25 Temmuz 2008 Cuma

Doğum Günü Akşamımız

Biliyorsunuz artık dün eşimin doğum günüydü. Ofiste ona ufak bir sürpriz yaptım. Pasta ve kola aldırdım büyük bir heyecanla bekliyordum malzemeleri aldırdığım kişinin gelmesini. Hiçbir şey yokmuş gibi ofiste internete girmeye devam ederken Omar geldi. Pastayı alacak olan kişi bu Omar. Komik bir adam. Bu kadar zamanda ben Arapçayı öğrenemedim ama o maşallah güzel konuşuyor Türkçeyi. Cezayirlileri bu konuda tebrik etmek gerek gerçekten. Neyse işte böyle her zamanki gibi masamda oturuken Omar geldi bana malzemeler için ona verdiğim paranın üstünü getirdi. Çaktırmayayım derken bir de pasta ve kolayı aldım içerde dedi. Hadii güler misin ağlar mısın? Bizim sürpriz güme gitti resmen. Neyse güldük eşimle bir müddet. Böyle bir pot kırmasının ardından bir de ne gördüm pasta da mum yok. Hadiiii yine sinirden başladım gülmeye. Neyse bir daha yolladık yakındaki köye mum alması için Omar ı. Bir de geldi ki yarım saat sonra elinde kocaman beyaz mumlar hani şu elektrik kesildiğinde kullandığımız. Bu sefer bişey yapamadık artık. Hırsla pastanın ortasına dikiverdim mumu. En azından bir mum olsun değil mi pastamızda?

Epey geciktik tabi oyalandık uzun zaman saat 6 ya geliyordu kamptan çıktığımızda yola. Trafik de kalabalıktı şansımıza. Cumartesi günü Tünelin açılışı olacağı ve Cumhurbaşkanı da açılışa geleceği için jandarma bütün yolları güvenlik amacıyla kapatmıştı. Bir müddet hep köy yollarından gitmek zorunda kaldık. Saat 8 e geliyordu Alger merkezdeydik.

Daha önceden kararlaştırdığımız gibi El Djeazair Oteline gittik. Oteli çok beğendim. İlk defa gittim ben eşim daha evvel de gitmişti. Bir anda havamız değişti sanki Cezayirden çıkmışız da başka bir memlekete gelivermişiz 2 saatte. Yaşasın medeniyet dedim kendi kendime. Otel devlet oteli ama beş yıldızlı otellerden bir farkı yoktu. Osmanlı tarzında döşenmişti içerisi büyük ölçüde. Seramikleri ve dekoru çok beğendim. Kapıda Fesli ve şalvarlı bir adam karşıladı bizi. Çok ilginç geldi gördüğümde. Çok fazla yerini gezemedik ama dekoratif eşyalar ve geleneksel cezayir kıyafetleri ve takılarının sergilendiği bölümler oldukça güzeldi. Bir de gelin gördüm şansımıza. Aaa unuttum söylemeye otele girdiğimizde içerden zılgıt sesleri yükseliyordu. Gelinin akrabaları zılgıt çekiyorlardı.

Çin lokantasına gittik etrafa biraz göz gezdirdikten sonra. İçerisi son derece güzeldi. Balayımızda gittiğimiz çin lokantası kadar güzeldi diyebilirim. Özellikle Cezayir için. Yalnız yeniden Türk mutfağının gözünü seveyim dedim. Bizim yemeklerimiz gibisi yok ya. Bu arada tabi çubukları kullanmayı unutmuşum bayağı uğraştım yemek için. Ama hırs yaptım hiç çatal bıçak kullanmadım herşeyi çubuklarımla yedim. Belli bir zaman sonra alıştım zaten. Eşim dayanamadı çatalla yedi heehe:)

Yemekler benim damak zevkime pek uygun değildi ama yine de değişikti. Çin lokantasında özellikle yemeği çok sevdiğim karides cipslerinden ikram ettiler onları hapır hupur yedim. Süper lezzetliler. Sonra Pekin tarzı acılı çorba içtik. İçinde bilimum havuç kabak falan vardı bir de siyah mantar. Zaten çorbayı pek içtiğim söylenemez bulaşık suyu gibiydi bence. Ama eşim sevdi ve hepsini bitirdi. Hele ben içindeki o bırk bırk şeyin mantar olduğunu duyunca tabağı bir kenara koyuverdim. Ardından ben barbekü soslu ördek ve soyalı salata yedim eşim de istiridye soslu ördek ve pilav yedi. Ördek parçaları güzeldi. Hindi den pek de bir farkı yok zaten. Güzel sosuyla doymama biraz da olsa yardım etti ördeğim bana:) Bilmediğim yemekler konusunda gerçekten pek de şanslı sayılmam. İstediğim şeyler nedense hep tuhaf çıkıyor. Bir tatlı istedim yemeğin ardından dondurma üstünde krema yanında da incecik bir gofret geldi şaka gibi! Eşim elmalı pay istedi onunki süper güzeldi. Yine de benim yaptığım elmalı payın yanında pek de bir önemi kalmıyor. Sadece görünüşü daha havalı..Ben de biraz süslersem payımı hıhhhh o da neymiş öyle dedirtiveririm anında:)
Bol bol fotoğraf çektik yine her zamanki gibi. Aralarından seçtiklerimi koyuyorum buraya. Oteli ve restorantı tanıtmak amacıyla. Bu memlekette de güzel şeyler varmış demek ki. Umarım daha bir sürü güzellik keşfederiz. Bizim için bu bile çok güzel bir değişiklik oldu. Kırmızı şarap eşliğinde romantik bir yemek yemiş olduk. Yine de güzelce doymak ve yemekten zevk almak için Çin Restoranına gitmemek gerektiğini düşünüyorum ben. Çin böreğini tavsiye ederim ama kesinlikle. Dünkü menüde yoktu ama ben onu da karides cipsi kadar çok seviyorum.



