7 Kasım 2015 Cumartesi

Ben bahçe değilim

 Fotoğraf: Flickr by Amina Seddar Yagoub 

Sabah serinliğini ve yoğun sisi uzun bir yolda yürüyerek karşılamak isterdim. Arkama baktığımda ne iz bıraktığımı görmesem de yolda olmak iyi gelirdi. O bahçenin ucunda öten minik serçeyle arkadaş olmak isterdim. Konuştukça cevap verircesine ötüyor haylaz. Belli ki onun da yanında olmasını istediği birileri var. 

   Fotoğraf: Pinterest

Ben bir bahçe değilim, olmadığımı biliyorum. Ama bir ağaç olabilirim. Tozlu yolların bittiği ve yemyeşil büyük alanlara uzandığı bir yerde, yalnız da olsa dimdik duran yıllanmış bir ağaç mesela. Dokunduğunda tozlu ve pürüzlü belki ama içinde derinliği olan ve yumuşak bir kalbi. Sonra yaprakları hışırdar ya rüzgarda ağaçların, benim de içimden söylediklerim var daima, tıpkı onun gibi. Güneşte parıldayabilirim ve yağmurda kendime çekilip hüzünlenirim.

Ben bahçe değilim evet ama kolaylıkla yeşerebilirim, büyülü bir bahçe gibi değişik renklerle donanarak.

 Fotoğraf Pinterest

Bir kedi de olabilirim mesela. Çizgili çarşafları severim ve olabildiğince uzamayı, gerinmeyi. Sıcağı severim ve de sevilmeyi doyasıya. Ayaklarımı oynatırım durduk yere ve torbaların çuvalların içlerindekileri karıştırmayı severim. Burnum iyi koku alır ve gözlerim çok iyi görmese de karanlıklarda yol alabilirim. 

                                Fotoğraf Pinterest

Bir bahçe değilim, belki de  henüz değilim ama bir deniz barındırıyorum içimde. Kimi zaman durgun kimi zamansa hırçınım. Açıklarım her zaman tehlikeli değil, lakin batırabilirim ruhumun derinliklerine kadar inenleri. Sevdiklerimi el üstünde tutarım tıpkı denizlerdeki dubalar gibi. Güneşi göremezsem her daim üşür ellerim ayaklarım, illaki ısıtacak bir şeylere ihtiyaç duyarım yaz kış. Beni sevenler için her daim geriye vereceğim sevgilerim vardır, aldıklarından fazlasıdır çoğu zaman hem de. Tıpkı denizlere bırakılan çöplerin kıyılara eninde sonunda vurması gibi. Kötüye bile dayanamaz iyilikle karşılık veririm, doğam böyle. 

Ama bir bahçe olmak isterim. Belki ailemle ve beni sevenlerle kocaman bir bahçeyimdir kimbilir. Ben bir ağaç veya ağaçta bir kedi, onlarsa rengarenk çiçekler, kuşlar hatta taşlar ve çeşmeler. Her şey bir aradayken güzel! Tıpkı kalabalık bahçeler gibi...

20 yorum:

  1. kalemine sağlık... sevgi dolsun tüm yüreklere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Herkesin kalbine dolsun umarım..Sevgiler

      Sil
  2. Sevgili Tuğba ne güzel anlatmışsın yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Mutlu oldum beğenmene. Sevgiler

      Sil
  3. ne güzel sölemişsin ama yaaa böle düşünürsen bahçe olursun tabii. :) bi de seni dün mimledim ama yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bahçe olmayı hep hayal ediyorum. Mimlemişsin evet gördüm ama yapmak fırsatım olmadı. Bir bakayım yapacağım:)

      Sil
  4. Merhaba Tuğba.
    Yazıların gül yaprağına dokunurcasına yumuşak, papatya gibi narin, bahar çiçekleri gibi renkli, sonbahar yaprakları gibi hüzünlü, ve bir ağaç gövdesi gibi sağlam. Bahçesin yani.. Sen diyorum, laubalilikten değil, daha samimi olduğunu düşündüğümden. Yazılarını sessizce bekleyenlerdenim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Berfin,
      Güzel sözlerin beni duygulandırdı, teşekkür ederim. Mutlu oldum çok. Sen demene de memnun oldum. Böyle güzel duygular içerisinde yeni yazılarımı bekleyenlerin olması harika.
      Kocaman sevgiler

      Sil
  5. Tuğbacım sen hep yaz, ben hep okuyayım, hüzünleneyim, bazen gülümseyeyim, huzur bulayım. Her insan bir bahçedir kendine, hatta bazen başkalarına bile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim can-ı gönülden, bu güzel sözlerin, sıcaklığın için. Her insan evet bir bahçedir, böyle olabilmeyi seviyorum. Kimi zaman bahçe kimi zaman birinin bahçesinde bir çiçek.
      Hayat bu yüzden güzel.
      Sevgilerimle

      Sil
  6. Bir bahçe olmak.. Son paragrafınla çok daha derin işledi bu düşünce.
    Ne güzel yazmışsın. Ellerine sağlık.
    Şimdi biraz düşüneceğim :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denizcim;
      Ben de sıkça düşünüyorum üzerine inan. Teşekkür ederim güzel yorumun için. Beğenmene memnun oldum.
      Öpüyorum

      Sil
  7. berfin çok güzel söylemiş. çok haklı söylemiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Utandırıyorsunuz! Teşekkür ederim gönülden...

      Sil
  8. baksana, haftasonu ben seni değişik ve sana çok uygun bir mimle mimledim yaa bi baksana. bence tam sana göre. acaba be yazcaksın ki merak ediyorum. biraz edebiyat mimi bu :)

    YanıtlaSil
  9. Şu benim gördüğüm İstasyon mimi mi bahsettiğin? Okudum dün ama yanıtlamaya zaman olmadı. Yazacağım bugün fırsatını bulabilirsem.

    YanıtlaSil
  10. hıhım ama acele etme zamanın olunca yaparsın kii :)

    YanıtlaSil
  11. ay sinemadaydım akşam. yeni bond filminde. yarın okuyum yaaa :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)