkan'ın hediyesi. Ayrıca en alttaki fotoğraftaki su kabağından lambayı da o oydu ve süsledi. Eşim Yiğit ile iyi bir ikili oldular hobiler konusunda. Bazen ben onları gaza getiriyorum bazen onlar kendilerini gaza getiriyorlar ve sonuç hep iyi oluyor:) Köpek kulübesi de yaptık birlikte, şimdi bahçe hamağı için kolları sıvadık. Yiğit büyük bir titizlikle hamak için ahşapları kesmeye, yuvarlamaya, delmeye devam ediyor. Sanırım hamağın ip kısmını da hazır almayıp örecek:):)


Bu da lehim teli ile yoğun ısrarlarım üzerine yaptıkları bisikletim. Sepet kısmına zaman zaman taze kır çiçeği kopartıp koyuyorum :)Kanepenin hemen baş kısmındaki duvarda asılı.


Bu fotoğrafta bankımızı ve henüz ayaklarının boyası tamamlanmamış masamızı da görüyorsunuz. Çok rüzgarlı günlerde perdeleri bağlıyorum. Bir de sırada bankın ve koltukların üzerine yine mavi beyaz çizgili kumaşla kaplayacağım süngeri almak kaldı.


Gerçekten çok rahat bir yaşam alanı oldu bizim için. Otururken çok keyif alıyoruz. Kendi emeğimizle oluşturduğumuz güzellikler mutlu ediyor bizi. Akşamları arkadaşlar geliyor çay içiyoruz kimi zaman mangal keyfi yapıyoruz. Havalar güzel olunca kutu gibi evlere kapanmak kötü oluyor. Orada uzanıp kitap okuyor, yeni başladığım battaniyemi örüyor ve mavi masamda mektup yazıyorum. Son rötuşlar da yapılınca yeniden güzel güzel kareler yakalayacağım sizler için. 

Umarım bizim kadar siz de sevmiş, beğenmişsinizdir. Şantiye koşullarından elimizden gelen bu! 

Yeter ki huzur olsun, sağlık olsun.

26 yorum:

  1. yorum denemesiiiiii :) düzelmiş galiba ha oleeeey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka bir pc den girip deneyeyim bende ya merak ettim valla:) Olduysa ohh rahatladım:)

      Sil
  2. Yokluktan var etmissiniz gercekten cok guzel olmus takdir edilesi seyler bunlar ellerinize gonlunuze saglik sevgiler ceren

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceren;
      teşekkür ederim güzel yorumun için. Yokluktan var etmek oluyor gerçekten yaptığımız çünkü bu koşullarda kolay değil.
      Beğenmene sevindim.
      Sevgiler

      Sil
  3. Bayıldım vallahi! Hele o; gönül koyma çay koy, süper fikir olmuş. Renkler, malzeme seçimi, kullanımı çok uyumlu çok güzel olmuş. Bol keyifli oturmalar inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederiiiiimmm.. Gönül koyma çay koy yazısını başka bir blog arkadaşımda görüp kafaya takmıştım. Hoşuma da gitti. Bir de diğer arkadaşlarımızın sıkça çay içmek için uğradığı bir yer bizim veranda, bu yüzden cuk oturdu diyebilirim. Bana 'hadi tuğba bi çay koy da içelim' diyorlar genelde. Yazının kırmızı tonu biraz parlak oldu ama neden oldu bir türlü çözemedim. Normal akrilik kullanmıştım oysa, ama değişik bir hava kattı. Teşekkür ederim. Beğenmene memnun oldum.
      Sevgiler

      Sil
  4. Çok özgün çok kişilikli bir veranda bu! Bütün gün oturmalık, kedi sevmelik, kitap okumalık :) Stencila, majorelle mavisi masaya ve kapıya da bayıldım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;
      Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Kesinlikle hep vakit geçirmek istediğim bir yer oldu. Daha da güzelleşecek inşallah yakında. Kediyle ayrı bir keyif zaten, o da bayılıyor. Öğlen tatillerinde bile bazen hava uygun olursa birkaç sayfa kitap okuyorum. Mavinin tonu en sevdiğim ton, kapı henüz tam istediğim gibi olmadı, umarım yakında onu da tamamlayacağım. Beğenmenize çok mutlu oldum. Teşekkürler tekrardan.
      Sevgilerimle