Burası otelin girişindeki kocaman muz ağacı ve yanında fotoğraf çekmeye ve çekilmeye son derece meraklı olan ben:)




İştee çok sevdiğim karides cipsleriiiii:):)

Bu gördüğünüz de içindeki siyah bırk bırk mantarlarla içtiğimiz Pekin usulü acılı çorbam:(

Bu sandık yakından gerçekten çok güzel. Kocaman bir sandık üst fotoğrafta boyutu daha net görülmüştür sanırım..

Bunlar da oteldeki gelin ve damat. Damat sağ taraftaki bey bu arada. Fotoğraf çekmek istediğimizi söylediğimizde gülümseyerek onay verdiler gayet kibarlardı ben de çok sevindim bu duruma cidden.

Bu kapıya bayıldım. Özellikle kapı fotoğrafları takıntısı olan ben ve de bol bol kapı fotoğrafı çekmeye çalışan ben bu kapıyı görünce hemen makinama sarıldım:) Umarım beğenmişsinizdir siz de..

10 yorum:

  1. Tuğbacım elinde çubuklarla çok şeker gözüküyorsun :)

    Farklı ve güzel bir akşam geçirmenize sevindim, değişiklikler iyi geliyor insana...

    YanıtlaSil
  2. Oteli gerçekten çok beğendim.Osmanlı tarzı evet.Güzel bir gün geçirmişsiniz.Yemek olarakta değişik tadları denemek bence de mükemmel.Tekrar
    kutlarım ikinizi de,iyi bakın birbirinize.Öptüm kocaman.

    YanıtlaSil
  3. Zuzucuğummm;
    oteli çok beğendim senin dediğin gibi osmanlı tarzı.Değişik bir akşam geçirmişsiniz sevindim.değişik yemekleri tatmakta yarar vardır bencede.öptüm sizi.. yakınd agörüşürüz inş.

    YanıtlaSil
  4. Eşinin doğum gününü tekrar kutlarım Tuğba. Özel günler güzel değişiklikler için bire bir.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Alev;
    Çubuklarımla beni beğendiğine sevindim:)çubuklarla yemek yeme konusunda çok çaba göstersem de seviyorum onları kullanmayı.Değişiklik gerçekten çok ama çok iyi geliyor hele böyle bir yerde..öptüm sevgiler

    Babacııımm;
    oteli biz de çok beğendik.açıkçası ben bu kadar güzel beklemiyordum.Değişik tadları denemek güzel bişey böylelikle türk yemeklerinin kıymetini de anlıyor insan.hele annemin yemeklerinin kıymetini daha bir iyi biliyorum şimdi.öptük seni bizde..az kaldı.şafak 7 :)

    Elifcim;zuzucum;
    teşekkür ederiz canım yorumun için.Bizde güzel bir akşam geçirdik. Daha nice güzel akşamlar geçiririz inşallah..öpüldün kocaman:)

    Sevgili Sinem;
    Seni blogumda görmek çok güzel:)teşekkürler yorumun için.Eşim de teşekkür ediyor sana kutladığın için.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir akşam geçirdiğinize çok sevindim. Fotoğraflarda çok güzel. Ama ben geline takıldım en çok...Bİraz mutsuz gibi suratı asık sanki....

    YanıtlaSil
  7. mutluluklar diliyorum canımcım her ikinizede:) çok özledik sizi. bu arada oğlum kocaman oldu sizdende bekliyorum bişeyler artık:)))) muck

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Maviye yolculuk;
    valla gelin insanın dikkatini çekiyor hemen haklısın. mutsuz ve tuhaf görünüyordu belki de yorgunluktan öyledir.baya bir eğlendiler otelde de çünkü..fotoğrafları beğendiğine de sevindim canım. teşekkürler

    Bilgeciiiimm;
    aay çok sevindim canım yazdığını görünce biz de sizi çok özledim ağustos da geliyoruz.bloguna hemen bakıyorum.geldiğimizde arıycam görüşelim inşallah tamam mı.artık blog olayına girdik bol bol yazışırız cicim.bizden daha bişey bekleme sen valla:):):)oğluşunu öpüyorum kocaman.gelince bol bol mıncırırız onu valla söyliym:)burağa da selam çok.öptük ikinizi de

    YanıtlaSil
  9. Daha onceki yazida kutlamismiydin diye dusunuyorum ama neyse..Kutladiysam bir daha olsun..Nice yaslara dilerim esine..
    Resimler guzel..
    Biz (esim ve ben )yeni yemekler tadmaktan pek hoslanmiyoruz sanirim..ben bu konuda biraz daha iyiyim ama esime gore ;)

    YanıtlaSil
  10. Gec oldu ama bende dogum gununu kutlarim esinin.
    Ahhh o cubuklar yok mu benimde basima belaydialr ama ogrendim :)
    Cunku buradaki Asya mutfagi restoranlarinda catal kasik yok :(
    mecburiyet yani benimkisi

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)