1 Ocak 2009 Perşembe

Yeni yılın yeni yazısı

Nihayet 2009 geldi. Şimdi yepyeni bir yılın içindeyiz ve ilk güzel gününü yaşıyoruz. Diğer günlerden farklı mı derseniz tabiki değil. Yine güneşli bir güne uyandık, yine olağan şeylerdi günümüzü şekillendirenler.

Dün gece evdeydik eşimle. Dışarıda akşam yemeğimizi yedikten sonra evimize gelip meyvalarımızı, çerezimizi ve cipsimizi hazırlayıp, sofranın olmazsa olmazı beyaz peynir ve rakımızı da aldık. Biraz buruktuk aslında dün gece. Annemler yılbaşı için Ankaraya Teyzemlerin yanına gitmişlerdi. Yeniyıl için onları aradığımda biraz tuhaftılar. Belli ki üzülmeyelim diye bir şey belli etmek istememişler ama eniştem rahatsızlanmış sabahleyin. Hemen hastaneye götürmüşler kalp kasılmaları yavaşladığı için pil takmaları gerekmiş ve geceyi hastanede geçireceklermiş. Çok üzüldük duyunca tabi. Eniştem -ki ben ona küçüklüğümden beri dede derim-benim için çok farklıdır. Onu herkesten başka bir yerde tutarım ben. Benim tontonumdur o. Zaten bir müddettir rahatsızdı. Yine de ilk zamanlarına nazaran rahatsızlığının epey toparlamıştı. Dün sabah da yeniden rahatsızlanması epey üzdü bizi. Ama bugün telefonla konuştum eve gelmişler. Rutin kontroller yapılmaya devam edecekmiş. Yine de yılbaşı geceleri buruk oldu tabi. Akılları hep dedemle teyzemdeydi. Böyle girmeyi istemezlerdi onlar da yeni yıla. Ama buna da şükür ki dedem şimdi iyi. Bir an önce eski sağlığına kavuşmasını istiyoruz tüm kalbimizle. Yeni yıl bütün ailemiz için çook çook güzel olsun inşallah. Herşeyin başı sağlık. En önemlisi bu. Sağlığımız yerinde oldumu gerisi zaten gelecektir. Dedeciğime yeniden geçmiş olsun diyorum burdan da. Onu çooook seviyorum hemde o kadar çoookkk...

Bu arada söylemeden edemeyeceğim dün gece trt de Eurovision şarkısını dinledim Hadise'den ve hiç beğenmedim. Bence gayet vasat bir şarkıydı. Hatta eurovision mantığını ters bulan biri olarak bence daha önceden eurovisionda beğenilmeyen Sibel Tüzün'ün şarkısı bile daha güzeldi bu şarkıdan. Ayrıca böyle özel bir gece için hem de parçanın ilk kez dinleneceği bu gecede seçtiği kıyafet de son derece absürttü bana kalırsa. Yani resmen sütyenle çıkmış. Bu kadar olur yani..Şu hale bakın. Kadınlar nerelerimizi göstersek diye yarışıyorlar artık resmen ve ben bu durumdan bir kadın olarak iğreniyorum. Nereye gidiyor bu durum anlamıyorum. Kadınlığın da suyu çıktı..Bunun üzerine ayrıca bir blog yazısı yazacağım. Herkese sevgiler...

9 yorum:

  1. dedene acil sifalar sanada ii seneler canım :)

    YanıtlaSil
  2. canim dedene acil sifalar hemencik iyilessin insallah

    esinle birlikte mutlu mutlu yillar :)))

    YanıtlaSil
  3. Dedene acil şifa diliyorum Tuğbacım; zaten iyileşmeye de başlamış. Çük güzel bir yıl olur umarım, hem belki beklediğin Alf bile gelebilir ya da kıvırcık saçlı maviş gözlü Masal ;)

    YanıtlaSil
  4. Canım çok geçmiş olsun umarım daha iyidir deden.

    Hadisenin şarkısı bana çok tanıdık geldi Şakira'nın klasik şarkılarına benzettim ama bugün tüm gazetelerde hariha bir şarkı diye yazıyor. Zevkler ve renkler tartışılmaz tabi :)

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun Tuğba'cığım. Umarım en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur. Şarkıyı ben de beğenmedim :(

    YanıtlaSil
  6. Tuğbacımm çok geçmiş olsun,acil şifalar diliyorum dedene ...
    Hadise konusunda ise kesinlikle seninle hemfikirim...
    sağlık huzur dolu keyifli yıllar diliyorum :))

    YanıtlaSil
  7. Tuğba cım yeni yılın ilk yazısını okudum ve çok hüzünlendim tabii ki.Deden de seni çok sever bilirsin.Bizlerde sizleri çok seviyoruz canlarım.Öptüm ikinizi de.Slm.lar.

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar,

    Çok geçmiş olsun...

    İnşallah bu aralar daha iyidir.

    YanıtlaSil
  9. Güldemcim; Sergülcüm ; Nazocum Çok teşekkür ediyorum size.Dedemle dün konuştum çok daha iyi geliyordu sesi.Biz de sevindik. Size de çokk güzel yıllar diliyorum ben.Öpüyorum kocaman

    Nazocum;
    dediğin gibi güzel bir yıl olmasını diliyorum ben de canım. Alfin gelmesine nasıl sevinirdim bil bilsen çocuk gibi. Masal için de diyecek söz yok tabiki. Öpüyorum

    Alevcim;
    Çok teşekkür ediyorum canım sana da. diğer arkadaşlarıma da dediğim gibi dedem iyi maşallah. Korkuttu bizi epey. Ama şimdi herşey yolunda.Hadise konusunda da hemfikir olduğumuza sevindim inan. Bir ara acaba ben mi bir tek böyle düşünüyorum diyordum kendi kendime:)

    Handecim;
    Çok teşekkürler canım sana da. Dedem iyi şimdi maşallah. Şarkıyı beğenmeyenler kervanındayız desene:)Pek çok kişi de beğenmiş valla tv de izledim de şaşırdım.Hayırlısı olsun ne diyim.

    Elifcim;
    Çok teşekkür ediyorum canım sana da. Güzel bir yıl geçirelim hepimiz inşallah.Böyle üzücü haberler olmasın hayatımızda hep mutlu mutlu gülümseyelim.Hadise konusunda da hemfikir olduğumuza seninle de sevindim canım. Pek çok arkadaşım var böyle düşünen. Yazsam daha çok şey çıkacak ortaya aslında:):)sevmiyorum ben hadiseyi yaa:)

    Babacım;
    Biz de haberi duyunca pek üzüldük babacım. Bilirim dedem de beni herkesten ayrı tutar.Hislerimiz karşılıklı tabi.Umarımbundan sonra herşey onun için de ailemizdeki herkes için de daha güzel olur. Biz de seni çok seviyoruz babacım. Öpüyoruz kocaman.

    Sevgili Demli Hayat;
    Çok teşekkürler ediyorum size de.Dedemden haberleri alıyoruz.Şimdi maşallah iyi. Herşey normale dönmüş. Umarım hep böyle kalır.İyi yıllar diliyorum yeniden size. Sevgileer

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)