      Sil
  5. Yokluklar ve imkansızlıklar içinde uyumu ve güzelliği oluşturabilmek önemli olan. Dekorasyon sitelerindeki temiz, uyumlu, dingin fotoğraflara bakıyormuşum gibi hissettim kendimi. Keyifli oturmalarınız, sohbetleriniz, kitap okumalarınız olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ne güzel şeyler söylemişsin. Dingin huzurlu bir yer oldu evet. Tabi biraz daha düzene ihtiyacı var aslında. Güzel dileklerin için minnettarım.
      Kocaman sevgiler

      Sil
  6. Veranda şahane, seni hayal edebiliyorum yüzündeki o güzel ve mutlu gülümsemeyle o sandalyede keyifli vakitler geçirirken, insanın içi güzel yüreği hayat dolu olunca dokunduğu heryer güzelleşir hep buna inanırım, sende bu örneklerden birisin bana göre Tuğbacım, ellerinize sağlık hoş sohbetleriniz bol olsun, bizede güzel kareler gönder, öperim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım;
      Canım. Güzel sözlerinle mutlu ettin beni çok teşekkürler. Mahçup ediyorsun beni:) Sana da güzel kareler çeker yollarım elbette ara sıra. O kanepede oturup yeni başladığım battaniyemi örmek de keyifli oluyor. Bir ara onu da fotoğraflayayım bari. Her ne kadar çok ilerleyememiş olsam da biraz büyüttüm gibi:)
      Öpüyorum çok ben de.
      Sevgiler canım

      Sil
  7. bak yorum kutusunun altında "beni bilgilendir" var ya işte onu diyodum, ona tıklayınca gmailde görebiliyoz artık sendeki yorumlaşmaları. valla çok iyi oldu. artık daha rahat yorumlaşırız kiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhaaha evet ya şimdi gördüm. Ne şaşkınım. Bu bilgilendirme işi çok güzel gerçekten. Dönüp dönüp acaba yanıtladımı diye bakmak bazen yorucu olabiliyor. Hele benim gibi internet bağlantısı olan biri için:) Teşekkür ederim yardımın için ayrıca:)

      Sil
  8. Çok hoş oooh sıcacık hava geldi senden bana doğru :) Bir tek o plastik sandalyelerden kurtul derim, bir o olmamış, gözümü ısırdı o güzellikler arasında.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cerencim hava iyiydi ama bugün bozdu bak buralarda ya.. O plastikler çok komik ya ilk geldiğimiz sene almıştık, güya bir sene kalıp dönecektik alıverelim dedik:) 8 sene oldu hala bizimleler. Üst üste durmalarının sebebiyse artık sıcaklarda üzerlerinde yaylanabilmek yani o derece eskidiler. Saçma bir bağ var onlarla aramızda ama atacağız sanırım yakında:) Şu hamak bi yapılsın o zaman atmak daha kolay olacak sanırım.

      Sil
  9. gönül koyma çay koy. nefis yaaa çok sevdim bunu. gündelik hayatta kullancam artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla biz de bayıldık, sıkça kullanıyoruz. Hatta eve girip çıkarken duvarda o yazıyı görmek bile içimizi aydınlatıyor gülümsüyoruz:) Yazmak lazım bir yerlere...

      Sil
  10. Gönül koyma, çay koy beni bitirdi zaten :)
    O kadar güzel anlatmışsın ki, karı koca kendi beğenilerinizi, ikiniz için anlamlı şeyleri bir araya getirmişsiniz. Kullanımı en kolay şekilde kendi alanınızı yaratmışsınız. Ya boşver perdelerin uyumunu filan. Onu çekince dış dünyayla seni ayırıp kitabınla baş başa bırakıyor mu sen ona bak. Benim resmen hayat felsefem bu ya :D
    Demli çaylarınızla keyifli akşamlar diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhahaa herkes çok sevdi süper:) Ben de bayılıyorum. Hele ki o duvar yazısıyla ilk karşılaştığımızdaki surat ifademi görseydin daha iyi anlardın.
      Ben biraz uyum delisiyimdir:) Bu yüzden her biri ayrı ayrı olunca eşyaların dokunuyor, teyzeme çekmişim sanırım. Ama bunca seneden sonra bazı zamanlarda takmamayı da başarıyorum ama her zaman değil.
      Teşekkür ederim güzel yorumun için.
      Ben de sana keyifli zamanlar diliyorum.
      Sevgilerimle

      Sil
  11. Çocuklardan öyle yorgunum ki fotolara bakınca keşke orda olsam da keyif yapsam diye iç geçirdim :) benim için de çıkarın tadını emi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim yaa, keşke gelsen kahve içsek biraz keyif yapabilsek birlikte. Çıkartırız tabi senin için de buraların bahar havasının tadını. Bir iki gündür hava kapalı ve serin o yüzden bahçede oturamıyoruz ama yakında dönüş yaparız yeniden.
      Çocukları öpüyorum.
      Sevgiler selamlar çok bizden.

      Sil
  12. kesinlikle çok farklı ve samimi veranda...sıradan değil, git al koy değil, bayıldım, bayıldım...mavi renkli perdeleri giderken sende bana getir:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim; teşekkür ederim. Bende henüz yazamamış olsam da senin merdiveni gördüm bugün bayıldım:) Güle güle kullanın. Mavi renkli perdelerden getiririm tabiiii ne demek:) Pek güzeller ben de bayılıyorum. Aslında kırmızıları da var onlar da çok güzel hatta yeşilleri de ama mavi ayrıca gönlümü kazandı:)
      Sevgilerimle

      Sil
  13. Size özel bir alan yaratmışsınız, kendi emeğinizle, zevkinizle ve o bayıldığım minik bisikletinizle. Bu mekana en yakışan şey de gönül koyma çay koy olmuş:) Burada yayılıp kitap okumak, çay eşliğinde sohbet etmek ne keyiflidir.
    Bu tür perdeleri Denizli'de görmüştüm ilk kez, orada yazlar korkunç sıcak ve bunaltıcı geçtiğinden tüm balkonlar perdelerle kapatılır böylece gece rahat rahat balkonda uyunabilir cümbür cemaat:)


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitana;
      Çok teşekkür ederim. Kendimizce, gönlümüzce rahat bir yer oluşturmaya gayret ettik. O bisikleti ben de çok seviyorum. İlk yapıldığında daha inceydi detaylar, ama lehim teliyle yapıldığından hava sıcaklaşınca resmen aşağıya doğru aktı:) Çok komikti. Sonra arkadaşımız biraz daha lehimle sıkılaştırdı. Şimdi güzel duruyor. Sepete çiçek boyayacaktım ama minik çiçekler bulup koymak daha iyi oluyor. öyle de bir fotoğraf çekerim senin için. Türkiye'ye dönerken götürmek istiyorum ama bakalım nasıl başaracağım. Koltuğa uzanıp okumak gerçekten güzel oluyor.
      Çizgili kumaş aslında artık Tr'de de var. Son gittiğimde İkea nın kumaş bölümünde kırmızısı da mavisi de vardı. Hatta o kumaştan ufak balkon şezlongları yapmışlardı. Denizli de bilmiyordum bu tür perdeler kullanıldığını, ama fikren hoş. Balkonda uyku keyfini deneyimlemek isterdim ama denizliden ziyade urfa'da mardin'de falan olmasını yeğlerim. Sanırım daha büyülü bir ortam olur.
      Kocaman sevgiler, teşekkürler.

      Sil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)